Zoveel te doen, ik heb nog zoveel te doen

Reacties 20

Het is een voorrecht om thuis te kunnen zijn met mijn kindjes, ik ben zo blij dat we daar de ruimte voor hebben, het is alleen frustrerend om de hele dag thuis te zijn en nergens tijd voor te hebben. Als het eten gekookt is, de was is gedaan, boodschappen binnen zijn , buiten spelen, opruimen, badderen, bedtijd en natuurlijk bloggen is er over het algemeen een half uurtje over. Natuurlijk breng ik die minuten graag door met meneer LeesVoer om weer eens een halve aflevering van een van onze vele series te kunnen kijken.

Maar de laatste tijd ben ik zo onrustig, ik wil zo veel doen! Vannacht kon ik niet slapen omdat ik met mezelf in discussie was over het beginnen aan een trui met verschillende kleuren of dat ik eerst een paar sokken met een gekleurd patroon zou moeten maken om het te proberen. Ik ben er nog niet uit. En het is niet alsof ik niets heb liggen, er is nog een muts en een paar sokken die aandacht verdienen.

Zoveel te doen

Tijdens het bouwen van een treinbaan ben ik aan het bedenken waar ik allemaal heen ga in Londen, ben ik de nieuwe kleuren voor een wolverf project aan het plannen, ben ik aan het twijfelen over wat ik eigenlijk nog allemaal te koop zou moeten zetten. Ik heb nog een berg met kleding die gerefashiont moet worden en ik moet nog een moestuinplanning maken. Ik zou zo graag meer experimenteren met koken, weer meer bakken, maar ik kan de rust niet vinden om ècht nieuwe dingen uit te proberen in de keuken.

Minder bloggen is een optie, maar het gaat net zo goed en ik krijg zo veel leuke reacties. Het is wel twee uur per dag die ik anders aan breien, naaien, koken en al die andere dingen zou kunnen besteden.

Kat op het spek

Het probleem is ook dat het allemaal kán in theorie. Ik heb alle materialen in huis, ik zit als een kat op het spek gebonden; mijn naaimachine staat te wachten op mijn aandacht maar het kan niet. Soms denk ik dat het makkelijker zou zijn om buiten de deur te werken, toen ik nog op radio- en televisieredacties zat was ik niet de hele dag bezig om te proberen wat tijd vrij te maken om te kunnen breien, ik was gewoon met mijn werk bezig. Nu ben ik de hele dag aan het zoeken naar een gaatje in de dag en gewoon gedoemd om te falen. Er is namelijk altijd iets te doen dat belangrijker is.

Creëren

Het is voor mij heel belangrijk om dingen te maken, ik voel me goed als er iets tastbaars uit mijn handen komt. Als ik kan zien wat ik gedaan heb met mijn tijd. Ik kan niet tv kijken zonder een handwerkje, dan voelt het alsof ik mijn tijd verdoe. Daarom is het zo belangrijk om projecten te hebben en af te kunnen maken, bloggen helpt dus ook, elke dag een afgerond projectje. Misschien moet ik het gewoon wat meer prioriteit geven en niet meer als sluitpost gebruiken.

De peuter gaat eind dit jaar naar school, maar of ik er dan wat tijd bij krijg? Dreumesman is dan nog gewoon thuis. Over anderhalf jaar, dan zit de peuter op school en de mini twee dagdelen op de peuterspeelzaal. Maar zo lang kan die trui niet wachten…

Heb jij ook het gevoel dat je nergens aan toe komt?

20 reacties

  1. Pingback: Vlot huishouden, tips uit 1949. Ik faal jammerlijk, en jij? - LeesVoer

  2. Pingback: Veel | Eurolac!

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.