Zoveel te doen, ik heb nog zoveel te doen

Reacties 20

Het is een voorrecht om thuis te kunnen zijn met mijn kindjes, ik ben zo blij dat we daar de ruimte voor hebben, het is alleen frustrerend om de hele dag thuis te zijn en nergens tijd voor te hebben. Als het eten gekookt is, de was is gedaan, boodschappen binnen zijn , buiten spelen, opruimen, badderen, bedtijd en natuurlijk bloggen is er over het algemeen een half uurtje over. Natuurlijk breng ik die minuten graag door met meneer LeesVoer om weer eens een halve aflevering van een van onze vele series te kunnen kijken.

Maar de laatste tijd ben ik zo onrustig, ik wil zo veel doen! Vannacht kon ik niet slapen omdat ik met mezelf in discussie was over het beginnen aan een trui met verschillende kleuren of dat ik eerst een paar sokken met een gekleurd patroon zou moeten maken om het te proberen. Ik ben er nog niet uit. En het is niet alsof ik niets heb liggen, er is nog een muts en een paar sokken die aandacht verdienen.

Zoveel te doen

Tijdens het bouwen van een treinbaan ben ik aan het bedenken waar ik allemaal heen ga in Londen, ben ik de nieuwe kleuren voor een wolverf project aan het plannen, ben ik aan het twijfelen over wat ik eigenlijk nog allemaal te koop zou moeten zetten. Ik heb nog een berg met kleding die gerefashiont moet worden en ik moet nog een moestuinplanning maken. Ik zou zo graag meer experimenteren met koken, weer meer bakken, maar ik kan de rust niet vinden om ècht nieuwe dingen uit te proberen in de keuken.

Minder bloggen is een optie, maar het gaat net zo goed en ik krijg zo veel leuke reacties. Het is wel twee uur per dag die ik anders aan breien, naaien, koken en al die andere dingen zou kunnen besteden.

Kat op het spek

Het probleem is ook dat het allemaal kán in theorie. Ik heb alle materialen in huis, ik zit als een kat op het spek gebonden; mijn naaimachine staat te wachten op mijn aandacht maar het kan niet. Soms denk ik dat het makkelijker zou zijn om buiten de deur te werken, toen ik nog op radio- en televisieredacties zat was ik niet de hele dag bezig om te proberen wat tijd vrij te maken om te kunnen breien, ik was gewoon met mijn werk bezig. Nu ben ik de hele dag aan het zoeken naar een gaatje in de dag en gewoon gedoemd om te falen. Er is namelijk altijd iets te doen dat belangrijker is.

Creëren

Het is voor mij heel belangrijk om dingen te maken, ik voel me goed als er iets tastbaars uit mijn handen komt. Als ik kan zien wat ik gedaan heb met mijn tijd. Ik kan niet tv kijken zonder een handwerkje, dan voelt het alsof ik mijn tijd verdoe. Daarom is het zo belangrijk om projecten te hebben en af te kunnen maken, bloggen helpt dus ook, elke dag een afgerond projectje. Misschien moet ik het gewoon wat meer prioriteit geven en niet meer als sluitpost gebruiken.

De peuter gaat eind dit jaar naar school, maar of ik er dan wat tijd bij krijg? Dreumesman is dan nog gewoon thuis. Over anderhalf jaar, dan zit de peuter op school en de mini twee dagdelen op de peuterspeelzaal. Maar zo lang kan die trui niet wachten…

Heb jij ook het gevoel dat je nergens aan toe komt?

20 reacties

 1. Debora

  Zonder het bloggen, had ik dit zo kunnen schrijven! Het zorgt voor zo veel onrust en het is zo frustrerend…
  Maar dan bedenk ik me dat ik blij mag zijn om thuis te zijn bij de kinderen. Ach ja, ooit komt het goed!

 2. Irma

  Heel herkenbaar! Zit Nu in. Me 8e week van mm bevallingsverlof en kom idd nergens aan toe! Is de peuter naar bed dan komt babylief om aandacht (en overdag is ze superrustig dan kan ik me aardig goed focussen opn peutertje)
  Wij hebben n thuisblijfpaps dus hoef het nu gelukkig niet alleen te doen 🙂

 3. Ja en daarom werk ik dus met to do listen. Anders wil ik alles tegelijk doen, heb ik allemaal halve dingen af en komt er niks echt klaar. Taak voor taak werken gaat bij mij stukken beter!

 4. Kim

  Hi Lana, zelfs zonder kinderen en met baan heb ik dat gevoel regelmatig. Wat bij mij helpt is alles opschrijven wat in m’n hoofd rondzwerft. Ik heb een schrift met harde kaft waarin ik mijn boodschappenlijstjes, to-do lijstjes, verlanglijstjes en paklijstjes opschrijf, en wanneer ik het gebruik zorgt dat gelijk voor meer ruimte, want ik heb het opgeschreven en hoef er dus niet meer over te piekeren. Als ik dan een moment vrij heb pak ik het schrift, en bekijk ik waar ik zin in heb. Easy peasy 😉

 5. Herkenbaar het gevoel van zoveel te willen doen, dat er weinig ook effectief gebeurt. Daarom maak ik bewuste keuzes in wat ik wel wil bereiken, zo dat de stress in mijn hoofd minder wordt.

 6. Heel herkenbaar! Ik ben ook thuisblijfmama en helaas denken veel mensen dan gelijk dat je niets te doen hebt. Ik spendeer veel tijd aan bloggen en alles daaromheen in elk vrij moment dat ik kan vinden. Stoppen daarmee is geen optie, het is een uitlaatklep en geeft mij de mogelijkheid om ook even een momentje mezelf te zijn in plaats van ‘mama-van’ en ‘vrouw-van’. De rest van de dag ben je bezig met huishouden, zorg, koken en alles wat er moet gebeuren. Vooral de laatste maanden heb ik het gevoel dat er te weinig uren in een dag zitten en er spoken zoveel to-do’s door mijn hoofd. Ik werk met to-do lijstjes, maar dat is soms ook erg confronterend. Vooral inderdaad het feit dat de naaimachine binnen handbereik staat en je eigenlijk toch wel dingen wilt maken, dat ik kasten vol met etenswaren heb en toch graag eens die enorme lijst nieuwe recepten wil proberen, ga zo maar door. Ik hoop nog steeds op een wonder en dat ik eerdaags door het leven kan zonder slaap of ineens een paar uur per dag extra cadeau krijg, een dag van 26 uur zie ik wel zitten ;).

 7. Lana

  To do list zijn top voor dingen die moeten, voor dingen die ik wil zijn ze deprimerend en veeeeel te lang

 8. Claartje

  Wat mij dwars zit is dat ik al die blokjes van een paar minuten hier, een paar minuten daar niet aan elkaar kan plakken tot één blok van pak m beet 2 uur. en tegen de tijd dat manlief thuis komt meestal na 7nen of nog later, ik ook wel weer klaar ben met mn dag. en een breiwerkje oid op pakken kan ook niet want babymannetje is vooral s avonds in de weer.

 9. Oh, erg hė, dat nergens aan toe komen. Vooral omdat je thuis continu met je neus bovenop datgene zit wat je graag zou willen. Je naaimachine. Je oven. Dat fijne boek. Die berg was die eigenlijk nog weg moet.
  Ooit wordt het beter. Dan zit het hele spul op school en komt er wat meer ruimte, houd ik mezelf voor. Hoewel ik tegen die tijd ook wel meer zou willen werken.

 10. Lana

  Heerlijk al dat begrip hahaha. Ja dat kat op het spek gevoel he.

 11. Lana

  Hear hear, ik zit nu vaak s avonds te bloggen maar moet echt een voorraad gaan schrijven. Zo heb ik gister de kids voor de tv geparkeerd om dit artikel te schrijven, konde meneer LeesVoer en ik eindelijk die film die al twee weken klaar stond kijken…

 12. Tanja

  Sonds enkele jaren sta ik om 6u ’s ochtends op en hou de eerste 45’alleen voor mezelf, waarbij huishoudklussen en regeldingen uitgesloten zijn. Wel focus houden, bijvoorbeeld de tijd echt gebruiken om dat ene boek te lezen, etc….en het is rustig in huis !!

 13. Jaja, hier ook herkenning. Zeker na 5 jaar hard werken en nu ineens thuis zijn, weet ik helemaal niet waar te beginnen en wat te doen! ‘k Heb daarom besloten het in 2015 anders aan te pakken: ik duik elke maand in een thema, probeer daarin uit te zoeken wat ik wil, en blog erover. Klinkt misschien vaag (is het soms ook nog hoor :D), maar voorlopig voelt het goed! ’t Wil bijvoorbeeld zeggen dat ik me nu geen zorgen maak over “ik wil dat en dat haken”, want’t thema van januari is lijf en gezondheid, dus nu kies ik ervoor om mijn tijd daarin te steken. Haken komt nog wel. En als ik tussenin toch wat kan haken, voelt dat als mooi meegenomen. Enfin, klinkt precies nog vager allemaal, nu ik het hier schrijf. Meer info, indien gewenst, op m’n blog!

 14. nou…dit wás heel herkenbaar. Totdat mn baby geboren werd 7,5 week geleden! de eerste weken was ik alleen met haar bezig, maar de laatste paar weken heb ik juist tijd voor alle dingen die ik nog wilde doen! zoals de fotoalbums bijwerken en luiers naaien en zelf houmous maken! heerlijk!!
  maar het is natuurlijk wachten op t moment dat ik weer lange to do lijsten heb…
  nu nog even genieten!

 15. Pingback: Vlot huishouden, tips uit 1949. Ik faal jammerlijk, en jij? - LeesVoer

 16. pas als je kleine kinderen hebt realiseer je je wat een weelde aan tijd je had vóórdat je kinderen had. mijn vriend en ik zeggen regelmatig tegen elkaar: wat déden wij met onze tijd voordat ze er waren? voor mij is er eigenlijk maar één oplossing die goed werkt: niet te veel willen. scheelt een hoop stress en frustratie.

 17. Pingback: Veel | Eurolac!

 18. Ik zie dat dit al een ouder artikel is, maar wil zo graag nog reageren. Alles hierboven had ik kunnen schrijven, het past allemaal precies. Het enige wat niet klopt is dat je meer tijd krijgt als je kinderen ouder zijn. Vergeet het maar. Die van mij zijn inmiddels vergevorderde pubers die prima voor zichzelf kunnen zorgen, maar ik houd nog steeds geen tijd over. Of misschien heb ik juist die gewonnen tijd alweer ingevuld, bedenk ik me net. Ik werk immers ook nog deeltijds en probeer twee blogs bij te houden. Ik denk dat het de aard van het beestje is, altijd bezig willen zijn. En ik leg me er maar bij neer, al valt ook dat niet altijd mee.

 19. Annemarie Kersten

  Een oud artikel, maar nog steeds herkenbaar én…het blijft actueel!
  Wat ik niet begrijp is: waarom houden sommigen van jullie een blog bij van alles wat je doet? Zonder het bijhouden van zo’n blog (wat ik overigens heel knap en respectabel vind, hoor!) zou je immers meer tijd overhouden voor al die dingen, die je zo graag wilt doen?!

 20. Lana

  Ehm. Nounomdat het mijn bedrijf is 🙂

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.