Zomerfeestje organiseren? Een backyard bioscoop!

Reacties 2

Ik ben dol op feestjes organiseren, ik kan niet wachten tot mijn zoons groot genoeg zijn voor echte kinderfeestjes, ik heb echt al een enorme stapel ideeën liggen. Sommige zal ik nooit voor hen kunnen waarmaken omdat ze beide eind oktober jarig zijn. Maar dat wil niet zeggen dat ik ze niet volledig uitgedacht heb. Toen Huren.nl rel=”nofollow” vroeg of ik mijn ideale zomerfeestje wilde beschrijven had ik dus direct een partyplan klaar: De backyard bioskoop!

LeesVoer Backyard bios popcorn close-upEen Backyard bioscoop is makkelijker te organiseren dan je denkt en geschikt voor verschillende doelgroepen. Je kunt een kinderfeestje organiseren, een buurtfeest, of gewoon een zomerse bioscoop avond met vrienden. Voor al deze dingen heb in de basis hetzelfde nodig.

Materiaal:
Een beamer
Een projectiescherm
Popcornmachine
Kussens en kleedjes of stoelen
Een passende film

 

Het kinderfeestje

Het begint al bij de uitnodiging, dat is een bioscoopkaartje met een stripje dat je er af kunt scheuren, dat is heel makkelijk te maken door uitnodigingen van dik papier te maken dat daarna onder de naaimachine door te halen met een dikke naald zonder draad. Als de kinderen aankomen moeten ze hun kaartje laten afscheuren.

Je legt de tuin vol met kussens en kleedjes en natuurlijk heb je gepersonaliseerde popcornbakjes gemaakt. Ik heb alvast wat gratis templates voor je op een rij gezet! Je huurt voor een paar tientjes al een echte popcornmachine inclusief popcorn. Via Huren.nl rel=”nofollow” kan je kijken waar je die bij jou in de buurt kunt huren.

Follow Lana van Leeuwen’s board printable popcorn cups on Pinterest.

Om het feestje helemaal af te maken zet je een bar neer met 3 limonadetaps met verschillende drankjes. Heb je nog budget over dan kan je de kinderen natuurlijk vreselijk verwennen met een suikerspinmachine!

Zo kan de kleine de hele klas uitnodigen voor een bioscoopfeestje zonder dat je failliet raakt!

Het buurtfeestje

Voor een buurtfeestje vraag je toestemming van de gemeente om in het gemeentegroen een bioscoop op te zetten. Als je geluk hebt heeft de gemeente zelfs budget voor sociale buurtactiviteiten en kan je er subsidie voor krijgen!

Als dat het geval is kan je makkelijk klapstoelen huren voor alle buurtbewoners, anders zorg je gewoon dat iedereen zijn eigen tuinstoel meeneemt.

Het feestje met vrienden

Eigenlijk hetzelfde als het kinderfeestje maar misschien is het leuk om ook een biertap te regelen en, heel belangrijk, vergeet de directe buren niet uit te nodigen. Zo heeft niemand last ven het geluid en hou je het gezellig!

Regenplan

LeesVoer Backyard bios regenplan

Hoe mooi de vooruitzichten ook zijn, het blijft een Nederlandse zomer. Zorg dus dat je altijd naar binnen kan. Bij het buurtfeest kan je overleggen met het buurthuis of er een ruimte als backup gereserveerd kan worden en bij de andere feestjes verplaats je het hele feest naar binnen.

Huren.nl

Het is soms moeilijk om te zien waar je nou het best spullen kunt huren voor een feestje. Via Huren.nl kan je zoeken op alle mogelijke benodigdheden en dan krijg je alle aanbieders bij jou in de buurt op een rij. Zo kan je vergelijken en makkelijker kiezen.

Dit artikel is gesponsord door huren.nl, voor meer informatie lees mijn disclaimer

Geef jij een zomerfeestje dit jaar?

2 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.