Zen and the art of strijkkralen

Reacties 5

Strijkkralen en zen, klinkt misschien niet de meest logische combinatie als je die krengen ooit van de grond hebt moeten ruimen nadat een overenthousiaste peuter “per ongeluk” het werkje van de kleuter van de tafel af bonjourt, maar toch. Het kan.

Een van de fijnste dingen die ik heb overgehouden aan de eerste maanden basisschool zijn de contacten. Op eens ken je een berg met nieuwe mensen, de meeste wonen in de buurt en ze hebben allemaal kinderen rond dezelfde leeftijd.

Ik ontdekte een gezin een straat verderop met een moestuin en een aalbessenoverschot in de vriezer, heerlijke limonadesiroop van gemaakt en hun peuterdochter loopt maar wat graag hand in hand met de jongste leesvoertelg. De kleuter werd beste vrienden met een leuk manneke wiens moeder helemaal in was voor speeldates over en weer wat voor veel plezier en fijne vrije middagen zorgt. Ook leerde ik dat ik een stel toffe buurvrouwen heb aan de overkant van de straat, met 2 kinderen die bijna precies even oud zijn als die van ons. De kleuters zitten zelfs al bij elkaar in de klas en het bleek dat ik een van hen zelfs al zijdelings kende via de moestuinkoningin, leuk volk!

Dus als je dan de vraag krijgt: “koffie na het wegbrengen?” dan twijfel je niet. Mijn overbuurvrouwen zijn dapper, zij hebben namelijk al strijkkralen in huis. Iets dat ik al een half jaar uitstel want als het aan kleuter zou liggen hadden we ze al lang; de motoriek en het temperament van zijn kleine broertje houden me nog tegen. Terwijl zij het roze hartje van haar kleuterdochter probeerde te repareren, ja haar peuter had die gepassioneerd van de tafel geveegd, besloot ik toe te geven aan mijn verlangens. Ik ging er ook een maken. strijkkralen in progress leesvoer

Er zijn maar weinig dingen waar ik rustiger van wordt dan dingen sorteren en weinig dingen waar ik blijer van wordt dan dingen creëren. Een ronde plaat met strijkkralen vullen vanuit een megabak met mengkleuren is dus precies wat ik nodig had.

close up strijkkralen leesvoer

Ik heb terwijl mijn peuter heerlijk met zijn leeftijdsgenootje speelde bijna 2 uur aan mijn werkje gezeten. Ik heb mijn buurvrouw het strijken laten doen, veel te stressvol. Ik ga hem voor het raam hangen.

strijkkralen strijken leesvoer

Misschien, heel misschien moeten wij er ook maar eens aan.

strijkkralen gestreken leesvoer

Grijp jij wel eens naar de strijkkralen?

5 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.