Zelfgemaakte pizza

Reacties 14

Ik snap de allure van een diepvriespizza, ze kunnen heel lekker zijn, je hoeft ze alleen maar in de oven te gooien en voilá een prima maaltijd. Ook ik had er meestal wel een paar in de vriezer, de simpelste versie om dan zelf extra te beleggen, dat konden jullie al zien in mijn blog over andermans boodschappen. Maar ik besefte dat het onzin is, pizzadeeg is zo makkelijk dus ik stop er mee. Ik maak voortaan mijn eigen deeg, en mijn eigen diepvriespizza’s. Het is heel makkelijk!pizzadeeg

Voor pizza voor vier personen heb je nodig:

voor het deeg:
375 gram bloem, ik gebruik half pastameel en half patentbloem
20 gram verse gist of 1 zakje droge gist
180-190ml lauwwarm water
1 theelepel zout
scheutje olijfolie

Als je een keukenmachine gebruikt doe je het meel en het zout in de bak en doe de deeghaak er in. Los de gist op in de helft van het water, zet de keukenmachine aan op een lage stand en giet het gistwater er bij en een scheutje olie. Giet daarna langzaam de rest van het water er bij tot het een mooi egaal deeg is, je kan wat water overhouden of wat extra moeten pakken. Laat de machine een minuut of 5 kneden. Als het glad en elastisch is is het klaar. Leg het dan in een bak die je ingesmeerd hebt met wat olie en snij er een kruis in. Zet het voor drie uur weg.

Natuurlijk kan je het ook met de hand doen. Maak dan een hoopje van het meel en het zout en maak een kuil in het midden. giet daar het vocht in. meng het met je vingers en kneed het tot het een goed deeg is. Ideaal om je minder schuldig te voelen over het eten van je zelfgemaakte pizza, kneden is een workout!

Drie uur later

Verwarm je je oven voor op 225 graden.belegde pizza voor hij in de oven gaat

Dan pak je je deeg en verdeel je het in porties. Als je één grote familiepizza maakt hoeft dat natuurlijk niet. Rol het deeg uit, dun als je van een dunne korst houdt, ik doe ongeveer een halve centimeter, kijk wat je lekker vindt.

Tomatenmengsel
– gezeefde tomaten, bij ons heet dat bloep, zo klinkt het namelijk als het uit het pak komt
– een teentje knoflook, geraspt
– stevige scheut olijfolie
– zout
– eventueel wat gedroogde oregano of basilicum

belegde pizza afgebakkenSmeer de pizzabodems royaal in maar laat de randen vrij. Bestrooi met geraspte kaas en beleg naar smaak. Dat kan alles zijn, een ideaal moment om van je restjes af te komen! Op onze pizza ging champignon, rode ui, kappertjes, salami, gele paprika en ei.

Je kan een grote plaatpizza natuurlijk ook in regio’s beleggen. Laat de kinderen hun eigen hoekje doen!

Schuif de pizza’s in de gloeiend hete oven en bak ze in 15 tot 20 minuten af.

Je eigen diepvriespizza’s

pizza eten en een pizzaschaarOm toch dat gemak te hebben van diepvriespizza’s bak je de bodems zonder beleg voor 3 tot 5 minuten. Dan laat je ze afkoelen en beleg je ze. Pak ze goed in in folie en als je trek hebt in pizza bak je ze vanuit de vriezer in 15-20 minuten af!

Zo moeilijk is het niet! Zo lekker wel! En ja dat is een schaar, in huize LeesVoer knippen we onze pizza’s

Wat zit er op jouw favoriete pizza?

14 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.