Cruelty free spotlight: Yes to carrots!

Reacties 11

Op wereld proefdierendag kan ik natuurlijk niet anders dan jullie kennis laten maken met een van mijn favoriete proefdiervrije merken. Ik gebruik het al jaren, niet alleen omdat het proefdiervrij is maar ook omdat ze bijna 100% natuurlijk zijn en ook nog goed betaalbaar! Yes To Carrots.

yes to carrotsIk leerde Yes to kennen toen ik een paar jaar geleden shampoo-loos ging. Ik heb een paar jaar mijn haar gewassen met de Yes to carrots conditioner en wreef er dan een beetje Yes to tomatoes in.

Nu ik vaak pin curls doe en meer styling producten gebruik was ik ook eens per maand met de shampoo. Het haar van de peuter doe ik met de yes to tomatoes. Er is ook een yes to cucumber lijn maar die heb ik nog niet geprobeert.  Een nadeel van dit merk is dat de grote flessen soms haperen, de knijpdop wil soms niet…

yes to carrots cremeNu ik probeer volledig proefdiervrij te gaan moest ik ook op zoek naar nieuwe gezichtscrème. Toen er een aanbieding was heb ik ingeslagen en ik moet zeggen dat ik tevreden ben. Het is geen heel bijzonder product maar het is voedend genoeg voor mijn superdroge huid. De nachtcrème is ongeparfumeerd en dat is erg prettig, de dag versie heeft een heel licht geurtje.

Ik ben ook fan van hun verpakkingen. Er staan vaan hele grappige maar vooral positieve teksten op. Het heeft natuurlijk weinig te maken met de werking van het product maar dat de verpakking je elke dag vrolijk maakt kan natuurlijk geen kwaad.

Yes to carrots ingredientenDit is bijvoorbeeld de achterkant van de douchegel die bij ons ook het badschuim voor de kindjes is. De geur van de producten is zacht en een beetje, klinkt misschien raar, poederig. Ik vind het heel prettig en mijn kinderen ruiken niet te sterk na een bad, dat vind ik belangrijk.

Daarnaast zijn ze ook eerlijk, voorop elk product staat hoe natuurlijk het is, sommige zijn 99% anderen 95% en op de achterkant staat aangegeven welke ingrediënten biologisch zijn

yes to carrots facial cleanserHet enige product dat me een beetje tegenvalt is de exfoliating facial cleanser. Hij is niet exfoliating of cleansing genoeg. Als ik nog wat make-up op heb en ik was mijn gezicht hiermee dan gaat het er niet af. Het is wel verzorgend maar ik zou hem niet opnieuw kopen.

Ik gebruik wel al heel lang de Lip butter en die vind ik erg fijn.

kortom: ben je op zoek naar een betaalbare dierproefvrije vervanging van dingen als shampoo, douchegel en gezichtscrème dan zou ik de Yes To lijn zeker aanraden.

Dit is trouwens geen gesponsorde post, ik heb alles zelf gekocht en gebruik het met veel plezier 😀

Heb jij wel eens iets van Yes to gebruikt? Wat is jouw ervaring?

11 reacties

 1. Ik gebruik al jaren de producten van Yes to Cucumber en ik ben er heel erg blij mee. De fles wil wel eens tegenwerken inderdaad, maar als dat het enige is ;). In verhouding is het inderdaad niet duur aangezien je met de grote flessen maaaanden kunt doen en vaak zijn ze ook bij De Tuinen in de aanbieding waardoor je nog voordeliger uit bent.
  Tessa onlangs geplaatst…Fashion Revolution Day

 2. edmee

  Ik gebruik al jaren Yes to Tomatoes (geloof ik)
  De geur is niet bijzonder lekker, maar ook niet vies. Ik vind dat zelf een voordeel: alweer een chemisch stofje minder op mijn (gevoelige) hoofdhuid.

  Ps het prikt in de ogen, het is dus niet handig voor kinderen
  …..kwamen wij door schade en schande achter 🙁

 3. Lana

  Over prikken heb ik peuter nooit horen klagen, misschien douche ik hem heel netjes hahahaha

 4. Susan

  Niet hetzelfde, maar ik heb een tijdje geleden shampoo en conditioner van de Bodyshop gekocht en ik vond de “reinigende capaciteit” flink tegenvallen. Van de conditioner leek mijn haar zelfs extra stro-achtig te worden (bizar?). Mijn haar moet er wel op vooruit gaan, zeker voor dat geld. En omdat het zo tegenviel ben ik dus weer “normale” producten gaan gebruiken. Hoe zit het met deze Carrots? Doet het wat het moet doen, middenmotertje, of is het gewoon ECHT goed spul? 🙂

 5. Lana

  @suzan, ik vind het top spul en gebruik het echt al jaren. Dat stro achtige heb ik ook met sommige conditioners. Maar het blijft natuurlijk zo dat ieder zijn haar anders is. Ik heb fijn en droog haar en de carrots maakt het heerlijk zacht en schoon, je hebt er voor co-washing wel best wat van nodig maar het ia niet duur.

 6. Anne-Marie

  Ik gebruik deze shampoo ook al langere tijd, ben er erg blij mee!
  (By the way: Die knijpdop heeft het bij mij werkelijk nog nooit gedaan, dacht dat ’t aan mij lag!)

 7. Eke

  Hoi Lana, shampoo loos? Dat is interessant, zou je daarover wat meer willen vertellen?

 8. Lana

  Google eens op no-poo of curly girl method, komt er op neer dat je wast met cremespoeling in plaats van shampoo, iets meer werk maar je haar wordt net zo schoon. Zitten wel wat haken en ogen aan qua ingrediënten en siliconen en zo

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.