#wijoverdrijvenniet

Reacties 23

Vandaag gebeurde er iets op twitter, duizenden tweets kwamen voorbij met #wijoverdrijvenniet. De een nog gruwelijker dan de ander. Over verkrachting, aanranding, scheldpartijen en elke mogelijke combinatie van seksueel geweld en seksisme. Dit waren vrouwen die in 140 woorden per incident vertelden hoevaak je als vrouw aangevallen wordt. Niet omdat ze dat zo leuk vinden maar omdat we weggezet worden als tuttenbellen die geen complimentje kunnen ontvangen. DIt alles naar aanleiding van een blog van Yasmine Schillebeecx.

Ook ik deelde mijn ervaringen, ik deelde ze uren geleden en ik ben er nog naar van. Het zijn dingen waar ik liever niet aan denk, die ik diep weggestopt heb maar vandaag was het even nodig om te laten zien dat dit met bijna elke vrouw gebeurt. #WIJOVERDRIJVENNIET!

Dit zijn slechts mijn ervaringen. Herinneringen die ik diep weggestopt had. Zo zijn er enorm veel verhalen gedeeld en nóg, en nóg zijn er mannen die het nodig vinden om te zeggen dat het alleen de lelijke wijven zijn die aan het zeiken zijn, dat we allemaal een stevige fantasie hebben. STOOM UIT MIJN OREN!

Gelukkig ook veel reacties als deze

Maar ook veel mannen die zich totaal niet bewust waren van dit fenomeen. Die geschokt zijn dat dit om hen heen zoveel gebeurt. Daarom is #wijoverdrijvenniet zo goed! Bewustwording. Het is geen schandpaal, wij zijn geen boze vrouwen die niet tegen een complimentje kunnen. Dat zei ik trouwens ook nog

Ik ga niet eens vragen of jij wel eens zoiets hebt meegemaakt. Ik weet wat het antwoord is. Als je het aandurft deel je verhaal, hier, op twitter, op facebook maar laten we niet langer stil zijn. Het is te normaal geworden!

23 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.