Whaaaaa Juffendag

Reacties 13

Als verse basisschoolmoeder sla je nog wel eens de plank mis. We hadden vandaag een heerlijk rustige ochtend, kleuter had op tijd de schoenen en jas aan. De bakjes zaten vol lekkers en we waren ruim op tijd op school. Geen stress zou je denken. Tot ik opeens de ballonnen zag en alle kindertjes met kado’s. Het is Juffendag!! (bij ons op school, is geen landelijke datum)

De kleuter draaide zich om en vroeg:”Waar is ons kado mama?” Tja ik stond even met mijn mond vol tanden tot ik besefte dat ik natuurlijk niet voor niets een trapkast vol wekpotten heb. Ik sjeesde terug naar huis, greep twee potjes huisgedraaide cranberry-vanille jam en vloog op hoog tempo terug naar school. De kleuter stond nog bij de voordeur, ongeduldig, en nam de potjes met een grote glimlach in ontvangst. Pfjieuw, weer geen megaflater geslagen. Ik zeg weer want het ging vrijdag ook bijna mis.

Dit is niet de eerste keer dat ik bijna door de mand val als verse basisschoolmoeder. Zo stond ik vrijdag op punt van vertrekken toen ik besefte dat ze carnaval hadden op school. Een paniekerig telefoontje met een medemoeder later Was het duidelijk dat de kinderen inderdaad verkleed mochten komen. Dan denk je misschien: ach het mag, moet dus niet. Ja maar als jouw kleuter de enige is die niet verkleed is…

Wij hebben dus geen verkleedkist, mijn kinderen hebben daar nog geen interesse in maar een extreem snelle zoektocht door het huis later had ik een outfit bij elkaar. Een gestreept shirt met een leren vestje, een buikdanssjaal, een rood wit gestreepte sjaal en een stevige portie guyliner verder had ik een echte piraat.een echte piraat leesvoer kleuter

Die moest ik trouwens wel even overtuigen want die had ook zoiets van: WTF moeder, ik heb al kleren aan, wat is deze onzin?! Uiteindelijk vond hij het fantastisch en nu wil hij piraat worden als hij later groot is.

Zo zie je maar weer, ik heb nog veel te leren.

Waar liep jij tegenaan als verse basisschoolouder?

13 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.