Weg met die boom!

Reacties 4

Ik ben redelijk streng in de leer als het op de kerstboom aankomt. Hij mag niet staan vóór 6 december en niet na 6 januari. Vandaag hebben we de blauwspar dan ook ontdaan van zijn versiering en begint het onrealistische hopen op het overleven van de boom in de voortuin.

Ooit hè, toen ik nog klein was hadden we zo’n overlever. Een boom die we klein gekocht hadden, die mijn moeder trouw elk jaar in een grotere pot zette en die elk jaar weer dienst deed. Geen idee hoe lang hij het heeft gedaan, in mijn hoofd wel 8 jaar, in die tijd groeide zowel ik als de boom een heel end. Toen de boom na een hete zomer het niet meer trok op het balkon hebben we nog jaren bomen met kluit gekocht in de hoop weer een overlever te treffen. Het is nooit meer gelukt.

Ik sprak eerder al over mijn voorliefde voor plastic ballen, vandaag kon de dreumel dus ook prima helpen met het opruimen van de versiering. Al had vader er maar met moeite vrede mee dat zijn kleurensysteem niet gerespecteerd werd.

 

image

image

4 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.