Weet wat je hebt

Reacties 5

We gooien met zijn allen veel te veel eten weg, ja dat weten we nu wel. Maar wat doe je er aan? Organisatie is in deze heel belangrijk, omdat ik zachtsgezegd niet de meest georganiseerde persoon op deze aardkloot ben heb ik daar wat handigheidjes voor.

Ik koop bijvoorbeeld mijn bloem en meel bij de molen, mooi biologisch graan, vers gemalen en ik koop veel tegelijk want ik ga er niet elke week heenrijden. Maar die grote papieren zakken zijn niet handig op te slaan en je wilt geen meelmotten krijgen. Ook koop ik geen bonen in blik maar heb ik gedroogde, als zo’n pakje eenmaal open is rollen ze door je hele keuken. Dus heb ik voorraadpotten. Maar, als jij in één oogopslag het verschil kunt zien tussen speltbloem en tarwebloem ben ik zwaar onder de indruk. Ik maak dus labels op mijn potten, dat gaat heel makkelijk met schoolbordenverf en dat maken we natuurlijk zelf.

Daar heb ik al eerder een hele verhandeling over geschreven.

Als je geen zin hebt in al dat gecrea kom je ook een heel end met krijtstift op de donkere producten en watervaste stift op de lichte, dat was je namelijk beide prima van glas.

Krijtstiften zijn uberhaubt mijn nieuwe liefde want ook je koelkast wordt er een stuk logischer van.

Als je na het eten iets over hebt gooi je dat natuurlijk niet weg. Je doet het braaf  in een bakje met een schoteltje er op en vergeet het een paar dagen. Dan vind je het weer terug achter in de koelkast en ben je stom vergeten wanneer je het er in hebt gezet. Je vertrouwt het niet helemaal en zet het terug achterin de koelkast waar je het een week later met walging weer weghaald en met tegenzin schoon maakt.

Dat kan zoveel makkelijker. Zorg dat je een set koelkastbakjes hebt dat goed in je koelkast past en doorzichtig is. Koop het liefst alle bakjes in een keer zodat je veel dezelfde dekseltjes hebt, niets zo irritant als een doos zonder passende deksel, de. Zorg voor wat verschillende maten zodat je nooit onnodige ruimte inneemt.

Maar dan het probleem van vergeten hoe lang het er in staat. Je wilt niet op elke koelkastdoos steeds een sticker plakken, hel om te verwijderen en weinig milieubewust. De oplossing is zo simpel: een krijtstift. Je moet wel zorgen dat je deksels een kleurtje hebben maar dan kan je gewoon op de doos schrijven wanneer hij de koelkast in is gegaan en eventueel wat er in zit. Wast er zo weer af en je kan goed zien of je het nog als lunch kunt gebruiken.

Ook handig

Ik hou van gekookte eitjes maar heb er altijd trek in op het moment dat ik geen tijd heb om ze te maken. Ook voel ik me altijd een beetje suf als ik een pan water sta te koken voor één eitje, eigenlijk gewoon verspilling van gas. Dus kook ik er nu een bubs tegelijk. Met de krijtstift schrijf je er op wanneer je ze gekookt hebt en je hebt altijd gekookte eitjes waarvan je zeker weet dat je ze nog kunt eten.

Weet wat je in huis hebt

De meeste mensen weten alleen wat er in hun vriezer ligt vlak na het schoonmaken van de vriezer, en de mensen die dat netjes twee keer per jaar doen moet ik nog ontmoeten. Het probleem is dat als je dan eens de vriezer schoonmaakt je allemaal pakjes en doosjes tegenkomt die je niet meer wilt opeten omdat het volledig uitgedroogd is en wit uitgeslagen en je heel eerlijk uberhaupt niet meer weet wat het was.

Als je dan dus eindelijk die vriezer schoonmaakt en de helft hebt weggegooid maak dan een inventarisatie van wat er eigenlijk in zit. Dat kan natuurlijk gewoon op papier maar dat ben je waarschijnlijk altijd kwijt en als je er dingen uit haalt of in doet wordt dat lijstje een onoverzichtelijk zooitje. Er zijn tig lijstjesapps voor je telefoon. Kies er een die te delen is, zo kan iedereen die dingen uit de vriezer haalt of boodschappen doet het goed bijhouden, wij gebruiken hiervoor wunderlist. Maak categorien zoals vlees, groente, fruit, en complete maaltijd en begin daarmee in de beschrijving. Als je de lijst dan alfabetisch ordend kan je in een keer zien hoeveel pastasaus je nog hebt.

Op deze manier is het ook veel werkbaarder om vleespakketen met eerlijk vlees te kopen, die schenkel die je steeds verget kan je nu gewoon in het weekmenu inplannen.

 Yoghurt

Wil je trouwens niet investeren in speciale bakjes voor je vriezer? Stap dan over op yoghurt uit emmers, het zijn ideale diepvriesbakken die je zonder schuldgevoel kunt weggooien als ze een paar keer gebruikt zijn. Je kunt er met watervaste stift de inhoud opschrijven en er kan genoeg lucht omheen om je vriezer gezond te houden.
Kijk het item van kassa groen nog even na


Toffe jurk hè? Hij is van Notorious Clothing en hij is nog te koop!

5 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.