We worden oud

Reacties 4

In mijn vriendenkring zijn veel mensen 30 aan het worden. Sommigen merken het amper, sommigen maken er een behoorlijk drama van en weer anderen vragen zich af of ze het erg zouden moeten vinden. Onze generatie schijnt massaal te lijden aan het dertigersdillema. Ben je zo jong als je je voelt? Ik sloeg de vraagbaak voor de vrouw er maar weer eens op na:

Jeugdigheid

“Men krijgt uit slagzinnen boven advertenties wel eens de indruk, dat “jeugdigheid”  te koop is, doch dit is slechts in zeer geringe mate het geval. Jong blijven is een kunst, en geen collectie potjes en tuben zal u kunnen helpen wanneer uw levensinstelling verkeerd is. Jong zijn wil zeggen: openstaan voor het nieuwe, belangstelling hebben voor de agelegenheden van het ogenblik, streven naar ontwikkeling en naar de vervulling van idealen. Gebrek aaan belangstelling kan niet worden verborgen onder een laagje crème of poeder.

Natuurlijk is er ook een fysieke kant aan het probleem. Wie lang jong wil zijn, moet daar vroeg iets aan doen. Rimpels, verslapte spieren, een slechte houding, vetaanzetting, enz. behoren tot de vele dingen die gemakkelijker zijn te voorkomen dan te genezen. Een gezonde levenswijze, matige maar gezonde voeding, voldoende nachtrust, behoorlijke ontspanning en hygi”ene zijn eerste vereisten.

Echte angst om oud te zijn is een van de snelst manieren om inderdaad vroegtijdig oud te worden.

Ook met kleding koopt men geen jeugd. Natuurlijk wilt u zich vlot en smaakvol kleden, doch daarbij is elke overdrijving uit den boze. Wanneer u zich voor uw leeftijd t`e jeugdig kleedt zult u een negatief resultaat krijgen.

De angst om oud te worden is veelal de angst om niet meer nuttig te kunnen zijn, om zich buiten de gemeenschap van werkende, dienende mensen te voelen. Daarom is het zaak om tijdens uw jonge jaren een brede belangstelling te kreken en om, waar mogelijk, met liefde te willen helpen en dienen.

Voel jij je oud?

4 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.