Wat te doen met een vervilte wollen trui?

Reacties 4

Het mag dan buiten nog steeds warmer zijn dan menige Hollandse lente, officiëel is het winter. Dus dragen we massaal onze fijne wollen truien. Het nadeel is alleen dat je goed moet opletten dat ze niet stiekem meegaan met de 40 of nog erger, de 60 graden was. Dan kan je je heerlijke merino truitje natuurlijk weggooien. Of niet? Er zijn namelijk heel veel leuke en simpele dingen die je kunt doen met een vervilte trui.

Een paar voorbeelden:

Vingerloze handschoenen

Als je een heel sterk vervilte trui hebt die helemaal stij is kan je er heel simpel handschoenen van maken. Bedenk hoe lang je de handschoenen wilt hebben. Knip de mouwen op die lengte af. Maak aan de kant waar de naad zit een gat voor de duim en eigenlijk zijn ze al klaar. Ze worden een stuk leuker als je de randen afwerkt met een festonneersteek in een afwijkende kleur.

Inlegzooltjes

LeesVoer inlegzool

Als je helemaal niet creatief bent maar het ook zonde vind om goede wol weg te gooien kan je er natuurlijk altijd inlegzooltjes van knippen. Niets is zo lekker als een paar dikke wollen inlegzooltjes in een paar regenlaarzen. Ook handig voor peuters die weigeren iets anders te dragen hoe koud het buiten ook is. Haal gewoon de binnenzool uit de schoen of laars en knip het uit de trui. Zit er geen binnenzool in? zet de schoen op de trui en knip er omheen, knip er daarna nog een dun randje af, even proberen en eventueel nog wat bijknippen. Knip je te ver door, maakt niet uit, er is vast nog meer dan genoeg trui over.

Warme hoofdband

LeesVoer haarbandHeb je nou truien die niet dik genoeg vervilt zijn voor inlegzolen of warme handschoenen? Knip er dan stroken van die je met een interessante techniek in elkaar vlecht. De eindjes naai je aan elkaar en voilá: een warme hoofdband waarmee je haar niet het geplette muts effect krijgt. Ik gebruikte voor deze haarband acht stroken wol en een techniek waarmee de kleuren mooi naast elkaar blijven liggen.

 

Er zijn nog duizenden andere dingen te bedenken: een babybroek van de mouwen, een lange sjaal van de romp, een stevige boodschappentas. Ik heb een pinterest bord gemaakt waar je je lol op kan. Voortaan sta je te juigen bij de wasmachine als er weer per ongeluk een trui uit komt zetten.

Met dank aan Notorious Clothing voor mijn prachtige jurk. Vind jij hem ook zo leuk?  Ze hebben hem nog!

Kijk het item nog een keertje na!

4 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.