Wat schort er aan?

Reacties 5

Decennia lang droegen huisvrouwen thuis een schort. Het wassen gebeurde met de hand dus het was fijn als de jurk onder het schort niet al te vies werd. Het schort kon dan met de kookwas mee. Tegenwoordig dragen de meeste mensen alleen nog een schort tijdens het barbequen en dan het liefste met een gekke tekst er op. Ik kom er steeds meer achter dat het gebruiken van een huisschort zo gek nog niet is.

Mijn kleine babyman kan nu naar mij toe kruipen en zich aan mijn rok optrekken. Ik heb regelmatig een kleine aan mijn rokken hangen. Die handjes zijn niet eens het grote probleem maar de kleine snotneus veegt regelmatig zijn gezicht af aan mijn rok. Bah, weer in de was. Dit is te ondervangen door een gezellig schort.

Een vriendin zag het licht al eerder en loopt in huis steevast met een huisgenaaid schortje rond. Het staat nog leuk ook.Maar omdat niemand er meer mee loopt zijn vooral die handige tailleschorten niet te krijgen. Alleen als praktische horeca sloof… Bah, het moet wel een beetje toonbaar blijven natuurlijk.

Mijn huisvrouwenhandboeken hebben geen tips over een geschikt schort maar een snelle Google laat zien dat er genoeg leuke patroontjes zijn. Dus moeder de vrouw moet weer achter de naaimachine. Geen probleem maar eerst moet die klotesok af!

 

 

 

 

Gil Evren de pinupkoning dacht daar anders over

 

 

 

5 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.