Review: Kitchenaid waterkoker

Reacties 11

Thee is belangrijk voor me. Je hebt mensen die de dag niet doorkomen zonder een kopje koffie, ik heb dat met thee. Ik heb zo mijn voorkeuren maar op zich ben ik niet moeilijk. Al vind ik het wel belangrijk dat de thee in kwestie ook echt afkomstig is van de thee plant. Ten tweede is het belangrijk dat het water heet is. Ja logisch natuurlijk maar hoe vaak krijg je geen lauw kopje heet water met een zakje er naast.

Het is dus handig als je weet hoe heet het water is dat je gebruikt. Ik vond het dan ook heel tof dat ik een Kitchenaid artisan waterkoker te logeren kreeg. Die had ik al een paar keer bekeken juist omdat je daar de temperatuur bij af kan lezen maar de prijs hield me steeds tegen.

De voors:
– De waterkoker is enorm vriendelijk, dat meen ik serieus. Als je hem aan zet geeft hij een bescheiden beltoontje. Dit herhaalt hij als het water op de gewenste temperatuur is. Het klinkt als iets sufs maar we worden er hier enorm vrolijk van.
– De waterkoker geeft met een lampje aan hoe ver hij is in het verwarmen. Als je staat de wachten heb je dus zicht op hoe lang het nog duurt.
– Je kunt de waterkoker instellen op de gewenste temperatuur. Zo heb je voor sommige soorten thee liever 80 of 90 graden.
– Als het je om de een of andere reden niet lukt om na de vriendelijke bel meteen thee te maken kan je aflezen hoe heet het water nog is.
– Het water blijft lang op temperatuur omdat de ketel dubbelwandig is.
– Hij is bloed, bloed, bloedmooi!

side by side
Side by side met mijn huidige werkpaard. De kitchenaid heeft een inhoud van 1,5 vs 1,7 voor mijn huidige. Ze doen precies even lang over 1,5 liter water. Er bestaat ook een hoge versie van de kitchenaid waterkoker, die is enkelwandig en heeft ook een inhoud van 1,7 liter.

De tegens:
– De voet is erg groot en omdat je de waterkoker aan zet op de voet is het belangrijk waar je stopcontact zit, rechts van de waterkoker.
– De inhoudsmeter zit onder het handvat dus het is soms onhandig om te zien hoeveel je er in doet.
– Hij is door de dubbelwandigheid redelijk zwaar.
– Hij is wat aan de prijs… Behoorlijk. Prijzen liggen tussen de 155 en 189.

Maar is hij zijn prijskaartje waard? Dat kan ik voor niemand beslissen, ik weet in ieder geval dat ik hem met pijn in het hart weer terugstuur. Om een beter beeld te krijgen van de vriendelijke ketel heb ik een klein filmpje gemaakt:

Ik kan alleen maar hopen dat de goede sint meeleest want ik ga dat vriendelijke belletje missen ’s ochtends.

Ik heb deze waterkoker te leen gekregen. lees meer in mijn disclaimer

11 reacties

 1. Geweldig ding! Wij hebben m nu een klein jaar in gebruik en hij blijft wonderen doen voor ons humeur. Duur? Valt mee per kopje (houden wij onszelf voor). Welk apparaat brengt er nou dagelijks een grijns op je gezicht? Da’s onbetaalbaar 😉

 2. hetty

  Wow! Hij ziet er geweldig uit en het filmpje is ook heel handig. Het is een heuse must have…zeker waard om ff te sparen.

 3. Het kan aan mij liggen maar na dat belletje verwacht ik: “This is your captain speaking, please fasten your seat belts as we’re about to land. The temperature in the Netherlands is 24 degrees Celsius and it’s a sunny day. Thank you for flying KitchenAid Airlines.”

  Ik heb ook zo’n droom… hij heet de Philips Tea Maker: http://www.design.philips.com/philips/sites/philipsdesign/about/design/designnews/newvaluebydesign/september2011/philips_tea_maker.page

  Ach ja, Sint zal wel bezig zijn met iets anders, die hoort me al drie jaar niet als ik hierom vraag 😉

 4. Jolien

  Had even de oude blogs terug gelezen, maar ben denk ik niet genoeg thee-snob/purist om overal mee in te stemmen. ‘k Heb ’n mooie koker die blauw oplicht als ie kookt, vond dat al heel tof… Ben het wel met Nienke eens wat betreft dat belletje…

  We drinken hier trouwens al eeuwig Earl Grey (of gray?) van Lipton, die met die enge smaakdingen erin volgens de KVW (‘k heb de zakjes inderdaad ook al eens uitgeplozen) Sindsdien haal ik ook ooit losse thee, maar voor ons grootverbruik vind ik zo’n zakjes toch wel ooit handig… Plus dat m’n vent toch al zijn thee verpest met ’n zoetje, zo lang ie daar niet van afkickt krijgt ie geen goeie thee van mij…

  Vond pas losse thee van Cafe Frei, maar was voor de Caribbean Carnaval gegaan, zwarte met stukjes sinaasappelschil, ik word daar wel blij van. 🙂

 5. Elsa

  Wij hebben – vanuit nostalgisch en ecologisch (??) oogpunt, een fluitketel. Geeft een takkeherrie af, en levert me standaard een sprintje naar de keuken op. Goede workout, maar wel standaard een kopje thee met dosis(je) cortisol. Er gloort een overstap naar de waterkoker aan de horizon. Helemaal als het zo’n mooitje is als deze!

 6. Wat een beauty. Maarja, ik vind alles van Kitchenaid erg mooi. En dat belletje is ook wel erg bescheiden. Alleen die prijs he!

 7. Ik associeerde het belletje met een hotellift. Geinig. Toch niets voor mij ik raak altijd lichtelijk geirriteerd van oplichtende apparatene in de keuken.

 8. Hanneke

  Ik gebruik altijd een theethermometer. Toen in nog in Groningen op het pláatteláand woonde was het water zo hard dat het sowieso eerst even moest doorkoken in de fluitketel (jaja!), om een beetje te ontkalken. Vervolgens de thermo erin en wachten tot het afkoelt tot 80 graden, voor groene thee althans.
  Nu ik hier toch zit te reageren wil ik even mijn frustratie kwijt over het feit dat op heel veel verpakkingen van groene thee staat dat je het met kokend water moet zetten. NIET DOEN! Even laten afkoelen. Veel lekkerder. Zo, dat mocht ook wel eens gezegd.

 9. lieveheersbeestje

  Wat een mooi apparaat om te zien zeg! Dat past echt bij jullie!
  Hier zijn we (na ongeveer tien waterkokers begraven te hebben..) weer overgestapt op de antieke fluitketel. Gewoon één van ikea, tien euro. Hij heeft een bescheiden fluitje, wat ’s ochtends toch wel lekker is, wordt niet het hele huis direct wakker. Ik moet zeggen dat ik de thee veel lekkerder vind, hij is nu echt heet als je hem zet. Dat zal bij jou droom koker ook zo zijn. Heerlijk warm!
  Dat vrolijke belletje is inderdaad geining, maar ik heb dan het vrolijke fluitje…

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.