Review: Kitchenaid waterkoker

Reacties 11

Thee is belangrijk voor me. Je hebt mensen die de dag niet doorkomen zonder een kopje koffie, ik heb dat met thee. Ik heb zo mijn voorkeuren maar op zich ben ik niet moeilijk. Al vind ik het wel belangrijk dat de thee in kwestie ook echt afkomstig is van de thee plant. Ten tweede is het belangrijk dat het water heet is. Ja logisch natuurlijk maar hoe vaak krijg je geen lauw kopje heet water met een zakje er naast.

Het is dus handig als je weet hoe heet het water is dat je gebruikt. Ik vond het dan ook heel tof dat ik een Kitchenaid artisan waterkoker te logeren kreeg. Die had ik al een paar keer bekeken juist omdat je daar de temperatuur bij af kan lezen maar de prijs hield me steeds tegen.

De voors:
– De waterkoker is enorm vriendelijk, dat meen ik serieus. Als je hem aan zet geeft hij een bescheiden beltoontje. Dit herhaalt hij als het water op de gewenste temperatuur is. Het klinkt als iets sufs maar we worden er hier enorm vrolijk van.
– De waterkoker geeft met een lampje aan hoe ver hij is in het verwarmen. Als je staat de wachten heb je dus zicht op hoe lang het nog duurt.
– Je kunt de waterkoker instellen op de gewenste temperatuur. Zo heb je voor sommige soorten thee liever 80 of 90 graden.
– Als het je om de een of andere reden niet lukt om na de vriendelijke bel meteen thee te maken kan je aflezen hoe heet het water nog is.
– Het water blijft lang op temperatuur omdat de ketel dubbelwandig is.
– Hij is bloed, bloed, bloedmooi!

side by side
Side by side met mijn huidige werkpaard. De kitchenaid heeft een inhoud van 1,5 vs 1,7 voor mijn huidige. Ze doen precies even lang over 1,5 liter water. Er bestaat ook een hoge versie van de kitchenaid waterkoker, die is enkelwandig en heeft ook een inhoud van 1,7 liter.

De tegens:
– De voet is erg groot en omdat je de waterkoker aan zet op de voet is het belangrijk waar je stopcontact zit, rechts van de waterkoker.
– De inhoudsmeter zit onder het handvat dus het is soms onhandig om te zien hoeveel je er in doet.
– Hij is door de dubbelwandigheid redelijk zwaar.
– Hij is wat aan de prijs… Behoorlijk. Prijzen liggen tussen de 155 en 189.

Maar is hij zijn prijskaartje waard? Dat kan ik voor niemand beslissen, ik weet in ieder geval dat ik hem met pijn in het hart weer terugstuur. Om een beter beeld te krijgen van de vriendelijke ketel heb ik een klein filmpje gemaakt:

Ik kan alleen maar hopen dat de goede sint meeleest want ik ga dat vriendelijke belletje missen ’s ochtends.

Ik heb deze waterkoker te leen gekregen. lees meer in mijn disclaimer

11 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.