Wat gebeurt er met LeesVoer?

Reacties 12

Het zal jullie niet ontgaan zijn dat het de laatste maanden bijzonder stil is op LeesVoer. Ik ben heel hard bezig geweest met mijn eigen mentale gezondheid en heb daar de ruimte voor genomen. Het gaat nu erg goed met me, ik ben enorm gegroeid het afgelopen jaar. Wat daar ook bij komt kijken is wat ik met LeesVoer ga doen.

Echt heel regelmatig bloggen zit er gewoon niet meer in. Het probleem is dat ik er simpelweg niet genoeg geld mee verdien zonder in zee te gaan met sponsors waar ik niet 100% achter kan staan. Pijnlijk maar waar. Natuurlijk geniet ik ook van het creëren van content en de interactie met jullie, toch kan ik niet zoveel tijd en energie steken in iets dat eigenlijk gewoon vrijwilligerswerk is. Bloggen is ook niet gratis, hosting van de site alleen al…

Terwijl ik zo hard aan het werken was aan mijn gezondheid kwam ik tot de conclusie dat ik eigenlijk mijn werk wil maken van mooie dingen maken. Illustraties, mooie gebruiksproducten etc. Iets waarover ik natuurlijk al jaren schrijf maar nooit als optie voor carrière zag.  Ik ben in september met twee illustratiecursussen begonnen omdat ik daarin uiteindelijk goed genoeg wil worden om er mijn werk van te maken. Daarnaast ben ik bezig met uitzoeken wat ik zou willen maken voor verkoop. En natuurlijk ook hoe? Wil ik op Etsy aan de slag? Ga ik op markten staan?

LeesVoer offline halen?

En wat doe ik met LeesVoer? In het afgelopen jaar heb ik meerdere keren op het punt gestaan om de website offline te halen, tot ik deze zomer een mail kreeg van de koninklijke bibliotheek. Mijn website was aangemerkt als, en ik quote: “digitaal erfgoed” en een van de “websites die als verzameling een representatief beeld geven van de Nederlandse cultuur, geschiedenis en samenleving op het internet.” Natuurlijk ben ik een van de velen maar dit deed me wel even anders kijken naar de meer dan 700 artikelen die op mijn ‘blogje’ staan. Dit was dus niet alleen maar een beetje suf getyp omdat ik niets beters te doen had, nee mijn artikelen zijn echt iets waard. Dus nee LeesVoer verdwijnt niet, anders moeten jullie helemaal naar de leeszaal van de koninklijke bibliotheek om mijn hersenspinsels te lezen en dat wil ik jullie niet aandoen.

Ik wil jullie op de hoogte houden van mijn artistieke avonturen, ik wil proberen weer iets vaker te gaan schrijven, maar ja, dat heb ik vaker gezegd. Misschien is er over een paar maanden wel een webshop. Misschien ook niet. Hahaha, dit is dus precies wat me tegenhoudt om artikelen te schrijven op het moment, ik weet het allemaal nog niet precies. Nou ja, jullie merken het wel.

Tot snel!

 

12 reacties

 1. Barbera

  Fijn dat je blijft bloggen. En natuurlijk hoort je blog bij het digitale erfgoed! Dus doorgaan….

 2. ‘Verwarring is een doorgang naar een nieuwe realiteit.’
  Ont-moet en ont-dek wat zich in jou mag ontvouwen. ♥️

 3. Nel

  Oef !!! Niet verdwijnen he ! Lees je artikels echt graag en gebruik ze ter inspiratie van mijn eigen leefstijl . Blijf werken aan je gezondheid en zoek rustig verder naar wat je wil doen. Ik blijf sowieso lezen , virtuele knuffel , Nel

 4. Marjan

  Ga ervoor! Je dromen uitvoeren is zo belangrijk, je wilt straks nooit zeggen “‘ had ik maar…'”.
  Veel, veel succes gewenst

 5. Ik volg je ook op Instagram, maar zo nu en dan hier iets van je lezen zou ik toch ook niet willen missen!
  Wel fijn trouwens dat het zo goed met je gaat en je op andere vlakken dan schrijven wil gaan creëren. Ben benieuwd wat voor kijkvoer dat oplevert.
  Jacqueline onlangs geplaatst…Oefeningen voor vastzittende nek en schouders

 6. Sacha

  Fijn dat je er weer bent, ik heb je gemist. Doe waar je blij van wordt. Liefs Sacha

 7. Berdien

  Leuk dat je dit niet offline haalt. Voor mij een bron van inspiratie.

 8. Janne

  Wat goed dat je zo met je mentale gezondheid bezig bent geweest (mooie formulering ook).
  Zeker zijn jouw artikelen iets waard! Ik ben blij dat Leesvoer niet verdwijnt. En ik ben benieuwd wat je allemaal gaat doen. Ik vind het heel interessant en inspirerend 🙂

 9. gerard mooij

  goede middag
  Ik zou graag een chuckbox maken zoals jullie hebben gedaan. Heb je de maten nog en zou je die willen delen? vr gr Gerard Mooij Dordrecht

 10. Lana

  Helaas niet, We hebben hem sindsdien kleiner gemaakt en het was allemaal improviatiewerk van meneer LeesVoer. Heel veel success met het ontwerpen van uw eigen box!

 11. Renata

  Fijn dat je weer blogt, al is het maar af en toe!

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.