Wát ben je aan het doen?

reactie 0

Het is vaak de aanleiding voor een verkleedfeestje: het hebben van een outfit waar je geen gelegenheid voor hebt. Zo gaf een vriendin ooit een jaren ’50 feestje omdatze een geniale vintage jaren ’50 jurk had gevonden maar hem nooit aan kon.

De aankomende eerste verjaardag van mijn zoon staat dan ook in het teken van oktoberfest. Dat zijn verjaardag in oktober valt is eigenlijk maar de helft van de reden. De andere helft is dat ik een mini lederhosen heb. Ik heb zelfs de bijpassende sokken en gebreid vest, alleen de alpinopet mist. Een eenjarige heeft nog zo weinig besef van verjaardagen dat het gewoon een fantastisch feest wordt met huisgedraaide worst, bier en apfelstrudel, en natuurlijk zoonlief in lederhosen.

Om het geen kindermishandeling te maken wil ik de lederhosen lekker zacht maken. Om te beginnen moest de broek volledig ingevet worden. Nou had ik nog een pot prachtige bijenwasbalsem van De Groene Vrouw die voor dit doel zeer geschikt is. Tweederde pot en een uur smeren later heb ik een supersoepele lederen broek voor aan de billen van mijn bijna dreumesmonster.

Nu nog mijn dirndill afstoffen en worsten maken.

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.