7 tips om de hitte te overleven

Reacties 4

Ik weet dat er bakken met mensen zijn die vreselijk dankbaar zijn voor dit weer, echt, I get it. Ik ben er alleen niet één van. Voor mij zijn dit dagen waarin ik lichtelijk in overlevingsstand ga. Het kan de komende dagen wel 34-38 graden worden, er is zelfs een hittealarm afgegeven dus ik zet mijn tips voor tropisch weer overleven op een rij.

1 Gordijnen dicht

Het klinkt ongezellig maar als je huis eenmaal is opgewarmd wordt het de komende dagen niet meer koel. Zorg dus dat je de gordijnen dicht hebt op de momenten dat de zon er op staat. Het scheelt zoveel qua temperatuur!

LeesVoer warm weer tips infused water2 Infused water

Ik vergeet heel vaak om genoeg te drinken. Om te zorgen dat ik makkelijk iets lekkers en kouds kan drinken staat er in mijn koelkast een grote glazen drinktap. Soms met komkommer en munt en op dit moment met aardbeien en basilicum. Als je niet genoeg ruimte in je koelkast hebt om hem daar neer te zetten kan je er natuurlijk ijsblokjes in doen of een bak druiven invriezen en die als ijsklontjes gebruiken.

3 Kids die niet willen drinken

Eten vaak wel met veel plezier watermeloen! Er gaan bij ons in de zomer echt kilo’s gekoelde watermeloen doorheen. Zo hoef ik me geen zorgen te maken over het vochtgehalte van de kiddies.

4 Spray the heat away

Ik heb op hete dagen altijd een mini sprayflacon bij de hand, daar zit gewoon water in maar geloof me: een verfrissende sprits in je gezicht is af en toe echt heerlijk. Het zorgt er ook voor dat je minder zweet. Zweet zorgt ervoor dat je huid vochtig wordt en daardoor warmte kwijt kan. Als je je huid een handje helpt droog jij minder snel uit.

5 ’s ochtends koken

Op dit soort dagen sta ik om half 8 ochtends al in de keuken. Ik moet er niet aan denken om na een hete middag in de keuken te gaan staan. Ik maak bijvoorbeeld een lekkere couscous salade met feta en geroosterde groentes. Tegen de tijd dat we trek krijgen kan ik die uit de koelkast pakken en voilá

meloen1 Voorgesneden fruit in de koelkast

’s ochtends voor het heet wordt snij ik alvast fruit dat ik in glazen potten in de kast zet. Zo is het heel weinig moeite om te pakken en heb je snel een verfrissende snack. Wij hebben dezer dagen altijd een pot galia- en een pot cantaloupe meloenblokjes staan

7 Slapen onder een vochtig laken

Als het heel warm is in de slaapkamer maak ik een laken vochtig en dan kruipen we daaronder. dit voelt heerlijk koel en tegen de tijd dat je afgekoeld bent is het laken al lang weer droog

Heb jij nog goede warm weer tips?

4 reacties

  1. Pingback: Heet! | Groentje Gezond

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.