Waar rook is, is whisky

Reacties 6

Is het mogelijk dat een 68 jarige Schotse master blender stiekem mijn lang verloren tweeling is? Robert Hicks is de verantwoordelijke voor mijn favoriete whisky, laphroaig quarter cask, en tevens de enige persoon die begrijpt dat ik mijn zes pits gasfornuis te klein vind. Deze man heeft namelijk een acht pitter. Ik had dit weekend de eer om samen met hem Laphroaig te vertegenwoordigen op het International whisky festival.
image

Op zo’n festival betaal je een entreeprijs en dan mag je bij alle stands whisky proeven. Voor hele bijzondere moet je wat bij betalen maar de meeste zijn helemaal gratis. Dit resulteert in een bijzondere mix van kenners, drinkers en drinkers met kennis. Bijna allemaal man.

Het is een hele interessante ervaring om als vrouw bij een whiskystand te staan

, zeker een smokey peaty whisky als Laphroaig. Mannen zijn of onder de indruk van je, of ze denken dat je er niets van weet en willen je opvoeden. Dat opvoeden denken sommige whiskynerds, ja die zijn er ook, zelfs te moeten doen bij Robert. Die gaan de master blender dan vertellen hoe het werkt, hilarisch!

De grootste lol hebben Robert en ik toch wel gehad met de virgins. mensen die nog nooit Laphroaig hebben gedronken. Ze vragen om een dram en als ze bij navraag nog virgins blijken te zijn krijgen ze die niet. Helemaal verbaasd krijgen ze dan eerst een Ardmore, een wat lichtere, vinden ze die lekker dán schenken we verder. Dan nog zie je ze schrikken ghehehe.

Het is stevig aanpoten en je krijgt last van een “pouring shoulder” maar alleen al het werken met meneer Hicks maakte het tot een prachtig weekend. De dronken huwelijksaanzoeken zijn natuurlijk ook altijd grappig.

De man en de dreumes hebben lekker hun eigen ding gedaan dit weekend. Natuurlijk neemt mama wel een kleine souvenir mee: de dreumes heeft nu zo’n 20 lege whiskykartons om mee te spelen

image

6 reacties

  1. Pingback: Succes! | LeesVoer Succes! | Een zoektocht naar domestic bliss omgetoverd tot smakelijk leesvoer

  2. Pingback: Prettig weekend! | LeesVoer

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.