Vrolijk paashaas

Reactie 1

Japanners zijn leuk met eten en dan heb ik het nog niet eens over de smaak. Ze zijn van mening dat het er net zo mooi uit moet zien als lekker moet smaken, dat zie je in sushi, bij bento boxen en bij eieren.

Ik kocht jaren geleden op een Japanse site eiervormpjes, veel te duur natuurlijk maar ik heb nu eenmaal een voorliefde voor keukengadgets. Heel frustrerend dus dat je ze nu bijna overal voor weinig kunt krijgen…

Aan de andere kant: nu kan ik met jullie delen hoe leuk ze zijn zonder jullie op kosten te jagen want ja, ook deze wil je zodra je het ziet.

Het is dodelijk simpel. Kook je eieren hard, ik doe dat door heel kort te koken en dan van het gas af met een deksel op de pan tien minuutjes te laten staan. Laat ze kort schrikken en pel ze direct.

Neem de eiervorm en maak hem nat. Stop het ei er in en klem hem dicht. Leg de met ei gevulde vorm in een bak goed koud water. Na een half uurtje is het ei koud en heeft hij de vorm aangenomen.

Tips:
– Maak je ze voor de volgende dag, bewaar ze dan in de vorm in de koelkast. Ze hebben de neiging langzaam weer de eivorm aan te nemen.
– Neem redelijk grote eieren anders vullen ze de vorm niet goed.
– Probeer tijdens het koken de dooier mooi in het midden te krijgen zodat daar genoeg wit omheen zit om te kunnen vormen. Dit doe je door aan het begin van de kooktijd de eitjes om te draaien in het water.
– Geef de eitjes wat kleur en smaak door ze te marineren in miso of sojasaus. De kleur zal in het ei trekken en de vorm nog duidelijker maken.

LeesVoer

En voila: een ei paashaas. Nou hup naar de xenos, action of blokker. Ze kosten meestal 1-1,50 per stuk en je kunt er ook leuk mini griesmeelpuddinkjes in maken.

1 reactie

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.