Voorjaarsschoonmaak

Reacties 2

Ik heb nog steeds een hekel aan schoonmaken, echt. Daarom probeer ik altijd een manier te vinden om het zo makkelijk mogelijk te maken. Die geniale inzichten deel ik natuurlijk graag met jullie!

 

Zilver poetsen

Je kan natuurlijk zilver gaan poetsen met een speciale doek of met poetsmiddel maar het is natuurlijk veel leuker om op de bank te gaan zitten met een boek terwijl je scheikunde het werk laat doen.

Wat heb je nodig:
Baking soda
keukenzout
aluminiumfolie
heet water

Bekleed een bak met zilverfolie dat je eerst hebt gekreukeld. Giet hier kokend heet water op en voeg flink wat zout en bakingsoda toe. Gooi je zilver er bij en ga op de bank zitten. Op een gegeven moment ga je zwavel ruiken. Dat is een teken dat de viezigheid los komt. Haal het zilver er uit zodra het meeste vuil er af is, de rest kan je er zo afpoetsen. Laat het zilver niet te lang liggen want als het verzilverd is kan op een gegeven moment de verzilverde laag gaan loslaten. Als je het er niet langer dan nodig in laat zitten hoef je je daar geen zorgen over te maken. Ook ideaal voor sieraden met kleine hoekjes. Gebruik het niet met vergulde spullen, dan ben je je gouden laagje kwijt, geloof me, ik spreek jammergenoeg uit ervaring..

 

Tapijt opfrissen

Je hebt van tante Bep een prachtig kleed gekregen, echt prachtig. Maar bep rookte, en dat kleed stinkt. Twee dagen buiten hangen heeft niet geholpen en de stomerij is heel duur. Probeer dan eerst bakingsoda.

Wat heb je nodig:
baking soda
stoffer en blik
stofzuiger

Neem een pakje bakingsoda en bestrooi het volledige kleed er riant mee. Ga naar bed. De volgende ochtend veeg je zoveel mogelijk weg met stoffer en blik, de rest zuig je er uit. Als je de gelegenheid hebt kan je ook met een mattenklopper in de weer. Je ruikt niets meer van Bep´s zware shag.

Maak daarna wel even de filter van je stofzuiger schoon want baking soda is heel fijn en kan hem op den duur verstoppen.

 

Douchekop ontkalken

Sproeit de douchekop alle kanten op behalve naar beneden? Dat is zo opgelost.

Wat heb je nodig:
Azijn
boterhamzakje

Vul een plastic zakje met witte azijn en knoop dit om de douchekop heen en laat een nachtje trekken. De volgende dag even de losgekomen kalk wegpoetsen en je kunt weer heerlijk douchen.

Armaturen ontkalken

Op kranen en armaturen met waterplekken ga je los met een halve citroen die je in grof zout hebt gedoopt. Lekker scrubben en alle kalk verdwijnt.

 

Dagelijks doekje

 De beste tip die ik ooit kreeg was: pak elke dag een schoon doekje, elke dag! Niet omdat je doekje altijd heel vies is maar omdat er dan nooit twijfel is of hij nog schoon genoeg is om mee te poetsen. ’s ochtends een doekje nodig? Had je al een verse gepakt vandaag? Nee, gooi dan diegene die op het aanrecht ligt bij de was en pak een verse.

Zo kan je ook het dagelijkse doekje zonder problemen aan het einde van de dag voor de vloer gebruiken en maak je nooit de fout om hem de volgende dag weer over de tafel te halen.

Kijk het item bij kassa groen nog een keertje na

 

De prachtige jurk is van Notorious clothing, hij is nog te koop!

 

2 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.