Vlekjes

Reactie 1

Een van de grote nadelen van het moederschap is de was. Voor er een kind is heb je eigenlijk nooit vlekken, misschien laat je eens een drupje mosterd of tomatensaus vallen maar dat komt altijd wel weer goed en zo niet dan koop je een nieuw shirtje bij de H&M. Dan krijg je een kind en ontdek je het bestaan van vlekken die je niet eens had kunnen verzinnen. Ze zitten overal. Niet alleen op die superschattige babykleertjes maar ook op al je eigen kleding en op de bank en het kleed en alles…  Gelukkig zijn de meeste vlekken heel goed te behandelen, zolang je maar weet waar ze vandaan komen.

Natuurlijk grijp ik bij vlekken waar ik het echt niet meer van weet en die ik er niet met natuurlijker middelen uit heb weten te krijgen ook naar de shout en oxymeuk maar sommige vlekken, die zijn geen enkel probleem. Enkele voorbeelden:

Bloedvlekken moet je nooit, maar dan ook nooit warm behandelen! Door warm water stollen de eiwitten in het bloed en krijg je de vlek er niet meer uit. Gewoon wat koud water met eventueel een beetje zout en de vlek is zo weg.

Gezellige avond en iets te scheutig met de rode wijn? Gelukkig heb je dan meestal ook witte wijn in huis. Giet dat er overheen en het gaat alvast voor je aan de slag. Natuurlijk nog wel even wassen maar de vlek gaat er dan makkelijk uit. Gebeurt het op de vloer? Eerst witte wijn of wat wittewijn azijn en daarna rijkelijk zout er overheen.

 Edit lana vlekken6

Kaarsvet lijkt een ramp maar dat is het echt niet. Krab zoveel mogelijk kaarsvet weg en kijk even hoe heet je het item mag strijken. Leg wat wc- of keukenpapier op de strijkplank, daar overheen de vlek en daarop weer het papier. Strijk de plek en verwissel zonodig het papier. Zo krijg je moeiteloos al het kaarsvet er uit.

Kijk het item van Kassa Groen nog even na:

Mooi was hij he, die jurk van Notorious clothing, ze hebben hem nog!

 

1 reactie

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.