Wat is het verschil tussen retro, vintage, antiek en tweedehands?

Reacties 7

Tweedehandswinkels zijn opeens vintage shops, je look is retro en je kringloopwinkel verkoopt toch alleen tweedehands? Hoe zit het nou met al die termen. Eigenlijk is het heel simpel, je moet het alleen weten. Ik zal het uitleggen, ik waarschuw alleen wel, je gaat je rot ergeren aan al het foute gebruik als je eenmaal weet hoe het zit.


Abonneer je op mijn Youtube kanaal en mis niets!

Ik ben ook niet perfect, ik heb het regelmatig verkeerd gebruikt in het verleden, maar met de enorme populariteit van retro mode en vintage kleding is het altijd goed om de feiten op een rij te hebben.

Ik heb bakken met tweedehands kleding maar ook wel wat echte vintage stukken. Ik heb een antieke kast en heeeeel veel retro kleding.

Heb jij een echt vintage stuk in huis?

7 reacties

 1. Ik heb ooit een artikel (in de NRC.Next?) gelezen over dit onderwerp! Nadat ik de verschillen wist, ben ik me ook gaan ergeren. Ineens was ‘Vintage’ heel hip, maar daar werd retro mee bedoeld. Heldere uitleg, leuk filmpje! 🙂

 2. Johanneke

  Ergernis nr.1; Een kledingwinkel met mega groot op alle ramen “VINTAGE” die de wintercollectie 2012 van Desigual en Miss Etam heeft over genomen…. ;-(

 3. Johanneke

  Zelf houd ik trouwens bij vintage “vanaf +- 20 jaar of ouder en moet een belichaming van de tijdsgeest zijn” aan. ”

  Fijn dat iemand het eens helder uitlegt, top filmpje!

 4. Vos

  Oh ik ben blij dat je dit uitlegt! Want ik wist het al, maar het wordt inderdaad ongelooflijk vaak verkeerd gebruikt, tot grote frustratie van mij.
  Het zijn allemaal modewoorden, die door elkaar worden gebruikt. Hopelijk heb je nu weer wat mensen wijzer gemaakt 🙂
  Vos onlangs geplaatst…Het wintert lentekriebels

 5. Wat een heldere uitleg! Eindelijk eens iemand die het begrijpelijk uiteen weet te zetten. Ik heb je video/artikel gedeeld op twitter. Onmisbare kennis, als je het mij vraagt :).
  Tessa onlangs geplaatst…De blijmakers van deze week #19

 6. Jolien

  Ja, ÊÊn vintage jurk die ik ook echt draag! ’n Keer van de zolder af geplukt en die m’n moeder weer van m’n oma’s zolder heeft gehaald. We weten ’t niet meer, maar ik denk dat oma ‘m zelf gemaakt heeft ergens in de jaren 50-60, het labeltje wat erin zit is namelijk vreemd, evenals de maat-label en m’n moeder weet nog wel dat oma vaak vanalles maakte en er willekeurige labels in naaide, want zelf gemaakt was niet cool, eerder armoedig…

  Maar weet ’t dus niet zeker, en oma weet ’t ook niet meer… Maar ’t blijft ’n coole katoenen, “zwart met witte bollen”-jurk met boothals. De rest van m’n kast is vooral retro. Leuk filmpje en bedankt voor de uitleg! Duidelijk! 🙂

 7. Pingback: Prettig weekend - LeesVoer

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.