Vintage patronen + winactie (gesloten)

Reacties 28

Ik ben zo blij, gisteren was ik bij  costumier Margot Koudstaal, ze verkocht allerlei kostuums, hoeden en schoenen maar daarvoor kwam ik niet, ik kwam voor de enorme doos met vintage patronen die ze had staan. Helaas was ik net 10 minuten te laat en had iemand anders de allermooiste fifties patronen er al uitgevist. Er zat zelfs een trouwjurk uit begin jaren 50 bij haar vondsten grmbl. Maar niet getreurd, ook ik liep naar buiten met een enorme stapel

Omdat jullie zeiden zo geinspireerd te zijn door mijn zelfgemaakte maand dacht ik juni af te trappen met een prachtig kado voor mijn lezers. Ik geef twee van mijn mooie nieuwe vintage patronen weg!

Alle patronen zijn helaas veel te klein dus ik ga heel veel patroonpapier, linialen en plakband gebruiken de komende tijd. Ik laat zien wat ik allemaal heb gevonden:

Patronen uit de jaren 40

LeesVoer Vintage Patronen simplicity 3906

Een gave set bloesjespatronen uit 1942, eigenlijk niet mijn stijl maar zo mooi!

Leesvoer vintage patronen simplicity 3844

Een prachtige jurk met jasje uit 1943, deze kan je winnen onderaan deze post! Ik vind hem prachtig maar helaas zal deze me voor geen meter staan. Kijk snel verder welk patroon nog meer te winnen is.

LeesVoer vintage patroon Butterick 3355

Dit patroon uit 1944 ga ik proberen te vergroten, als ik de zoom iets hoger laat eindigen kan hij best in mijn 50’s stijl passen.

 

Patronen uit de jaren 50

LeesVoer Vintage Patronen Butterick 6833 50s

Jaaaaaaah dit is precies wat ik zoek als ik door vintage patronen heen blader. Helaas heb ik er dus een hoop gemist maar deze jurk uit begin jaren 50 ga ik zeker maken. Het is een relatief grote maat dus ik hoef maar 10 centimeter extra in te bouwen in de taille, dat moet te doen zijn!
LeesVoer Vintage Patronen vogue 9697 1959

Ik ben verliefd op de halslijn van deze jurk uit 1959. Ik denk dat ik hem misschien iets meer tailleer en dan als los bloesje maak of combineer met een wijdere rok. Al heeft zo’n recht model ook wel wat natuurlijk.

Patronen uit de jaren 60

LeesVoer Vintage Patronen butterick 9898 1961

Dit patroon komt uit 1961 en dat zie je ook aan de stijl, het hangt nog heel erg naar de jaren 50, als de rok iets langer is past het er helemaal in. Een klein maatje helaas maar ik ga me er zeker aan wagen!

LeesVoer Vintage Patronen butterick 2179 60s

Dit  is een hele set patronen bij elkaar! Ik wil de box top graag proberen te maken, zo’n topje met knoopjes op de rug is zo schattig, de broek zou ik ook wel willen proberen maar ik heb nog nooit een succesvolle broek gemaakt laat staan een van een patroon dat ik vijf maten moet vergroten…
LeesVoer Vintage Patronen butterick 2535 60s

Dit 60’s patroon is “fully proportioned” geen idee wat ze daar mee bedoelen maar ik vind het een hele leuke jurk. Het gaat volledig vanuit de figuurnaden, een echte sheath dress.

LeesVoer Vintage Patronen simplicity 3108 60s
Dit superleuke setje is “simple to make” ik ga ze op hun woord geloven, of eigenlijk op jouw woord. Deze ga ik namelijk ook weggeven!

Win!

LeesVoer vintage patronen winnen!Ik deel deze prachtige vondst graag met jou! Vul de rafflecopter hieronder in en vergeet niet in de comments te zeggen welke je graag zou willen winnen.

Vintage patronen moet je niet te precies op je maat willen kopen, je gebruikt ze als inspiratie of je vergroot ze. Misschien zijn ze precies je maat en hoeft dat niet dus ik zal de maten er bij geven.

Het 40’s patroon is een maat 14 en heeft een borstomvang van  81 cm en een taille van 69 cm

Het 60’s patroon is ook een maat 14 maar heeft iets andere maten: borst 86 cm en taille 66 cm

Vul de Rafflecopter in om mee te doen, je hoeft alleen een comment achter te laten maar voor elke extra opdracht die je uitvoert krijg je extra lootjes 😀

a Rafflecopter giveaway

28 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.