Vintage patronen + winactie (gesloten)

Reacties 28

Ik ben zo blij, gisteren was ik bij  costumier Margot Koudstaal, ze verkocht allerlei kostuums, hoeden en schoenen maar daarvoor kwam ik niet, ik kwam voor de enorme doos met vintage patronen die ze had staan. Helaas was ik net 10 minuten te laat en had iemand anders de allermooiste fifties patronen er al uitgevist. Er zat zelfs een trouwjurk uit begin jaren 50 bij haar vondsten grmbl. Maar niet getreurd, ook ik liep naar buiten met een enorme stapel

Omdat jullie zeiden zo geinspireerd te zijn door mijn zelfgemaakte maand dacht ik juni af te trappen met een prachtig kado voor mijn lezers. Ik geef twee van mijn mooie nieuwe vintage patronen weg!

Alle patronen zijn helaas veel te klein dus ik ga heel veel patroonpapier, linialen en plakband gebruiken de komende tijd. Ik laat zien wat ik allemaal heb gevonden:

Patronen uit de jaren 40

LeesVoer Vintage Patronen simplicity 3906

Een gave set bloesjespatronen uit 1942, eigenlijk niet mijn stijl maar zo mooi!

Leesvoer vintage patronen simplicity 3844

Een prachtige jurk met jasje uit 1943, deze kan je winnen onderaan deze post! Ik vind hem prachtig maar helaas zal deze me voor geen meter staan. Kijk snel verder welk patroon nog meer te winnen is.

LeesVoer vintage patroon Butterick 3355

Dit patroon uit 1944 ga ik proberen te vergroten, als ik de zoom iets hoger laat eindigen kan hij best in mijn 50’s stijl passen.

 

Patronen uit de jaren 50

LeesVoer Vintage Patronen Butterick 6833 50s

Jaaaaaaah dit is precies wat ik zoek als ik door vintage patronen heen blader. Helaas heb ik er dus een hoop gemist maar deze jurk uit begin jaren 50 ga ik zeker maken. Het is een relatief grote maat dus ik hoef maar 10 centimeter extra in te bouwen in de taille, dat moet te doen zijn!
LeesVoer Vintage Patronen vogue 9697 1959

Ik ben verliefd op de halslijn van deze jurk uit 1959. Ik denk dat ik hem misschien iets meer tailleer en dan als los bloesje maak of combineer met een wijdere rok. Al heeft zo’n recht model ook wel wat natuurlijk.

Patronen uit de jaren 60

LeesVoer Vintage Patronen butterick 9898 1961

Dit patroon komt uit 1961 en dat zie je ook aan de stijl, het hangt nog heel erg naar de jaren 50, als de rok iets langer is past het er helemaal in. Een klein maatje helaas maar ik ga me er zeker aan wagen!

LeesVoer Vintage Patronen butterick 2179 60s

Dit  is een hele set patronen bij elkaar! Ik wil de box top graag proberen te maken, zo’n topje met knoopjes op de rug is zo schattig, de broek zou ik ook wel willen proberen maar ik heb nog nooit een succesvolle broek gemaakt laat staan een van een patroon dat ik vijf maten moet vergroten…
LeesVoer Vintage Patronen butterick 2535 60s

Dit 60’s patroon is “fully proportioned” geen idee wat ze daar mee bedoelen maar ik vind het een hele leuke jurk. Het gaat volledig vanuit de figuurnaden, een echte sheath dress.

LeesVoer Vintage Patronen simplicity 3108 60s
Dit superleuke setje is “simple to make” ik ga ze op hun woord geloven, of eigenlijk op jouw woord. Deze ga ik namelijk ook weggeven!

Win!

LeesVoer vintage patronen winnen!Ik deel deze prachtige vondst graag met jou! Vul de rafflecopter hieronder in en vergeet niet in de comments te zeggen welke je graag zou willen winnen.

Vintage patronen moet je niet te precies op je maat willen kopen, je gebruikt ze als inspiratie of je vergroot ze. Misschien zijn ze precies je maat en hoeft dat niet dus ik zal de maten er bij geven.

Het 40’s patroon is een maat 14 en heeft een borstomvang van  81 cm en een taille van 69 cm

Het 60’s patroon is ook een maat 14 maar heeft iets andere maten: borst 86 cm en taille 66 cm

Vul de Rafflecopter in om mee te doen, je hoeft alleen een comment achter te laten maar voor elke extra opdracht die je uitvoert krijg je extra lootjes 😀

a Rafflecopter giveaway

28 reacties

 1. Claartje

  Wat gaaf! jammer dat je de ‘goeie’ set bent misgelopen.

  de copter doet het ffniet bij mij, straks nog eens proberen. mn moeder heeft me laatst gemeten en de eerste past het best bij mn maten maar de andere past vrees ik het best bij mn figuur… moet dus nog ff nadenken welke ik op ga geven, haha

 2. Janske

  Leuk joh! Ik ga voor het 40’s patroon!

 3. Janske

  En dit is met het juiste emailadres 😉

 4. Claartje

  Ja dat moet dus ff op de ecte computer, mn smartie loopt te muiten. patroon 1943, voor ik het vergeet…

 5. De rechtse vind ik geweldig! De linkse ook, maar kan ik door gebruik van een bekkenband nu niet elegant dragen… De maat zal ik moeten aanpassen, maar niet al te veel.
  Sandra Robben onlangs geplaatst…Traktatie Martin

 6. Wat een bofferd dat je zoveel patronen op de kop hebt kunnen tikken.
  Wel balen dat je net zo’n treasure box bent misgelopen … maar wie weet is het geluk met je en kom je vast nog meer van deze beauty’s tegen.
  super leuk !!
  Ik vind de linker super leuk , is ook degene die het best bij mij past.
  Ik zal de maten ook even aan moeten passen , maar daar voorzie ik geen probleem in 😉
  Ben benieuwd naar jouw resultaten , wel showen hè ?

 7. 1943! Awesome zeg. Hoeft ook maar een beetje groter. Ideaal!

  Mooie vondsten Lana, die blauwe jurk met die halslijn is inderdaad prachtig, zo mooi zo open bij je borst maar niet diep in de V. Lovely 🙂

 8. Hilde

  Wat een gave patronen heb je gevonden!
  Ik vind het jaren 40 patroon het mooiste, wie weet zet me dat ertoe voor het eerst eens iets voor mezelf te naaien 🙂

 9. lisa

  Heel cool! Ik ga ook voor het jaren 40 patroon 🙂

 10. Lies

  Jeetje wat een enorm gave en mooie patronen zeg!! Echt heel bijzonder dat je dat zomaar gevonden hebt! Vooral die jaren 50 jurken gaan denk ik heel bijzonder en mooi worden!

  Ik zou heel graag kans maken op de patronen uit 1943!

 11. nathalie

  Graag die van 40
  Ventje geïnteresseerd in wo. En zou perfect zijn om kledij voor mannequin poppen te maken

 12. Oh wat een prachtige vondst!! <3
  Graag zou ik het 40's patroon winnen!!

 13. Paula

  Wat een geweldige vondst zeg! Ik vind het jaren 60 patroon geweldig. Zelf heb ik een heleboel vintage patronen (jaren 40, 50, 60, 70 en 80) van Lutterloh. Ken je dat?

  Rafflecopter deed het net niet bij mij maar ga het later nog eens proberen

 14. Annemarijn van Ommen

  Het 40’s patroon vind ik heel gaaf
  Doe graag mee aan de winactie 🙂

 15. Vos

  <3 het jaren '60 setje!
  Ik ga zaterdag kijken naar een-hopelijke fantastische- vintage bruidsjurk, en ben nu nog op zoek naar iets speciaals om aan te doen als we in ondertrouw gaan… Wie weet zal het wel dit setje worden <3
  Vos onlangs geplaatst…Plantenasiel vol bloempotkapsels

 16. Linda Rikkers

  Leuk zeg! Ik vind ze super. Dat bloesje is mooi zeg, ga je het wel maken al is het niet helemaal je stijl?

 17. Haha, nou van die Rafflecopter snap ik helemaal niets. Hoop dat het goed is gegaan. Ik ga ook voor het patroon uit 1943 want ik vind de jurk rechts echt heel erg leuk. Zo’n model staat me wel en dan kijk ik mijn lieve moeder aan of we dit projectje samen zullen gaan doen want ik kan inmiddels wel zelf een basic rok maken maar zo’n jurk, daar heb ik echt even hulp bij nodig. Scheelt dat de maat prima is 😉 Leuke actie!

 18. Wauw die 40’s jurk! Die wil ik wel 🙂 En de two piece die je met het patroon kan maken ziet er ook te gek uit. Ik ben net een eigen naaiatelier gestart maar maak nooit iets voor mezelf. Misschien kan dit patroon dat veranderen 🙂

 19. Isa

  Jaaaaa het 60′ patroon! ! Ga ik mijn naailessen voor gebruiken

 20. irene

  Ze zouden mij beiden niet staan dus ik doe niet meer, maar wat gaaf zeg!! Leuk! Ik heb mijn echte vintage patronen op etsy gekocht, in nederland kan ik ze nauwelijks vinden maar blijkbaar zijn ze er dus wel …:-). Succes en ik ben benieuwd naar de eindproducten.

 21. joyce

  Wauw wat een mooie vondst 🙂
  Ik wil graag meeloten voor het patroon uit 1943

  Succes en plezier met de andere patronen ..

  Gr joyce

 22. Esther

  Leuk! Ik ga voor het 40′ patroon.

 23. Dineke

  Geweldig leuke patronen <3
  Als ik win zou ik graag het jaren '40 patroon proberen, precies mijn smaak ^^

 24. Suz

  Waanzinnig! :o)
  Ik vind ze allemaal mooi dus ook ik doe graag mee!

 25. Jolien

  Wat ’n geweldig leuke vondsten! Ben erg benieuwd naar de uitkomst van de patronen die je houdt, vind die het mooiste. de vogue met ronde knopen-halslijn is erg mooi!

 26. Bonny

  Ik zou graag t patroon van t jurkje winnen! 🙂

 27. Geraldine

  leuk zeg. Ik loot graag mee voor het jaren ’40 patroon. En ben natuurlijk benieuwd naar jouw creaties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.