Vintage Franse modetijdschriften als behang

Reacties 10

Zoals een goede moeder betaamt ben ik op zondagen wel eens in het park te vinden. Die mini’s moeten natuurlijk af en toe naast een geit staan, dat is goed voor de algemene ontwikkeling. Als in dat park dan toevallig een leuk marktje staat waar ook nog wat vintage kraampjes tussen zitten dan is dat een leuke bijkomstigheid. Als één van die kraampjes een enorme stapel vintage franse modetijdschriften heeft liggen heb ik een topdag!
vintage franse modetijdschriften 4
vintage franse modetijdschriften 3Het gaat om een stapel uitgaven van het blad “Votre Mode” een wekelijks blad met naaipatronen, modetips, verhalen enz. enz. Helaas zijn ze allemaal uit elkaar gehaald en missen de meeste wikkels. Op zich geen enkel porobleem want het gaat mij vooral om de plaatjes. Ze komen uit 1947 en man man man wat is het gaaf!

Deze hele pagina zou ik zo aantrekken, die blauwe jurk met witte stippen! Die witte met rode stippen zou me minder mooi staan maar alleen al uitvogelen hoe het in elkaar zit is een paar middagen creatieve meditatie. vintage franse modetijdschriften 2

hoek vintage franse modetijdschriftenMaar ja, dan heb je een mega stapel oud papier met inspiratie, wat doe je er mee? Zoals ik jullie eerder heb laten zien is mijn kantoor de voormalige babykamer, compleet met muurschildering van een blije boom. Ik wil daar niet overheen behangen/schilderen omdat mijn jongens nu een kamer delen maar als ze weer apart willen komt er weer een in deze kamer en dan is die boom juist weer leuk.

Er zat niets anders op dan met een bak spelden en mijn stapel “votre mode” aan de slag te gaan! close up vintage franse modetijdschriften

Ik heb nu een muur vol met prachtige inspirerende plaatjes.  Het valt me vooral op hoe interessant alle kleding is, hoeveel verschillende halslijnen er zijn. Echt heel gaaf. Het is qua stijl eigenlijk nèt iets te vroeg voor mij maar bla! De dame die ze aan me verkocht zei dat ze me zou mailen want ze had ook nog een stapel uit de jaren 50!!

Wat inspireert jou?

10 reacties

 1. moooi!

  mij inspiratiebron is kostuumdrama’s!
  favoriete periode is rond 1880 <3 heeeerlijk!

 2. Margriet

  Geweldig! Om inspiratie op te doen of gewoon heerlijk van genieten.

  Laatst was ik in een curioseum in Duitsland. Kon er uren in rondneuzen. Manlief gelukkig ook. In het toilet hadden ze allerlei vintage tijdschriften als behang op de muur gelijmd. Damesbladen met mode en advertenties, naaipatronen e.d. In de herentoilet autobladen e.d.

 3. Wat een super leuk idee! Ik ben echt dol op volbehangen muren met oude kranten/tijdschriften. Dit is ook super leuk en is helemaal jou! 🙂
  Leoni onlangs geplaatst…Wij hebben een hondje!

 4. Oh, wat een heerlijk plaatjes staan er in die stapel oude modebladen. Het lijkt me een genot om daar eens lekker in te kijken. Ik vind het heel creatief dat je ze op deze manier op de muur hebt gespeld. Wat een inspiratie zul je daaruit kunnen halen. Ik vind het prachtig staan!
  Godelieve onlangs geplaatst…Winactie: Win een Logo Ontwerp

 5. Barbera

  Waarom kom ik nooit zo’n stapel oude tijdschriften tegen? Wat een geweldig idee. Kortom: ik ga meer rondstruinen op marktjes en 2e hands winkels, wie weet….

 6. Wat ziet dat er fantastisch uit! Tijdschriften zoals de Donald Duck enzo zijn ook zeer geschikt voor een kinderkamer.

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.