Vintage Franse modetijdschriften als behang

Reacties 10

Zoals een goede moeder betaamt ben ik op zondagen wel eens in het park te vinden. Die mini’s moeten natuurlijk af en toe naast een geit staan, dat is goed voor de algemene ontwikkeling. Als in dat park dan toevallig een leuk marktje staat waar ook nog wat vintage kraampjes tussen zitten dan is dat een leuke bijkomstigheid. Als één van die kraampjes een enorme stapel vintage franse modetijdschriften heeft liggen heb ik een topdag!
vintage franse modetijdschriften 4
vintage franse modetijdschriften 3Het gaat om een stapel uitgaven van het blad “Votre Mode” een wekelijks blad met naaipatronen, modetips, verhalen enz. enz. Helaas zijn ze allemaal uit elkaar gehaald en missen de meeste wikkels. Op zich geen enkel porobleem want het gaat mij vooral om de plaatjes. Ze komen uit 1947 en man man man wat is het gaaf!

Deze hele pagina zou ik zo aantrekken, die blauwe jurk met witte stippen! Die witte met rode stippen zou me minder mooi staan maar alleen al uitvogelen hoe het in elkaar zit is een paar middagen creatieve meditatie. vintage franse modetijdschriften 2

hoek vintage franse modetijdschriftenMaar ja, dan heb je een mega stapel oud papier met inspiratie, wat doe je er mee? Zoals ik jullie eerder heb laten zien is mijn kantoor de voormalige babykamer, compleet met muurschildering van een blije boom. Ik wil daar niet overheen behangen/schilderen omdat mijn jongens nu een kamer delen maar als ze weer apart willen komt er weer een in deze kamer en dan is die boom juist weer leuk.

Er zat niets anders op dan met een bak spelden en mijn stapel “votre mode” aan de slag te gaan! close up vintage franse modetijdschriften

Ik heb nu een muur vol met prachtige inspirerende plaatjes.  Het valt me vooral op hoe interessant alle kleding is, hoeveel verschillende halslijnen er zijn. Echt heel gaaf. Het is qua stijl eigenlijk nèt iets te vroeg voor mij maar bla! De dame die ze aan me verkocht zei dat ze me zou mailen want ze had ook nog een stapel uit de jaren 50!!

Wat inspireert jou?

10 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.