Plog: Vintage Challenge

Reacties 8

Voor 75 euro op de verzamelaars jaarbeurs een vintage look bij elkaar shoppen, dat was de uitdaging. Het aanbod aan kleding was miniem en met mijn maat 48 was er weinig keus. Toch ben ik enorm geslaagd. Helaas heb ik uiteindelijk niet gewonnen maar het was een fantastische dag en ik heb hele gave dingen gevonden!

Vintage challenge retro sonjaDe challenge werd geleid door de fantastische Retro Sonja, haar blog is echt een bezoekje waard. Ze heeft een hele gave stijl en al zijn we zo enorm verschillend qua figuur, ze inspireert me enorm.

Toen ik aankwam op de beurs zakte de moed me een beetje in de schoenen. Er was enorm veel moois aanwezig maar ik zag heel erg weinig kleding. Maar ik ga een uitdaging niet zo snel uit de weg! Sonja gaf me 75 euro die ik voor de look mocht gebruiken in cash. Het kostte me moeite om dat niet direct uit te geven aan dit bizarre maar o zo gave visservies. Ik ben en blijf een serviesnerd.

vintage challenge vis servies

vintage challenge-kanten jasje-verzamelaars jaarbeurs-leesvoerEr was misschien weinig kleding, hoedjes waren er genoeg. Ik heb er een voor de challenge gekocht en nog twee van mijn eigen budget. Ik heb nu zes vintage hoedjes dus ik denk dat ik daar maar eens een filmpje over moet maken. Ik probeerde trouwens ook nog deze gave kanten jas aan maar mijn bovenarmen pasten er helaas niet in. Ik vond hem wel heel erg mooi.

Uiteindelijk ben ik gered op de stand van Hartendief Vintage uit Leiden. Niet alleen had zij de geniale suède fifties jas waarin ik me Betty Draper voel, ook heeft ze me enorm gematst met de prijs èn de echt zijden sjaal er gratis bijgedaan. Binnenkort ga ik in leiden de stenen winkel opzoeken!Vintage challenge op de foto

vintage challenge-leesvoer-blogger-fiftiesNatuurlijk moesten we uitgebreid op de foto, mijn mededeelnemers en natuurlijk Retro Sonja zelf.  Het favoriete onderdeel van mijn look is toch echt het halve hoedje. Zo vind je ze niet vaak maar ze zijn echt ideaal met mijn kapsel. De krullen komen er mooi onderuit en hij is simpel genoeg voor dagelijks gebruik. *zucht* Waar is de tijd dat iedereen gewoon hoedjes droeg. Ze zijn zo leuk!

Er was natuurlijk nog veel meer te vinden op de beurs. Lady Geek was er ook nog even en we hebben wat bijzondere vintage robots gevonden. Die laat ze op haar blog zien.

Vintage challenge close up collage

2015-11-23-Vintage-Challenge-Mode-Fashion-Blogger-Retro-Sonja-VerzamelaarsJaarbeurs-Utrecht-5Helaas heb ik uiteindelijk de challenge niet gewonnen al kan ik er niet omheen, Kelly Sue had dan ook een prachtige outfit. De kleding heeft nog een dagje op paspoppen gehangen zodat de mensen konden stemmen en als het goed is krijg ik alles morgen met de post. Ik kan haast niet wachten!

De volgende verzamelaars jaarbeurs is in april en dan ga ik zeker weer. Je moet er niet heen gaan voor de allergoedkoopste dingen maar ik heb zoveel gave keukenspullen, sieraden, handschoenen, tasjes en zoals ik al zei, hoedjes gezien!
vintage challenge op de poppen

Welke look vind jij het leukste?

8 reacties

 1. Rinske

  Ik ben er zondag geweest. Gekozen voor look 2, naar nu blijkt jouw jas. Ik ben niet zo van het vintage, maar de jas is erg mooi. Rinske

 2. Jolan

  Look2 staat jou vele malen beter dan de paspop.
  Er hoort vorm in.
  Voor mezelf zou ik gaan voor jurk 1.
  Die van 3 is tekort.

 3. Lineke Hulzinga

  Heel leuk! Vorige editie zijn wij er ook een dag geweest. Inderdaad, je moet er niet heengaan voor koopjes, maar wel voor als je een paar specifieke items op je lijstje hebt staan. Mijn lief wou toen heel graag een Art Deco Vulpen. En daar is hij daar echt voor geslaagd. Maar het is sowieso heel leuk om daar inspiratie op te doen. Voor mij voelde het als een verzamelbak van allerlei items die ik normaal alleen maar vind op Pinterest.

 4. Ik zag al iets voorbij komen op facebook over deze challenge. Het eindresultaat is erg leuk! Look 1 vind ik ook echt de mooiste! Ik kan begrijpen dat het lastig is als er zo weinig aanbod is. En vintage is vaak in kleine maten. Ben zelf helaas niet geweest. Misschien leuk om met mijn vintage kleding op de volgende editie te gaan verkopen. Ik heb veel 50s. Helaas ook weer niet echt grote maten. Ik ga in ieder geval info inwinnen!

 5. Loes

  Je hoedje!!!! Prachtig!!!!! Ik heb een zwart halfhoedje zoals ik het soort hoedje wat jij daar gekocht hebt, maar ben gaan noemen bij gebrek aan informatie hoe het nu werkelijk heet. Ik zoek al tijden naar zulke hoed in een andere kleur maar vind er geen…. Die van jou is echt fabuleus!!!

 6. Hoedje is geweldig, ik heb ongeveer hetzelfde kapsel als jij en door een muts te dragen gaan al mn krullen plat zitten.
  Iets om naar te zoeken als ik weer eens aan het struinen ben!

 7. Eveline

  Och ja! Het hoedje! Geweldig! Het staat je ook echt beeldig.
  Hartendief is een leuke winkel! Ik woon niet ver van Leiden en kom er dus wel eens. Ben jij er bekend? Leuke stad om in te struinen hoor! Ik wil zelf ook wel weer eens lekker snuffelen, dus als je gaat….

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.