Vintage accenten in mijn woonkamer

Reacties 7

Ik heb geen fifties interieur maar als je goed rondkijkt staat mijn huis vol met kleine vintage elementjes. Jullie weten natuurlijk al dat mijn werkkamer behangen is met vintage Franse modetijdschriften maar ook in mijn woonkamer zijn zat oude accenten te vinden.

Sunlight zeep en oude reclame

vintage reclame en sunlight zeep in kast leesvoerDit vintage stuk zeep staat in mijn vintage boeken kast, de zeep heb ik gekregen en dat maakt hem nog veel leuker. De reclame vind ik zo leuk dat ik et niet kon laten die op de kast te hangen. Dan zie je ook iets minder goed wat voor een zooitje het in die kast is.

Vintage boeken en tijdschriften

vintage boeken en tijdschriften in kast leesvoerDe kast in de woonkamer staat vol met tijdschriften. Libelles uit 1948, Margrieten uit 1950, Het vaktijdschrift voor moeders uit de jaren 50. Daarnaast staan er kokkboeken uit de jaren 20, 40 en 50 en mijn stijlboeken uit de jaren 50 en 60

koffiemolen

inventum koffiemolen

Ik heb een koffiemolen uit de jaren 60, niet zo’n mooie handmolen maar een hele handige elektrische. Hij doet het nog steeds perfect en wordt bij elke kop koffie gebruikt. Op de onderkant staat een mooie sticker waarop te lezen is dat als je hem op stuurt hij binnen 48 uur gerepareerd terugkomt. dat was nog eens service.

Eierflat

eierflat leesvoer hindenlooper

Geen enkel idee hou oud deze hindeloopen eierkast is maar ik vind hem super! Weer iets wat we echt elke dag gebruiken!

Antiek servies en vintage servies

antiek servies in kast leesvoerJa daar zit een verschil tussen, dat heb ik al eens uitgelegd in een video. Naast mijn dagelijkse servies uit de jaren 50 heb ik in de kast met vintage boeken ook ons feestservies staan. Een Frans servies uit de periode 1915-1920. Dit komt maar een paar keer per jaar op tafel dus zet ik het de rest van het jaar mooi in de kast. Het is iets minder erg als mijn kinderen iets van het fifties servies breken en dat kan wèl in de vaatwasser..

Lelijke vaas en lelijke klok

vintage klok en vintage vaas west germany leesvoerEen enorme hype in de jaren 50 en 60 en helaas nu weer is het aardewerk uit west Duitsland. Laat mijn moeder nou net verzamelaar zijn van die walgelijke vazen, klokken, lampen en keukengerei. De meeste items vind ik echt spuuglelijk maar toch zijn er een klok en een vaas mijn interieur ingeslopen. Achter de vaas zie je trouwens ook een hoekje van mijn oude kimono.

Wat voor een leuke vintage accenten heb jij in je interieur?

 

 

7 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.