Vintage accenten in mijn woonkamer

Reacties 7

Ik heb geen fifties interieur maar als je goed rondkijkt staat mijn huis vol met kleine vintage elementjes. Jullie weten natuurlijk al dat mijn werkkamer behangen is met vintage Franse modetijdschriften maar ook in mijn woonkamer zijn zat oude accenten te vinden.

Sunlight zeep en oude reclame

vintage reclame en sunlight zeep in kast leesvoerDit vintage stuk zeep staat in mijn vintage boeken kast, de zeep heb ik gekregen en dat maakt hem nog veel leuker. De reclame vind ik zo leuk dat ik et niet kon laten die op de kast te hangen. Dan zie je ook iets minder goed wat voor een zooitje het in die kast is.

Vintage boeken en tijdschriften

vintage boeken en tijdschriften in kast leesvoerDe kast in de woonkamer staat vol met tijdschriften. Libelles uit 1948, Margrieten uit 1950, Het vaktijdschrift voor moeders uit de jaren 50. Daarnaast staan er kokkboeken uit de jaren 20, 40 en 50 en mijn stijlboeken uit de jaren 50 en 60

koffiemolen

inventum koffiemolen

Ik heb een koffiemolen uit de jaren 60, niet zo’n mooie handmolen maar een hele handige elektrische. Hij doet het nog steeds perfect en wordt bij elke kop koffie gebruikt. Op de onderkant staat een mooie sticker waarop te lezen is dat als je hem op stuurt hij binnen 48 uur gerepareerd terugkomt. dat was nog eens service.

Eierflat

eierflat leesvoer hindenlooper

Geen enkel idee hou oud deze hindeloopen eierkast is maar ik vind hem super! Weer iets wat we echt elke dag gebruiken!

Antiek servies en vintage servies

antiek servies in kast leesvoerJa daar zit een verschil tussen, dat heb ik al eens uitgelegd in een video. Naast mijn dagelijkse servies uit de jaren 50 heb ik in de kast met vintage boeken ook ons feestservies staan. Een Frans servies uit de periode 1915-1920. Dit komt maar een paar keer per jaar op tafel dus zet ik het de rest van het jaar mooi in de kast. Het is iets minder erg als mijn kinderen iets van het fifties servies breken en dat kan wèl in de vaatwasser..

Lelijke vaas en lelijke klok

vintage klok en vintage vaas west germany leesvoerEen enorme hype in de jaren 50 en 60 en helaas nu weer is het aardewerk uit west Duitsland. Laat mijn moeder nou net verzamelaar zijn van die walgelijke vazen, klokken, lampen en keukengerei. De meeste items vind ik echt spuuglelijk maar toch zijn er een klok en een vaas mijn interieur ingeslopen. Achter de vaas zie je trouwens ook een hoekje van mijn oude kimono.

Wat voor een leuke vintage accenten heb jij in je interieur?

 

 

7 reacties

 1. Lieke

  Het enige uit de jaren 50 in mijn huis ben ik zelf. Met mijn herinneringen aan petticots, flatjes zoals de ballerina’s van tegenwoordig toen heetten en waar ik zo naar smachtte maar helaas nooit gekregen heb. Maar het is leuk om je te volgen want dat roept allemaal goede herinneringen op!

 2. De jaren ’50 + ’60 zijn goed vertegenwoordigd in ons huis:
  Wij hebben de commode en het kinderbedje van mijn moeder in gebruik (geboren in ’51), net zoals de oude jaren ’60 kuipstoeltjes die van mijn opa en oma zijn geweest. Verder heb ik een grote verzameling vintage kandelaars, servies, kindermeubeltjes, boeken, lampen, etc. Plus de eetkamerstoelen, ons bed, …
  Dit alles is gecombineerd met antiek, modern design en kringloop 🙂
  Geertruurzaam onlangs geplaatst…Trouwen op Tiengemeten

 3. Lineke Hulzinga

  Haha, je kan bij ons beter vragen wat niet.. Op een paar items na hebben we eigenlijk heel veel vintage spullen. Niet van 1 specifieke periode, het loopt tussen de jaren ’30 en jaren ’70. Maar gek (en mooi) genoeg is het wel 1 geheel. Als mensen voor het eerst bij ons binnen komen kijken ze vaak hun ogen uit.

 4. edmee

  @ Lieke: hahahaha, leuke binnenkomer 🙂 🙂
  Ik heb geloof ik niks vintage, wel oud, maar dat is wat anders!
  Maar zo’n eierflat, die wil ik wel! Binnenkort thee?

 5. Loes

  Hè verdorie! Ik kan geen foto’s posten hier… M’n keuken is jaren 70. M’n huiskamer meer jaren 50. Een heerlijke ratjetoe maar allemaal oud. De tv staat in een oude kast. Alleen de eetkamertafel en stoelen, en een klein keukenkastje zijn van Ikea, van een jaar of 10 terug. De keuken is woningbouw uit t jaar blok

 6. Jolien

  Eh, hier en daar ’n vochtplek op de muur? Ons huis is iets meer dan 100 jaar geleden gebouwd door één of andere nazaat van Eszterházy (voor zover ik gehoord heb), maar verder weet ik er helaas weinig van. We hebben de houten vloeren (waarvan er sommige volgens mij nog echt oud zijn) zoveel mogelijk behouden en opgeknapt, evenals de hoge plafonds bewaard, maar verder hebben we het redelijk strak/modern gehouden. Er is eens een plan geweest om de 2 resterende luiken op te knappen en weer op te hangen op het kantoor, maar dat is bij het plan gebleven. Nog altijd m’n droom, ’n boekenkast-muur! 🙂

  Ach, wacht, ik heb in de kelder ’n oud ijzeren hekwerk gevonden en in de keuken gehangen en er hangt ’n oude lepel, wederom zo’n keldervondst. De rest was vooral griezelig…

 7. Barbera

  Oude blikken van Droste, Verkade etc. En een vintage spuitfles. Boeken. Ik heb meteen zin om morgen weer eens langs de kringloopwinkel te gaan, kijken of ik weer wat kan scoren!!

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.