Gezonde vietnamese salade loempia’s

Reacties 2

Als het echt warm is eet ik liever niet warm maar gewoon salade, daar maak ik mijn gezin niet echt blij mee. Wij eten met dit soort temperaturen vaak Vietnamese salade loempia’s. Ik maak alles klaar voordat het echt warm is buiten en dan kunnen we de speeltuin in. ’s Avonds trek ik de koelkast open en er staat direct een superlekkere maaltijd op tafel. Ook als je gasten hebt is het heel erg lekker. Je hebt een paar bijzondere dingen nodig maar als die in je voorraadkast liggen heb je verder niets bijzonders nodig.

LeesVoer salade loempia's ingredienten LeesVoer collage how to vietnamese salade loempiasWat heb je nodig?

Van de Toko:
Rijstvellen voor loempia’s ze zijn er rond en vierkant, de vierkante zijn makkelijker in te rollen.

Basisingrediënten:
Munt
koriander
lenteui
mihoen of glasnoedels
pinda’s
thaise vissaus
limoen

Optioneel:
Eiwit: garnalen, kip, rund, tahoe, omelet
Groente: wortel, taugé, komkommer, paprika, mais, radijsjes, whatever!

Snij alle groente in reepjes/vingertjes en leg het op een schaal. Snij je eiwit in kleine stukjes en bak het met leuke smaakmakers. Ik neem vaak wat kip en bak een deel met sambal en een deel met knoflook en gember maar ook naturel is het lekker.

Kook de mihoen of glasnoedels gaar en spoel het goed koud af. leg de munt en koriander ook op een schaal. Meng voor de dipsaus vissaus met twee keer zoveel water, voeg wat limoensap toe en eventueel wat knoflook. Nu kan je er verse chili aan toevoegen maar ik ben lui en doe er een scheutje siracha of zoete chilisaus bij.  Vul alvast een bakje met pinda’s en dek hem af. Zet alles behalve de pinda’s in de koelkast en ga genieten van je dag!

Tijd om te gaan eten?

Zet als je gaat eten een grote schaal warm water op tafel, geef iedereen een eigen bakje dipsaus en gaat staan rollen!

Dip het rijstvel een paar seconden in het warme water, hij moet niet helemaal zacht zijn, hij wordt nog zachter. Leg er wat eiwit, munt, koriander, groente naar keuze en pinda’s op en rol hem op. Dip hem in je saus, eet op en herhaal! Het is ook lekker met ordinaire chilisaus trouwens!

LeesVoer Vietnamese salade loempia's 2

 

Wat eet jij het liefst als het bloedheet is?

2 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.