biologisch, duitsland, supermarkt

Video: shoplog Duitse supermarkt

Reacties 20

Omdat ik toch een quilt moest ophalen vlakbij de grens heb ik van de gelegenheid gebruik en ben ik toeristisch gaan shoppen in de Duitse supermarkt! Omdat Duitse supermarkten nu eenmaal een veel leuker assortiment hebben dan onze vaderlandse grootgrutters heb ik voor jullie een shoplog opgenomen van mijn aankopen!

Maar ze hebben niet alleen heel veel leuke spullen, ze geven ook heel goed aan waar de biologische optie staat:

Biologisch kiezen in de Duitse supermarkt:

bio bio bio

Dit was dan het babyvoedingschap maar overal in de winkel hingen de bio vaantjes. Superhandig als je daar naar op zoek bent. Wat me ook opviel was dat bio meestal even duur en vaak zelfs goedkoper was! Zoals bij deze mozzarella:

biologische mozzarella

Of deze aardappels! De bio versie is 30 cent per kilo goedkoper.

Biologische aardappels

Natuurlijk hebben ze in elke grote supermarkt non-food artikelen maar in Duitsland zijn die net iets anders: zo zijn er biokatoenen rompertjes:

biokatoen rompertje

en natuurlijk sneeuwscheppen voor een tientje.

sneeuwschep

Wat koop jij in een buitenlandse supermarkt?

20 reacties

 1. Mara

  Zure mayonaise!
  En de laatste keer in Berlijn heb ik Macedonische Rosé gekocht, errug lekker.
  In welke supermarkt ben jij geweest?

 2. Wendy

  Hoi Lana!
  Ben enorm fan van je blog, echt zo leuk! Ik haal uit Italië altijd wel Parmezaanse kaas. Zoveel goedkoper, niet normaal. En bij de DM (soort Kruitvat) in Duitsland vul ik m’n voorraden shampoo/crèmes/tutdingen aan. Alle A-merken zo belachelijk veel goedkoper, wij doen echt iets fout in Nederland hoor… Wijn uit Zuid-Afrika, bakspullen uit Amerika… Laat die stewardessen maar sjouwen 😉

 3. Irene

  Rabarber-schorle, jaaaa! Maar Rotkäppchen sekt is echt niet te drinken vind ik, haha 🙂 Ik woon in Duitsland dus ben erg verwend! Alleen als ik in Nederland ben valt me altijd weer op hoeveel ze daar NIET hebben. En zoals al genoemd werd, wanneer het mogelijk is echt een DM bezoeken. Dat is mijn absoluut favoriete winkel, een drogist maar ook met een enorm aanbod aan biologische producten (merk alnatura, zijn ook winkels van). En heel veel baby- en kinderkleertjes, ook biologische wol, lamvelletjes, wol-zijde rompertjes etc en dan heel goedkoop. Ideaal!

 4. Marieke

  In Frankrijk haal ik grijs zeezout, roze himalayazout en de citroenmayonaise van Bénédicta, echt de lekkerste wat mij betreft. Is niks duurder en o zo lekker, én…. gewoon in de supermarkt!

 5. joline

  Staat al op de planning in de kerstvakantie: een leuke Duitse stad bezoeken en naar de supermarkt! Ik heb er zo´n zin in om weer spullen in huis te halen die hier bijna niet te krijgen zijn en waarvan de prijzen ook nog eens fijn zijn.
  Enne..je bent echt een inspiratiebron voor me! Bedankt.

 6. Hanneke

  Tot een paar jaar geleden haalde ik bij gelegenheid altijd Kaiser Natron in Duitsland. Handig voor vanalles, van het opfrissen van stinkschoenen tot het blissen van brandend maagzuur tot het bakken van donkerbruin glanzende laugenbretzel. Tot ik ontdekte dat het gewoon Baking Soda is, voor 60 cent te koop bij de toko om de hoek 🙂 En van het nut dáárvan werd ik in jouw blog over goedkoop schoonmaken nog eens even bevestigd 🙂

 7. Drogisterijspullen, bakspullen, biofruit (bessen!) en sap in Duitsland, inmaakpotten en nieuwe deksels en Proraso scheerzeep in Italië, bier en chocolade of bonbons van Leonidas in België. Onze ontsappan komt uit Duitsland en omdat we zo dichtbij wonen, kunnen we af en toe voor de lol Kaffee und Kuchen doen in Kleve. Duitse knakworsten zijn een stuk beter van kwaliteit en ze hebben er ahornsiroop, wat ik heel lekker vind net als het Duitse brood, met veel zaden erin. misschien toch binnenkort weer een keertje gaan, ik krijg helemaal inspiratie van je verhaal.

 8. Andrea

  Frosch ecologisch schoonmaak en wasmiddel. Goed en goedkoop!

 9. Jolien

  Zou het niet zo kunnen zijn dat Duitse fabrikanten van bio-spul ’n smak extra subsidie krijgen (net als bijv. de groene energie) van de overheid, zodat indirect iedereen er in Duitsland (of de EU) eraan meebetaald? Bioboeren krijgen een hogere vergoeding voor hun product en producenten nemen volgens mij zelden genoegen met een verlies… Die mozzarella, beter de volgende keer op zoek naar de bio-buffel. 😉

  Wat is dat “vegetarische, biologische” broodbeleg dan voor iets? Een vlees-look-alike of iets heel anders?

  De buitenlandse supermarkt? Voor jou of voor mij buitenland? In Nederland kom ik hagelslag en peperkoek halen, verder vind ik hier alles wel. Typisch is dat toen we hier net kwamen er weinig tot geen kant-en-klaar was, dat is in de afgelopen 6 jaar ontzettend veranderd. Mega-supermarkten hebben hier veel non-food, steeds meer import (pindakaas komt eraan, onder de noemer amerikaans), maar de Lidl blijft hier m’n favoriete super…

  Overigens zelf wel ‘ns zo’n Hongaarse gans klaargemaakt, smaakte prima. Over ’t algemeen is vlees hier gemiddeld gezien vetter dan in Nederland, dus stiekem eigenlijk ook gewoon smaakvoller…

  En wijnen, dat kunnen ze dan weer wel goed in Hongarije, das een mooie binnenlandse tak om te sponsoren. Zouden ze juist meer moeten exporteren!

 10. Kikkiknetter

  Ik heb de luxe heel dicht bij de grens te wonen en wij gaan ook altijd voor de bio keuze naar de supermarkten daar, maar helemaal naar de DM voor de goedkope luiers (en helemaal de zwemluiers) en de billendoekjes die goedkoop zijn en vrij van allerlei rare stoffen zoals parabenen. We gooien ook altijd even de tank vol en halen soms ook wat alcoholische versnaperingen die daar ook een stuk goedkoper zijn.

 11. deborah

  Losse thee. Rooibos, gewone en vruchten thee. En van die super handige theefilters.

 12. Eveline

  Een uitje! Tenminste, dat vinden wij, een Duitse supermarkt bezoeken. Als we in Duitsland op vakantie zijn kijken we echt uit naar uitgebreid snuffelen!
  Volgende keer dat we er weer zijn ga ik op jacht naar grote schuim-krulspelden. Hier in Nederland heb ik tot nu toe alleen maar die hele dunne gevonden waar ik er minstens 18 van in moet draaien…. en aangezien ik daar niet erg handig in ben kost dat heel wat tijd!

 13. Eveline

  en jaaaahhhh!! Die mierikswortelroomkaas! Zo lekker!! Was die niet van Paturain?

 14. Rillettes uit Frankrijk… zooooo lekker. En grijs zeezout, omdat dat daar een fractie van de prijs heeft waarvoor het hier in de natuurwinkel ligt.

 15. Kim

  Oh, in Frankrijk kan ik dagen rondlopen in de supermarche <3 Een kleine greep van wat hier niet of moeilijk te krijgen is en daar volop wordt aangeboden: Handwasmiddel, allerlei soorten mayonaise (citroen, knoflook, en ook mierikswortel), savon de Marseille, ontelbaar veel soorten vinaigrette en vinaigre, Lindt-chocolade, herbes de provence (Ducros is de kruidenkoning!), Soho lychee-likeur en natuurlijk een wijnkeuze waar je u tegen zegt. Ik heb gelijk zin om de auto te pakken en op weg te gaan… 🙂

 16. Marion

  Hallo Lana,
  Ik ga regelmatig in Kleve winkelen. Vandaag ouwel (eetpapier) gehaald. Dat heet daar: Eckige Back Oblaten. 10 velletjes van 12x 20 cm voor E0,85. Ik gebruik dat om heerlijke gezonde snacks van te maken. Doe dadels, paar abrikozen, rozijnen in de blender met gesmolten kokosolie. Hak walnoten fijn, zonnenpitten, sesamzaad en kleine stukjes chocolade toevoegen. Alles door mekaar scheppen en ouwel op de boven- en onderkant drukken. Even in de koelkast en smullen maar. Dat ouwel is ideaal om plakvingers te voorkomen. En in Nederland heb ik me suf gezocht en niet gevonden.

 17. ik woon in Luxemburg aan de grens met Duitsland en Frankrijk, dus ik doe wel vaker boodschappen in Duitsland. Hier in Luxemburg zijn er geen toko’s te vinden, dus ik ben dolgelukkig met de grote rayon Arabische en Orientaalse producten die de Rewe aanbied.
  In Frankrijk ga ik graag naar de Auchan, maar felukkig hebben die wel één superfantastisch warenhuis hier in Luxemburg liggen, waar je de lekkerste dingen kan vinden.

 18. Rebekka

  In de supermarkt (die Zaansche blauwe, maar vast ook die gele uit Brabant) hebben ze potjes geraspte mierikswortel. Kun je de roomkaas zelf maken. : )

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.