Video: Echte marmelade van Seville sinaasappels

Reacties 5

Ik doe niet echt aan zoet broodbeleg maar voor één ding maak ik een uitzondering: Marmelade. Dat is namelijk zo fantastisch: glutenvrij, vegan, vetvrij, bron van vezels en met enkel natuurlijke ingrediënten. Nee natuurlijk is het gewoon citrusfruit met suiker maar hee, soms moet dat kunnen. Ik maak het wel het liefst zelf want dan weet ik precies wat er in gaat. Het is ook zo makkelijk dat ik geen reden zie om het niet zelf te maken. Eerder produceerde ik al grapefruitmarmelade maar deze keer ben ik op tijd voor het Seville sinaasappel seizoen. Kijk je mee, over 3,5 minuut kan jij het ook!

Seville sinaasappels zijn bittere citrusvruchten die je niet uit de hand wilt eten maar ze maken echt de beste marmelade. Je vind ze in december en januari bij de bio shop. Ik gebruik in het filmpje een oversized thee-ei voor de vliesjes en de pitjes. Dat is een bouillon ei. Superhandig bij het trekken van soep en dus bij marmelade maken, je kunt natuurlijk ook een dun stukje stof gebruiken.

Marmelade moet echt je van houden maar als je een liefhebber in je omgeving hebt zullen ze enorm dankbaar zijn voor een potje.

Ben jij een marmelade liefhebber of een marmelade hater?

5 reacties

 1. madelief

  Ik vind het heerlijk!!! Ga het ook zeker een keer maken. En je doet het ook zo keurig met een schoteltje tegen het lekken 😉

 2. Marjolein

  Heel lekker recept en een heel duidelijk filmpje!! Is dat nou die schotseruitjespyama waar je een keer over schreef die hier en daar even een stukje in beeld was…? 😉

 3. Lana

  Hahaha ja, dat is mijn primarkpyjama. Ik woon er ongeveer in.

 4. Hier een tip uit sinaasappelland (ik woon in Spanje :): De schilletjes kun je heel goed verkrijgen door, vóór het uitpersen, de schil te raspen met een grove rasp ipv de schillen handmatig te snijden. Zo vermijd je dat er veel wit meekomt van de schil en het scheelt nog tijd ook!

 5. Lana

  Maar het wit is in de marmelade juist zo lekker! maar voor fijne marmelade inderdaad wel een goede tip, ik hou zelf zo van die chunky stukken.

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.