Verjaardagsproblemen

Reacties 28

Er is iets mis gegaan in de planning, ik weet dat dit soort dingen niet te plannen zijn maar toch, toch had dit handiger gekund. Het moment dat ik de uitgerekende datum zag tijdens mijn tweede zwangerschap wist ik dat dit zou gebeuren: mijn jongens zijn bijna tegelijk jarig. Terwijl de verjaardag van de oudste steeds dichterbij kwam had ik twee oplossingen bedacht: Ik zou op tijd bevallen en zorgen dat er minstens een week tussen zou zitten, zo kon je het goed ver uit elkaar vieren. De tweede optie was om op dezelfde datum te bevallen zodat ze inderdaad een verjaardag zouden delen maar daar kon je dan een dubbelgroot feest van maken. Ik faalde jammerlijk.

Uiteindelijk zit ik met twee jaar min twee dagen verschil… Tja wat doe je dan? Hang je de slingers op en laat je ze hangen voor degene die twee dagen later jarig is? Tja dat is lullig, die kan dus niet meer verrast beneden komen op de verjaardagsochtend. Moet je ze dan voor 1 dag weghalen? Maar ja als je een dag later dezelfde slingers ophangt is het ook niet bijzonder meer. Trouwens de hele familie komt zaterdag dus laten hangen is wel handiger, ik ga ze niet drie keer in 1 week ophangen.

Over die familie gesproken, ik ga niet twee verschillende familiefeesten houden, ze zien me aankomen, en dat trekken die kleintjes ook helemaal niet. Maar ze schelen maar twee jaar dus dan krijgen ze op dezelfde dag kado’s die voor hun verjaardag zijn waar ze ook beide mee willen spelen. Moeten we dan überhaupt wel aan eigen kado’s doen? Nu ze nog klein zijn hoeft dat misschien niet maar straks…

Misschien is het ook onzin om me hier zo druk over te maken hoor maar het houdt me erg bezig. Ik weet dat ik mijn verjaardag vroeger echt een magische dag vond, dat wil ik mijn kinderen ook geven. Natuurlijk weten ze zelf niet beter en hun oom is ook nog bijna op dezelfde dag jarig als zij dus ik zit ook te veel in mijn hoofd hierover. Maar toch…

Ik denk dat ik een speciale slinger met hun naam er op maak. Die hangt dan op hun eigen verjaardag prominent aan de muur en op het  familiefeestje hangen ze dan beide.

Maar wat als we over een paar jaar zitten met het probleem dat een van de verjaardagen in het weekend valt? Dan moeten we misschien het feestje op een van hun verjaardagen plannen en dan klopt het allemaal niet meer.  Whaaaaaa…

Ben jij “handig” jarig?

28 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.