Woonkamer makeover

Reacties 14

Mijn grootmoeder heeft iets eigenaardigs. Het is ongeneeslijk en we hebben er allemaal mee leren leven: de schuiffies. Elke keer dat ik daar ben staat het hele huis weer anders. Ik vraag bij alles waar het staat want een theedoek kan zo maar weer in de antieke kinderstoel liggen. Het vervelende er van is dat het erfelijk is. Het liefst zou ik ook elke paar weken mijn huis omgooien maar mijn bescheiden doorzonwoning is daar helaas niet op gemaakt. Ik onderdruk die neiging dus maar soms, dan hou ik het niet meer.

Maar omdat mijn huis nog steeds te klein is om anders in te delen uit zich dat in iets anders. Ik ga verven. In december kreeg ik het op mijn heupen en moest de keuken er aan geloven. Nu was ik de muur achter de eettafel extreem zat!

Meneer LeesVoer zou pas laat thuiskomen dus ik besloot dat ik die muur gewoon ging verven. De lichte havermoutkleur die er al zes jaar op zat verveelde me enorm!
verf makeover voor foto

Ik hoor je denken: lekker dan, zij besluit gewoon even hoe het moet worden en dan heeft hij het maar te slikken. Ja en nee. Wij zijn heel anders, waar ik een idee krijg, beslissing neem en het meteen doorvoer is hij meer iemand die ergens weken over nadenkt en dan nog precies weet uit te leggen waarom het allemaal geen goed idee zou kunnen zijn. Dat heeft beide zijn voor en nadelen maar bij zoiets als het verven van een muur kan je pas weten hoe het is als het er op zit. Door het gewoon helemaal af te maken hoeft hij niet te piekeren over welke kleur dan, en wanneer gaan we dat doen, en hoe moet dat met de kinderen en hij weet dat als hij het echt niet mooi vindt ik het ook zelf weer overschilder.

kindertjes helpen met vervenDus ik hijs de mini’s in de bakfiets. Probeer ze weg te houden bij de powertools in de bouwmarkt terwijl ik gek word van de duizenden verschillende nuances van de kleur die ik denk misschien wel mooi te vinden, en dan die namen: “hmmm, neem ik persoonlijkst of is donderdag meer mijn kleur, bouquet is misschien te vrolijk.” Met 5 liter bouquet in de bakfiets reden we terug naar huis. Hoofddoekjes om de blonde krullen en hoppa, aan de slag!

Toen de mannen sliepen heb ik de muur twee lagen gegeven en iets voor twaalven had ik alles alweer op zijn plek. Ik stond net de tafel terug te schuiven toen meneer LeesVoer binnenkwam: “Ik ben één dag weg!!!” riep hij uit maar na een half uurtje met open mond staren besloot hij dat het mooi was en schonk hij een groot glas whisky voor me in. de schat.

voor en na

De kleur is blauwgroen in daglicht en groenblauw in kunstlicht. Ik denk dat interieurdesigners het duckegg blue noemen. Het is bijna onmogelijk op de foto te krijgen. Deze blurry telefoonfoto met rommelige tafel vol verfspullen is denk ik het meest kleurecht:verf makeover telefoonfoto

De eettafelstoelen moeten binnenkort ook vervangen. Misschien moeten dat maar leuke gele buisstoeltjes worden. En aan de andere kant van de woonkamer is een donker-petrol muur die nu eigenlijk niet meer zo leuk past… hmmmm

Wat vind jij van de makeover?

14 reacties

 1. Superleuk geworden! Ik herken dit heel erg, het liefste ben ik elke dag aan het schuiven en het veranderen… Gelukkig heeft mijn vriend dat ook wel een beetje, dus eens in de zoveel tijd gaan we samen los 🙂

 2. Claartje

  Mooie kleur! Die beschrijvingen in de winkel raak ik erg in de war van. Felgroen heet dan ineens ‘zon’, een variant op okergeel heet ‘Groningen’…

  Ik heb ook zo’n huis waar bijna niets geschoven kan worden. Kan bijna niet wachten tot het grut hier uit hun bedjes groeit, gaan die kamers op de kop, haha

 3. Susan

  O jaaa, heel geslaagd! Geel gaat daar smashing bij staan!

 4. Haha echt leuk dat je dit even zelf aanpakt! Ik zou dat niet zo snel durven geloof ik, maar mijn moeder was net zo. Dan kwam ik thuis en was de muur weer in een andere kleur geverfd. We hadden zo’n boog in de kamer staan en op een dag had ze die rood geverfd, toen was het net een Chinese tempel. 🙂 Die heeft ze toch maar snel weer wit geverfd.
  Ik vind het een mooie frisse kleur, staat goed!
  Theemetboekjes onlangs geplaatst…Pompoenpuree maken en invriezen

 5. Ilda

  Ik vind m super! Heel herkenbaar ook; de schuiffies! Mijn huis is er niet op gemaakt te schuiven maar als kind en tiener verbouwde ik ook regelmatig mijn kamer :). Nu doe ik het ook maar met een pot verf of andere kleine dingen.

  Je bent goed bezig!

 6. irene

  In mijn jeugd noemden wij de vrijdag: schuifdag. Dan kwam je uit school en waren mam en oma weer bijna klaar met alles verplaatsen. Theedoeken onder de poten van de zware kasten en gaan over dat dat parket…zo doe ik het ook nog steeds :-). Zo eens in de 1 a 2 maanden deden ze dat..om het 2 maanden later weer rustig ‘terug te zetten’…:-). Ik heb het ook, maar onze woonkamer is zo gebouwd dat er weinig te schuiven valt zonder dat het heel onpraktisch wordt. Wij hebben dan ook de neiging vaak te wisselen van tafels, stoelen en banken. Soms van marktplaats en soms van de kringloop en laatst een bank in een ‘echte winkel’…dus die staat nu al 5 jaar, want was gewoon te duur voor 2 jaar ofzo. Hij krijgt wel regelmatig ‘verse’ sierkussens, kleden en dat spul. :-). Je muur is erg gaaf geworden!!

 7. Margriet

  Mooie kleur. Staat goed. Beging je eenmaal, dan moet je door…

  Zelf ben ik ook van de kleuren. Ieder vertrek heeft hier een andere kleur. En de vier muren van de woonkamer hebben drie kleuren. Zonder dat het te is.

  Kiezen voor kleur zorgt voor leuke situaties in winkels. Voorbeeldje
  Wij in een woonwinkel “ik wil die stoelen, maar dan in een andere kleur”.
  “Dat kan, we hebben die in het zwart, crême en wit.”
  (wij hebben strakke meubels, die over het algemeen alleen met wit of zwart gecombineerd worden)
  “Ik zocht eigenlijk een kleur!”
  Om een lang verhaal kort te maken, we kozen voor mosgeel. De meneer van de winkel kwam mee met de bezorgers. Hij kon niet wachten tot alles stond. Trok het plastic van de stoelen en verbaasde zich. Het is een mooie combinatie. Hij keerde zich om en zag dat het behang op de muur ook die kleur had.

  Gelukkig konden mijn man en ik prima samen onze huisboel uitzoeken. We bleken nagenoeg dezelfde spullen mooi te vinden. Alleen de kast wilde mijn man (bijna) zwart hebben, maar ik vond walnoten mooier.

 8. Leuk kleurtje! Ooit droomde ik van een huis met een limegroene en lichtroze keuken. Ben toen direct naar de bouwmarkt gegaan, verf gehaald en mijn slaapkamer (bij gebrek aan keuken destijds) in die kleuren geverfd. Ontzettend zoet maar heel gezellig.
  Soms moet je gewoon lekker doen!

 9. Lineke Hulzinga

  Nice! En heeel herkenbaar. Ik heb ook niet de ruimte om de grote dingen helemaal om te gooien, maar de wanden en alles wat los staat en hangt moeten er regelmatig aan geloven. Ach bijkomend voordeel is dat ik dan alles wat ik handen heb gelijk maar even schoonmaak. En als je niet zo’n enorme poetser bent is dat gewoon ook een goeie reden om de boel regelmatig even een shuffle te geven.

 10. Volgens mij past deze kleur wel bij je, het is een vrolijke frisse kleur. Ik krijg er een beetje een lentegevoel van en dat is mijn favoriete jaargetijde.
  Chris onlangs geplaatst…Ontbijt is de motor van de dag

 11. Wat goed dat je dat gewoon doet, ik wil ook al heel lang een muur verven maar geen idee welke en welke kleur en zou het al helemaal niet in mijn eentje durven.
  Linda onlangs geplaatst…DIY Dierendag

 12. Hier zijn we nog steeds bezig met schilderen. Vandaag ga ik de stoelen eens onder handen nemen…

 13. Wat een heerlijk kleurtje!
  Als het meneer Leesvoer niet bevalt dan schilder je het gewoon over. Fantastisch jouw instelling 🙂
  Godelieve onlangs geplaatst…De Blog Top Drie Tag

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.