Vegan fudge

Reacties 15

Ik geef het toe, elke keer als ik een recept zie waarbij staat: vegan, raw, sugarfree and delicious dan denk ik: uhuh, geloof je het zelf. Maar toen maakte ik deze  vegan fudge. Jawel hij is vegan, raw, sugarfree en vreselijk lekker! Je maakt hem in een paar minuten en je hebt een guiltfree snack die niet guiltfree smaakt!

LeesVoer Vegan fudge close-upWat heb je nodig?
200 gram medjoul dadels
50 gram extra vierge kokosolie
50 gram goede cacao. als je cacao te bitter is is je fudge niet zoet genoeg
50 gram ongebrande noten
snufje grijs zeezout

Het is verder vreselijk simpel, hak alles tot een semi gladde massa in de keukenmachine, snij het in dobbelsteentjes en bewaar het in de koelkast. Dit hoeft niet voor houdbaarheid maar door het koelen wordt de kokosolie hard en de fudge lekker chewie! Je kunt het ook tot balletjes rollen en door geraspte kokos halen. Of door gehakte nootjes natuurlijk,

Ik gebruikte zelf de cacao die ik opgestuurd heb gekregen van café-tasse. Erg lekker!
LeesVoer weide vegan fudge

Heb jij een favoriete guiltfree snack?

15 reacties

 1. Kim

  Oeh dat ziet er heerlijk uit! Ik heb laatst gedroogde vruchten gehad. Dat was ook enorm lekker en handig voor onderweg.
  Kim onlangs geplaatst…Hoe bereid je ribeye?

 2. Ziet er inderdaad heerlijk uit. De moeite waard om eens te maken. Ik heb biet alles van de gevraagde vegan-, raw-, bio-kwaliteit in huis, maar met meer mondaine ingrediënten zal het ook wel smaken, vermoed ik.
  Waar ik een beetje moeite mee heb is dat het fudge genoemd wordt. Fudge is een suikerbakkersproduct, het tegenovergestelde van rauw en suikervrij. Waarom het niet gewoon snoepjes of snacks genoemd? Ik vind het net als ”vegetarisch vlees” of vegetarische vleesvervangers altijd toch klinken alsof mensen die een dergelijke levensstijl aanhanger toch iets missen, niet in de volle overtuiging zijn, zeg maar. Mij best hoor, ieder zijn ding, maar toch het opmerken waard.
  Maar ik ga ze toch eens maken. Alleen noem ik het dan gewoon dadelchocoladesnoepjes 😉

 3. Lana

  Ik snap je punt maar dit voelt en smaakt als chocoladefudge. Snoep geeft een geel ander mondgevoel en vegan blokjes. Tja. Vegetarisch vlees vind ik van een andere semantische orde

 4. Het ziet er echt superlekker uit!! Ik vind het juist fijn dat het een naam heeft die alvast een hint geeft hoe het gaat smaken 🙂
  Daantje onlangs geplaatst…Terug aan de slag?!

 5. Dat ziet er echt heerlijk uit, maar ik heb al eens vaker geprobeerd vegan fudge of brownies te maken en bij mij worden ze altijd een beetje bitter. Het haalt het dan echt niet bij het ‘echte’ werk. Misschien ligt het dan inderdaad aan de cacao die ik gebruik, ik zal eens kijken of ik echt goede cacao kan vinden en dan ga ik nog eens een poging wagen!
  Tessa onlangs geplaatst…Crudo

 6. Maaike

  Klinkt goed, zeker omdat ik dit weekend gluten- en lactosevrij lekkers ga maken. Kan ik het gelijk proberen!
  Wel een vraagje, is het gewicht van de dadels als ze ontpit zijn of nog met pit?

 7. Lana

  Goede vraag! Ik heb ze ontpit gewogen maar bij een recept als dit maakt dat niet zo heel erg veel uit

 8. Maaike

  Dank je wel! ben erg benieuwd hoe ze smaken!

 9. linda etc

  uhh ik lust geen kokos.. kan dat vervangen worden door wat anders?
  misschien iets niet raw vegan enz?

 10. Martine

  heb hem gemaakt met: 100 gram dadels, 25 gram gewone kokosolie, 25 gram cacao, scheutje honing en balletjes door de kokos geroerd. Mijn cacao was vrij bitter maar dankzij de honing toch een lekker hapje!

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.