Upcycling: trui naar tuinbroek

Reacties 7

Kinderkleertjes naaien moet je niet doen omdat het goedkoper is. Een beetje leuke kinderstoffen zijn al snel 20 euro de meter, Dit geldt zeker voor jongensstoffen omdat die nu eenmaal zeldzamer zijn. Ik hou dan ook altijd mijn ogen open voor vrolijke stofjes. Op de Mega Kledingruil vond ik een paars sweatshirt met donderwolkjes. Perfecte stof om te verbouwen.

Het zal je verbazen hoeveel stof je nog uit een kleine maat sweatshirt kunt halen. Ik heb een fantastische tuinbroek in maat 92 gemaakt en genoeg stof over om drie leuke strikmutsjes te maken om weg te geven.

DSCF8356

Om het meeste uit zo’n trui te halen knip je hem eerst uit elkaar, alle naden, behalve de mouwnaden! De mouwen kan je namelijk heel makkelijk ombouwen tot een broek. Mijn dreumel draagt wasbare luiers Dus ik moet bij deze techniek altijd wat extra ruimte in de booty area creëren, dat doe ik dan met inzetstukken aan de buitenkant van de beentjes en een kont V.

Verder heb ik volledig op de gok en met een H&M tuinbroek als voorbeeld zitten pielen en voilá:

DSCF8368

Natuurlijk zitten er weer eens schoonheidsfoutjes in. Hier goed te zien net boven de billen. Daar heb ik de kontverruimende driehoek ondersteboven ingezet.

DSCF8370

Naai jij graag voor het nageslacht of ga je liever shoppen?

7 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.