Ukelele ongemakken

Reacties 5

Sinds ik mijn Ukelele heb maak ik elke dag muziek, ik wordt er zo gelukkig van, maar er zijn wel een paar ongemakjes die er bij komen kijken. Zo heb ik nu een hand met lange nagels, om de snaren mee aan te slaan en een hand met korte nagels om de akkoorden te kunnen vasthouden. Maar dat is niet het onhandigste.

Natuurlijk zijn de vervellende vingertoppen die ik van het oefenen krijg niet heel aantrekkelijk maar daar heb ik verder weinig last van. Beter eeltige vingertoppen dan moeten stoppen omdat je vingers te veel pijn doen, dat was het geval toen ik net begon.

ukelele ongemakken armNee waar ik echt last van heb is mijn boezem. Mijn ukelele verdwijnt als ik hem onder mijn borsten hou en is te ver weg als ik hem er voor houd. Ik hou hem dus heel erg hoog en dan duwt hij pijnlijk in mijn rechterarm.

Daar laat ik me uiteraard niet door weerhouden. Ik moest meteen denken aan van die mooie leren armbeschermers die je draagt bij het boogschieten. Een tijd geleden deed ik een versleten stoel met mooi oranje leer weg, ik bedacht op het laatste moment dat het misschien handig was om het leer te behouden. Ik had dus het perfecte materiaal gewoon liggen. Een paar plastic drukknopen later en ik had een perfecte armbeschermer die ook nog eens redelijk stylish is!
ukelele ongemakken armbeschermer

Natuurlijk ben ik niet 100% tevreden want door de drukknopen is hij niet te verstellen en leer loopt natuurlijk uit. Ik ben dan ook al bezig aan versie 2.0 met leren riempjes.

Lady Geek en ik zijn druk bezig met oefenen om samen meer liedjes te kunnen spelen. We zijn nog op zoek naar een goede naam voor ons duo. Helaas is de ukeladies al bezet. Misschien kan jij me helpen?

Wat is een goede naam voor ons ukelele duo?

5 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.