Uitzoeken

Reacties 13

Als ik herrie in mijn hoofd heb, echt van die enorme niet stoppende stroom van gedachtes, zorgen, plannen en beelden die maar niet willen stoppen is er maar 1 ding dat helpt: uitzoeken. Gewoon iets heel banaals uitzoeken. 

Ik was mijn kantoor aan het opruimen, dat was na GisHWheS nog steeds een behoorlijke ravage, en toen kwam ik mijn pot met knopen tegen. Nu hoor ik je denken: “opruimen is toch ook een soort uitzoeken, waarom werkt dat dan niet?” Tijdens opruimen ben ik de hele tijd bezig met waarom dingen daar liggen hoe het beter zou kunnen, dat ik het weer te erg heb laten worden enz. enz.

Ik heb de pot apart gezet als beloning. Toen mijn kantoor helemaal schoon en opgeruimd was heb ik hem omgekeerd en heerlijk uitgezocht. Er waren net twee kleine ladekastjes vrijgekomen bij een andere opruimsessie dus die zitten nu vol met setjes knopen, alle losse op kleur en alle setjes bij elkaar.

uitzoeken uitgezocht

Waarom het zo goed werkt om mijn hersenen stil te krijgen weet ik niet. Ik heb zelfs een keer een potje gekleurde hageltjes voor taartversiering uitgezocht omdat ik de gemengde kleuren niet mooi maar los wel, en ik had herrie in mijn hoofd. Zo heb ik ook een keer, naast de kleurtjes die ik direct nodig had, een zak gemengde plastic drukknopen mee besteld. Dat was echt een heerlijke avond uitzoeken.

Meestal krijg ik mijn hoofd ook wel stil met koken of met iets naaien maar daarbij heb je altijd nog de kans om vreselijk de fout in te gaan waardoor ik weer gefrustreerd raak. Met uitzoeken heb ik dat niet. Maar, ik kan alleen iets uitzoeken als ik voor mezelf kan verantwoorden dat het nut heeft, puzzelen zit er dus niet in.uitzoeken detail 2

 

Wat werkt bij jou als je herrie in je hoofd hebt?

13 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.