Uitdelen

Reacties 10

Ik ben gezegend met twee gezonde jongens. Ze worden deze week 1 en 3, ja ik ken alle grappen, wij doen het maar 1 keer per jaar. Maar dit is het eerste jaar dat er uitgedeeld moet worden. Aangezien dat een jaarlijks terugkerend fenomeen is ben ik maar eens in de materie gedoken.

De huidige trend kreeg ik al mee op de peuterspeelzaal: er is nu vijf keer uitgedeeld en elke keer was dat een kartonnen bakje met daarin iets van een onzinnig plastic speeltje, een snoepunit(lollie of zakje beertjes) en een doosje rozijntjes. Eén moeder was zo creatief om met een ballon en twee rietjes de illusie van een luchtballon te creeëren. Ik wil eigenlijk gewoon fruit uitdelen op een leuke manier, zeker omdat dat ook gewoon de regel van de peuterspeelzaal is.

Voor dit soort gelegenheden duik ik graag pinterest in. Ik bedoel: je kan het wiel opnieuw willen uitvinden maar pffff, moeite.
Genoeg goede ideeën, bijvoorbeeld:

Mijn probleem is alleen dat de meeste van deze leuke ideeën geen rekening houden met herfstkindertjes. Het is best moeilijk om regenboogspiezen te maken met appels en bananen. Maar ik ben er uit hoor. Later deze week hoop ik jullie mijn verantwoorde maar o zo leuke uitdeelfruit te kunnen laten zien.

Wat geef jij mee als er getrakteerd moet worden?

10 reacties

 1. Rien

  Mijn dochter is van eind december. Als traktatie heb ik eens een appel ingepakt in wit papier. Sateprikker er door met een witte cirkel erop et voila: een sneeuwpop (beetje opgeleukt met een gezichtje en een sjaaltje). Ook al eens een stokje gedaan met komkommer, worst, kaas. Gewoon met een koekstekertje eruit halen en dan lijkt het al heel feestelijk.

 2. Jolien

  Ik heb ’n driejarig septemberkindje dat dit jaar voor het eerst naar de creche ging, dus ja… Ook hier trakteren. Ook Pinterest-ideeën opgedaan (Aantal dezelfde, maar ik ben ’n “luiere mama” denk ik… Mijn bord: http://www.pinterest.com/jodelien/traktatie-idee%C3%ABn/) Nadat ik vanalles niet kon vinden (satéprikkers, dus geen kaas/worst prikkertjes met leuk vlaggetje/autootje bovenop) ging ik uiteindelijk voor ’t seizoensfruit, de appel.

  ’n Ninja-turtle groene appel, 2 hele servetten opgebruikt voor ong. 25 appels met als resultaat blauwe & oranje turtles. Gestrikt, klein beetje pritt om het vast te plakken en de mondjes op de schil getekend met ’n kinderviltstift. Geen idee hoe ongezond, maar in ’t ergste geval schillen ze ‘m maar en ’t kon er zo afgewassen worden… En of kinders zelf niet ooit stiften/pritt in de mond steken?!? (of is dat alleen bij mij?)

  Vind de mandarijnen spoken ook erg leuk! (simpel & ook leuk deze week met Halloween in zicht!!)

 3. Ik heb een eind November-kind en ik heb wel een keer regenboogfruitspiezen uitgedeeld. Ging prima, toen ik me eenmaal over mijn principes heen had gezet en gewoon mango’s, druiven en aardbeien uit Verweggistan had gekocht… het was wel een hit. Daar wil ik best een keer voor over m’n principes heen 😉

  Die fruitpizza is ook fantastisch, misschien doe ik die dit jaar wel…

 4. Die regenboogspiezen deel ik altijd uit (juli jarig) altijd een groot succes!

 5. Irene

  Met mijn verjaardag zorgde mijn moeder altijd voor iets in de trant van sinterklaaslollies of uitdeelzakjes pepernoten. Je moet wat he, als je op 5 december jarig bent xD

 6. Marloes

  Mijn moeder maakte voor mij (23 oktober) altijd mandarijn-Chineesjes. Met stift het gezichtje, hoedje erop met een dropveter-vlecht eraan. Ik vond ze altijd superleuk en lekker!

 7. Pingback: Fruittaart | LeesVoer Fruittaart | Een zoektocht naar domestic bliss omgetoverd tot smakelijk leesvoer

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.