Tomatendrama

Reacties 8

Ik was al een heel end opgeschoten met de tomatenberg toen ik mij herinnerde dat een lieve vriendin mij een tijd geleden een voedseldroger kado had gedaan. Gedroogde tomaten zijn natuurlijk hardstikke leuk dus heb ik hem met hulp van mijn mannen volledig gevuld. De droger ging aan en het wachten begon, en toen kwam het drama.

Het vreselijk lieve kado blek een vreselijke miskoop. De droger verwarmde wel aar ventileerde niet. Moet jij je eens voorstellen hoe dat er na anderhalve dag uitzag… Voor een foto vond ik het te onsmakelijk maar de helft was bruin gedroogd en de andere helft had een wit vachtje. Jammer maar helaas.

Zeker aangezien dit project een prachtig leermoment voor de dreumel was. Hij heeft tientallen tomaten gesneden met zijn vader, voor het eerst echt mogen snijden was natuurlijk een hele ervaring.
LeesVoer tomaat snijden

Die dus jammergenoeg in de groenbak terecht is gekomen… Nog een kilo of 14 te gaan.

 

 

8 reacties

 1. Wat jammer! Hoewel ik een voedseldroger heb, droogde ik mijn tomaten laatst in de oven. Ik weet eigenlijk niet waarom ik daar de voorkeur aan gaf, misschien voorzag ik dit?? 😉
  In de oven ging het gelukkig goed! http://www.eediete.nl/keuken/?p=3352

 2. Hey

  Wat jammer dat de droogoven niet beviel!
  Wij hebben er 1 van 20 euro (nieuw) en al ruim een jaar heel veel plezier van.
  Tomaten drogen moet ik ook nog eens uitproberen!

 3. Rachel

  wat je een keer kan proberen zijn de ringen schuin op elkaar zetten 😉

 4. Pingback: Ketsjup | LeesVoer Ketsjup | Een zoektocht naar domestic bliss omgetoverd tot smakelijk leesvoer

 5. Cisca Servie

  Wij drogen de gesneden tomaten in de zon . Mijn man heeft hiervoor roster gemaaktop pootjes zodat de lucht aan alle kanten kan stromen en de rooster bekleed met muggengaas. Werkt perfekt . Het duurt met mooi zomerweer 2 dagen dat de tomaatjes gezondroogd zijn en nu hebben we 8 potjes zongedroogde tomaten, Van 1 kilo tomaten hou je 100 gram over.

 6. Om tomaten meteen te drogen in een voedseldroger is inderdaad haast niet te doen omdat een tomaat wel erg veel vocht in zich heeft.
  Het is daarom altijd aan te raden om de tomaten eerst gewoon buiten in de zon in een openkast met glas, en beschermend tegen vliegen en andere insecten voor te drogen zodat het meeste vocht is opgedroogd alvorens ze daarna het laatste te drogen in de voedseldroger. Binnenshuis kan natuurlijk ook in de verwarmingskast, bij de kachel of op de verwarming, maar gewoon in de buitenlucht in de zon heeft natuurlijk altijd de beste resultaten en de beste smaak.
  Kortom het laatste stukje van het droogproces in de voedseldroger prima en kost ook weinig energie en geeft een uitstekend resultaat.
  Anita onlangs geplaatst…Petrischaal steriel 90mm

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.