Tomaat

Reacties 9

Tomaten zijn op het moment bizar goedkoop, voor 50 cent heb je al een kilo. Maar wat moet je er mee? Kilo’s rijpe tomaten lachen je toe bij de groentenboer “neem ons mee, we zijn bijna gratis” maar toch laat je ze liggen want kilo’s tomaten verwerken is gedoe. Tot je opeens een aanbod krijgt dat je niet af kunt slaan. Dus zit ik hier nu met 25 kilo rijpe tomaten, prachtige tomaten.

Het toeval wil dat ik kennelijk iemand ken die bij een zadenfabrikant werkt. Daar veredelen ze tomaten op zoek naar mooie nieuwe soorten en verkopen daar het zaad van. Nu zit er in elke tomaat een heleboel zaad en groeien er nogal wat tomaten aan elke plant. Er blijven dus behoorlijk wat tomaten over. Die worden gedoneerd aan de voedselbank en dus ook aan kennissen met culinaire interesse.

Dus kon ik geen nee zeggen toen ik ze aangeboden kreeg, aan de plant gerijpt, superlekker. “Ja hoor ik wil wel een kratje”. Een kratje bleek dus 25 kilo. Ik lust niet eens rauwe tomaten dus ik moet aan de slag. Tomatensoep, gedroogde tomaten, tomatenchutney, tomatenjam.

Ik zal jullie dus de komende dagen vooral lastig vallen met manieren om van mijn tomatenberg af te komen.

Wat is jouw ultieme tomatenverwerkingstip?

9 reacties

  1. Pingback: Geroosterde tomatensoep | LeesVoer Geroosterde tomatensoep | Een zoektocht naar domestic bliss omgetoverd tot smakelijk leesvoer

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.