Tien redenen om een schoonmaakhulp te nemen

Reacties 30

Ik ben slecht in schoonmaken. There I said it. Niet de werkzaamheden zelf hoor, ik heb jaren als schoonmaakster gewerkt. Als thuiszorg toen ik op school zat en tijdens mijn studie maakte ik een café schoon. Het is alleen dat ik ongeveer alles leuker en belangrijker vind. Ik ga liever naar de speeltuin met de jongens, of bouw graag een groot duplofort voor ze. Ik kook liever uitgebreid, ik ga liever naaien of breien of het raam beschilderen. Ik schrijf liever een blogje.

Maar ja. Die wc maakt zichzelf niet schoon en de vloer heeft ook geen groot zelfreinigend vermogen. Ik ben het zat om altijd achter de feiten aan te lopen als het om schoonmaken gaat. Wij nemen dus een schoonmaakhulp, het kost wat en dus moet er ergens anders weer wat bezuinigd worden maar dat heb ik er voor over. Toch voel ik me vreselijk decadent en heb ik nog wat overtuiging nodig dus: Tien redenen om een schoonmaakhulp te nemen!

1  Je schoonmoeder is niet meer verbaasd als het schoon is
Mijn schoonmoeder is een schat maar het gaat toch echt door merg en been als ze zegt: “goh, wat is het netjes hier.” Die verbazing…

2 Je moeder gaat niet meteen na binnenkomst een doekje pakken
Ik hou van mijn moeder en doe het liefst leuke dingen met haar. Het zou dan ook heerlijk zijn als ze bij binnenkomst niet eerst de noodzaak voelt om te gaan poetsen.

3 Opruimen voor een ander is altijd makkelijker
Om te kunnen werken moet de schoonmaakhulp overal bij kunnen, ze komt schoonmaken, niet opruimen. Ik vind het altijd makkelijker om het huis op te ruimen voor iemand anders, dat moet nu elke week.

4 De trap wordt gestofzuigd
Mijn jaren 60 huis heeft trappen die bekleed zijn met vloerbedekking, juk. Maar dat zijn van die dingen die je niet snel aanpast, het heeft nooit prioriteit. Maar dat moet echt regelmatig gestofzuigd, en dat heeft ook nooit prioriteit…

5 Je hoeft niet meer te kiezen tussen een schone vloer of een spelletje met je kinderen.
“Nee schat mama moet eerst nog de koelkast uitsoppen.” Ik hoef dat straks nooit meer te zeggen!

6 Tijd voor je eega
Ik sta regelmatig om 9 uur ’s avonds nog te dweilen omdat dat het enige moment is dat er niet direct weer overheen gebanjerd wordt. Dat is straks verleden tijd.

 7 Ik kan eindelijk de gordijnen wassen
Nog zo’n ondergeschoven huishoudelijk dingetje. De gordijnen wassen! Als ik niet eerst de badkamer moet poetsen of de wc’s moet doen heb ik daar eens tijd voor.

8 Onverwacht bezoek schrikt je niet meer af
Oh shit, ehm wanneer heb ik voor het laatst gestofzuigd??

 9 Thuiskomen in een schoon huis
De deur open doen en het is fris en schoon. Je hebt het niet eens zelf hoeven doen!

10 Die paar tientjes per week zorgen er voor dat je tijd overhoud om kleren voor het grut te naaien
Ik naai graag kleding voor de kleintjes maar kom er amper aan toe. De huisgemaakte kleding wordt er niet goedkoper op maar ik word er wel gelukkiger van!

Morgen komt ze voor het eerst, ik heb nog een heleboel op te ruimen!

Heb jij schoonmaakhulp, waarom wel/niet?

30 reacties

  1. Pingback: Prettig weekend | LeesVoer

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.