Theelichtjes

Reacties 12

Zelfgemaakte kado’s zijn een beetje tricky, ze moeten echt heel leuk zijn anders sta je gewoon voor lul en wordt je al snel niet meer uitgenodigd. Dat betekent echt niet dat het heel moeilijk is om iets leuks te maken. Met een huisgegoten kaarsje in een vintage kopje heb je een leuk kado wat ook nog eens herbruikbaar is. Geef de ontvanger er bijvoorbeeld een bon bij voor een gratis refill.

Wat heb je nodig?

Bijen-, soja, parafine- of stearinewas. Mijn voorkeur gaat uit naar bijen- en sojawas. Voor last minutewerk kan je gewoon een tafelkaars slopen of waxinelichtjes pakken, als je je kaarsenstompjes gebruikt ben je helemaal groen bezig.
lont, of die tafelkaars voorzichtig slopen en de lont hergebruiken.
vintage kop en schotels, bijvoorbeeld die lelijke van oudtante Bep, met een kaarsje er in is het al snel leuk. Ze moeten onbeschadigd zijn want een kleine barst kan ze al laten knappen tijdens het branden.
Leeg soepblik

 Als je bijen- of sojawas gebruikt kan je gewoon je dagelijkse keukenspullen gebruiken.  Ga je aan de slag met het smelten van fabriekskaarsen dan zou ik dat niet doen, een leeg soepblik doet het dan ook prima.

Smelt je was au bain marie, terwijl dat aan het smelten is hang je je lont in de kopjes, plak ze eventueel aan de bodem vast met afplaktape. Giet daar een klein beetje was bij en zorg dat de lont goed in het midden hangt. Hou de lont recht met bijvoorbeeld een pastadroogrek of een kleerhanger of pollepel op twee stapels boeken.

image

Ik gebruik een melkkannetje om de was in de kopjes te gieten, even geduld tot alles gestold is, dan knip je de lont op maat en klaar is je kado.

image

Ik moet trouwens nog even mijn moeder bedanken voor het vinden van deze walgelijk leuke vintage kopjes. Zij is met recht de kringloopkoningin.

image

Kijk het item van Kassa groen nog even na. Over de potten lezen jullie morgen meer. Niet alleen koekjes in pot maar ook bonensoep.

Trouwens, hoe geniaal is die jurk van notorious clothing. Hij is nog te krijgen!

12 reacties

  1. Pingback: Doe het lekker Zelf! | LeesVoer Doe het lekker Zelf! | Een zoektocht naar domestic bliss omgetoverd tot smakelijk leesvoer

  2. Pingback: Het oog wil ook wat | LeesVoer Het oog wil ook wat | Een zoektocht naar domestic bliss omgetoverd tot smakelijk leesvoer

  3. Pingback: Doe het lekker Zelf! - LeesVoer

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.