Review: Tekenen met Takken (Met giveaway/gesloten)

Reacties 32

Toen ik klein was lag er in onze boekenkast een enorm boek met daarin allerlei knutseldingen en activiteiten. Het was een typisch jaren 70 boek  dus werd er volop creatief gedaan met natuurlijke materialen en stond het vol met langharige mannen en gemacramede pannenlappen. Ik heb dat boek urenlang verslonden en er zoveel mogelijk dingen uit gemaakt. Tegenwoordig hebben we daar natuurlijk pinterest voor maar toen ik Tekenen met Takken in handen kreeg had ik echt een enorme flashback.

Dat werd nog eens versterkt doordat mijn bijna kleuter het boek in handen kreeg en luidkeels begon te verkondigen dat hij ook op blaadjes wilde verven en een schelpenslinger wilde maken. Dat is ook meteen de kracht van dit boek: je krijgt meteen zin om aan de slag te gaan! Hoe technisch onze kleintjes ook zijn, een echt boek vol met inspirerende plaaatjes doet zoveel voor die kleintjes. Het is bijna jammer dat de 70’s sfeer mist maar dat wordt ruim goedgemaakt door de vele duidelijke foto’s.

Tekenen met takken 2

Voor ouders is het ook een handig boek. Natuurlijk zijn we allemaal creatief genoeg om te bedenken wat je met al dat natuurlijke materiaal kunnen doen, maar ik ben eerlijk genoeg om te zeggen dat ik het zelden doe. De kinderen zijn ook blij met klei en anders gaan ze maar tekenen… Dit terwijl het eigenlijk geen extra moeite is om eerst een rondje park te doen en daarna een leger aan stenen lieveheersbeestjes te maken.Tekenen met Takken

Tekenen met Takken is leuk voor ouders met kleine kinderen en maakt echt creatief bezig zijn makkelijk, voor de wat oudere kinderen die al zelf kunnen lezen kan het net zoveel verwondering en plezier geven als die rare jaren 70 knutselbijbel mij gaf. Er staan ook nog allerlei leuke natuurweetjes tussen de knutsels, ja dit was een van mijn favoriete boeken geweest als ik hem op basisschoolleeftijd in handen had gekregen.

Ik mag twee exemplaren van dit fijne knutselboek weggeven! Vul snel de rafflecopter in!

a Rafflecopter giveaway

Wat knutselde jij graag als kind?

32 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.