Review: Tekenen met Takken (Met giveaway/gesloten)

Reacties 32

Toen ik klein was lag er in onze boekenkast een enorm boek met daarin allerlei knutseldingen en activiteiten. Het was een typisch jaren 70 boek  dus werd er volop creatief gedaan met natuurlijke materialen en stond het vol met langharige mannen en gemacramede pannenlappen. Ik heb dat boek urenlang verslonden en er zoveel mogelijk dingen uit gemaakt. Tegenwoordig hebben we daar natuurlijk pinterest voor maar toen ik Tekenen met Takken in handen kreeg had ik echt een enorme flashback.

Dat werd nog eens versterkt doordat mijn bijna kleuter het boek in handen kreeg en luidkeels begon te verkondigen dat hij ook op blaadjes wilde verven en een schelpenslinger wilde maken. Dat is ook meteen de kracht van dit boek: je krijgt meteen zin om aan de slag te gaan! Hoe technisch onze kleintjes ook zijn, een echt boek vol met inspirerende plaaatjes doet zoveel voor die kleintjes. Het is bijna jammer dat de 70’s sfeer mist maar dat wordt ruim goedgemaakt door de vele duidelijke foto’s.

Tekenen met takken 2

Voor ouders is het ook een handig boek. Natuurlijk zijn we allemaal creatief genoeg om te bedenken wat je met al dat natuurlijke materiaal kunnen doen, maar ik ben eerlijk genoeg om te zeggen dat ik het zelden doe. De kinderen zijn ook blij met klei en anders gaan ze maar tekenen… Dit terwijl het eigenlijk geen extra moeite is om eerst een rondje park te doen en daarna een leger aan stenen lieveheersbeestjes te maken.Tekenen met Takken

Tekenen met Takken is leuk voor ouders met kleine kinderen en maakt echt creatief bezig zijn makkelijk, voor de wat oudere kinderen die al zelf kunnen lezen kan het net zoveel verwondering en plezier geven als die rare jaren 70 knutselbijbel mij gaf. Er staan ook nog allerlei leuke natuurweetjes tussen de knutsels, ja dit was een van mijn favoriete boeken geweest als ik hem op basisschoolleeftijd in handen had gekregen.

Ik mag twee exemplaren van dit fijne knutselboek weggeven! Vul snel de rafflecopter in!

a Rafflecopter giveaway

Wat knutselde jij graag als kind?

32 reacties

 1. Je kunt beter vragen wat ik niet knutselde als kind. Ik was altijd aan het fröbelen en handwerken. Dat ben ik altijd blijven doen en daar heb ik ook altijd veel plezier in gehad.
  Leuk boek lijkt me dit!
  Godelieve onlangs geplaatst…Webshops overtreden wet bij retouren

 2. Miriam

  Ik weet ook niet beter dan dat er geknutseld werd. Op latere leeftijd kralen boompjes en kettingen maken. Super leuk

 3. Het liefste maakte ik huizen en dingen van papier en karton, maar eigenlijk was ik altijd wel aan het fröbelen. Vanaf mijn achtste werd haken mijn favoriete bezigheid. Ik wilde later ook kunstenares worden 🙂 Nog steeds ben ik altijd wel bezig met dingen maken.

 4. maartje

  Geweldig!!!
  Ik heb mijn gegevens in dat blokje ingevoerd.

  Zelf heb ik helaas 🙁 geen kinderen en zal ook niet meer gebeuren door ziekte maar ik heb een nichtje en een neefje (nog wel meer maar deze twee met name) hebben knutselgenen!!

  Ik zou hen geweldig verblijden met dit boek!

  Leuke actie!

  vriendelijke groet
  Maartje

 5. hartrocker

  Superleuk! En het grote voordeel t.o.v. bijvoorbeeld pinterest vind ik ook dat je kleuter niet wordt afgeleid door andere mogelijke prikkels die van de tablet/laptop afkomen. Lekker in the zone met je boekje… Ik zou hier zeker blij van worden!

 6. Irene

  Och, geweldig, idd jaren ’70!! 🙂
  Hier werd en wordt er ook nog graag geknutseld..super!

 7. Elsa

  Brooddeeg! Boetseren, afbakken, schilderen en lakken. Magisch was dit voor me. Menig kinderfeestje heb ik hiermee gevuld

 8. Claartje

  Zo veel geknutseld! Brooddeeg, kabouterbedjes van lucifer doosjes en stukjes stof, eikelpoppetjes, schelpenmuisjes. Kaardebolegels…

  Jildou kreeg net een knutselboek voor dr verjaardag maar dit boek lijkt me ook geweldig

 9. Melissa

  Ik maakte graag poppen van wol. Of ik plakte allerlei plaatjes op. En natuurlijk de spinnenwebben van kastanjes!

 10. debora

  Mijn moeder knutselde veel met ons. Vooral verven, tekenen, brooddeeg en klei maar ook kijkdozen maken, en later ging ik zelf meer met garen aan de slag.

 11. Maaike

  Oh wat een leuk boek. Ik knutselde als kind graag (een nog steeds wel). Ik vond klei geweldig, zeker de variant die je kunt bakken. Verder dingen als armbandjes maken enzo.

 12. Kim

  Heel veel! Maar het liefst was ik aan het verven en tekenen. Lijkt me een erg leuk boek. Bedankt voor de review.

 13. Jonna

  Als kind had ik een indianenfascinatie, een indianenboek, een tipi en een faciliterende moeder. Heel veel geborduurd met kralen, vuurtje gestoken voor de rooksignalen en de ‘roetverf’, veertjes verzameld voor de hoofdtooien enz enz. Was van de zomer in het Museum of the American Indian in Washington en het kwam allemaal terug 😉

 14. [eerste keer blijkbaar niet goed gelukt]

  Als kind had ik een indianenfascinatie, een indianenboek, een tipi en een faciliterende moeder. Heel veel geborduurd met kralen, vuurtje gestoken voor de rooksignalen en de ‘roetverf’, veertjes verzameld voor de hoofdtooien enz enz. Was van de zomer in het Museum of the American Indian in Washington en het kwam allemaal terug

 15. Nina

  Bij ons thuis werd eigenlijk niet geknutseld, maar dat haal ik nu ruimschoots in. Met 3 meisjes van (bijna) 5, 3 1/2 en 1 jaar in huis hebben we altijd wel iets te freubelen hier!
  Dit boek lijkt ons dan ook erg leuk, dus als we niet winnen, gaat ie op het verlanglijstje van de kleuter.

 16. Jolien

  Klinkt erg leuk! Ik had ook zo’n boek met allemaal ideeën, maar geen foto’s, maar getekende illustraties en veel dingen die toch minder inspirerend waren? Ik knutselde wel veel, maar kreeg ook juist vaak van die setjes knutseldingen voor m’n verjaardag. Voorgedrukt papier in leuke kleurtjes om op te rollen om er kralen mee te maken, stukjes was en kaarsenvormpjes (hoewel ik ook nog altijd melkpakexperimenten heb staan), origami blaadjes, fimo-klei, hoewel zoutdeeg/brooddeeg eigenlijk favoriet was bij ons…

 17. Lisette

  Ik knutselde nauwelijks als kind. Om te voorkomen dat mijn zoon net zo’n barbaar wordt zou het leuk zijn zo’n boek te winnen;-)

 18. Kirsten

  Ik ben zelf niet zo’n knutselaar, maar mijn bijna-kleuter vindt het fantastisch. Van dit boek krijg zelfs ík zin om te fröbelen!

 19. Margriet

  Wat een inspirerend boek om mee aan de slag te gaan. Nu maken ze een herfstdoos als de kinderen met mijn moeder naar het bos gaan. Maar er zijn veel meer mogelijkheden zo te zien!

  Als kind was ik voornamelijk met kraaltjes bezig. Maar ook met wol en papier. Later is daar het scrappen uit voort gekomen.
  Wij hadden geen tv, dus lezen, lego en knutselen waren onze tijdsbestedingen.

  Groeten,
  Margriet

 20. Marijke

  Oeh leuk! Ook al was ik als kind niet zo van het knutselen, stiekem vind ik het nu wel leuk om met mn kinderen te doen. Wat inspiratie is wel welkom, want van ervaring moet ik het niet hebben!

 21. Annette

  Origami (Japanse vouwkunst) en filigraan (met van die gekleurde sliertjes)! Ik had ooit een cursus gedaan en maakte oorbellen en bloemstukken van papier!

 22. Saskia

  Vanalles knutselde ik. Van teken tot figuurzagen, broodjes bakken, touwladders maken, lego steden bouwen, naaien en nog veel meer. Zo jammer dat ik er nu niet vaak meer aan toe kom met een kleine.

 23. Margreet

  Ik knutselde en tekende als kind echt van alles: plaatjes natekenen, bloemen drogen, kettingen van madeliefjes maken, papierfiligraan, rubber, KrimpyDinky, een piepschuim beertje volprikken met van die hele kleine speldjes met een kraaltje en een pailletje eraan… Pfff, die laatste was wel iets meer werk dan verwacht, hihi!

 24. Susan

  Jaaaa, spinnewebben weven op een raamwerk van sateprikkers in een kastanje. Heerlijk! Pompons maken (was je die plastic dingetjes kwijt dan maar met kartonnetjes), en kijkdozen in elkaar frobelen. Heerlijk!

 25. carolien

  Vanalles knutselde ik. Samen met mijn moeder en broertje,teken Brood deeg kastanje bouwerken verf papier wol en nog veeel meer. Nu is iedere gup die langs komt een excuses om iets leuks te gaan maken ☺

 26. Irene

  Jaaa, leuk boek! Ben altijd op zoek naar inspiratie, pinterest is leuk maar vind een boek toch handiger. Mijn jongste kan er niet zoveel mee (is zes maanden) maar mijn oudste is drie en daarmee kan ik hopelijk vast wel wat knutselen!

 27. Wat een nostalgie! Ik knutselde als kind met van alles: maakte collages uit tijdschriften, was altijd aan het schilderen, rommelen met brooddeeg, eikelmannetjes maken, kleien, etc. Eigenlijk ben ik er nooit meer mee opgehouden en de dames zijn er gelukkig ook dol op.

 28. Sanne

  Brooddeeg inderdaad, weinig dingen die zo goedkoop en ideaal zijn. Later ook nog wel fimoklei, maar uiteindelijk heb ik me erbij neergelegd dat mijn handen niet in staat zijn om de beelden in mijn hoofd om te zetten naar iets tastbaars. Dus nu knutsel ik met een camera. Niet helemaal zo goedkoop, maar het geeft wel veel voldoening. Desondanks zou ik dit boek geel graag winnen, zodat ik ondanks mijn gevel aan inspiratie lekker kan gaan knutselen met mijn favoriete neefje <3

 29. Wat een leuk onderwerp om aan te terug te denken. Bij mij waren dat inktbomen blazen en inktvlek vlinders maken. Zalig!

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.