Strudel

Reactie 1

Ik ben iemand van grootse gebaren. Ik hou van overdrijven en alles kloppend maken tot in de puntjes. Als ik iets doe, dan doe ik het goed. Dit resulteerde dit weekend in het maken van twee enorme strudels. Niet van bladerdeeg, niet van filodeeg. Van zelfgetrokken strudeldeeg. Waar ik to diep in de nacht op het staan schelden. Waarom deed ik mezelf dit aan? De babyman is 1 geworden. Maar waarom sta ik dan strudel te maken?

Toen de babyman nog heel klein was liep ik in een tweedehandswinkel tegen een lederhosen in microformaat aan. Ik wilde hem hebben, meteen. Maar vond het onzin om er geld aan uit te geven. Terecht, want maanden later kreeg ik een minilederhosen, met bijpassende sokken en vest, gratis aangeboden. Ik was helemaal blij al had de broek wat werk nodig. Maar wanneer trek je een kind zoiets aan? We besloten dat het hebben van een minilederhosen een perfect excuus was om een oktoberfest te houden, een kinderfeestje met bier, strudel en kartoffelsalad. Op deze leeftijd hebben ze zelf nog weinig mening over de vormgeving van hun verjaardagsfeestje en daar moet je gebruik van maken.

Daarom stond ik dus strudel te maken, omdat het perfect moest zijn. Mijn minimonster wordt maar één keer 1.

Wat heb ik geleerd? Strudel maken is werk voor mensen met geduld en een grote eettafel, ik heb alleen het tweede. Bij strudel hoort ijs en dat is een stuk makkelijker dan die strudel zelf.

Uiteindelijk heeft hij de lederhosen trouwens maar een uurtje aangehad, hij was er namelijk stiekem al uitgegroeid. Het gaat zo snel.

 

1 reactie

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.