Stofjes!

Reacties 15

In Utrecht wonen heeft qua stoffen een voor- en een nadeel: er is geen goede stoffenwinkel, gewoon niet. Dat heeft een hele goede reden want elke zaterdag staat er een straat vol met stoffenkraampjes. Op maandag bedenken dat je iets wilt naaien waarvoor je stof moet kopen is heel frustrerend maar de keuze die er elke week tegenover staat is fantastisch. Ik ging vandaag eigenlijk niets kopen hahaha, ja I failed!

Het was sterker dan ik was. Opeens zag ik op een uitverkoopstapel een zomerkatoentje met zeilboten, ik bedoel, zeilboten! Voor 4 euro per meter. Natuurlijk is het bijna oktober en is de volle jaren ’50 rok die ik er van wil maken pas weer van de lente te dragen maar hee, als je een katoentje met zeilboten zoekt dan vind je het niet.

LeesVoer StofjesIk heb 2 meter meegenomen voor totaal 8 euro. Ik wil er een simpele jaren 50 cirkelrok van maken. zoiets als dit:LeesVoer

Ik dacht eerst aan een jurk maar het stofje is erg wit en dat staat me niet zo heel goed. Ook is de botenprint aan de grote kant, dat in combinatie met mijn grote boezem lijkt me niet ideaal. Ik wil er een onderrok bij naaien van dun wit katoen zodat ik er een rode petticoat onder kan dragen zonder dat het doorschijnt. Ik wil het dan dragen met een donkerblauw bloesje dat ik al in de collectie heb. Wacht ff, ik heb er ergens een foto van. LeesVoer bloesje

En dan met een rode riem. Ah man, ik kan niet wachten op de lente.

Het tweede stofje is eigenlijk gewoon een kinderstofje, ik weet heus wel dat het bedoeld is voor peuterjongens maar hee, ik vind het ook leuk en ik kom er mee weg. Mini vespa scootertjes op cremekleurig katoen. LeesVoer Stofjes

Ik zit aan zoiets te denken en dan zonder zakje en met korte mouwtjes, daar omgevouwen manchetten aan. Het is een lap van 150 bij 140 en ik heb er 5 euro voor betaald.

leesvoer

En nummer drie is een superschattig ruitje.

LeesVoer Stofjes

Dit wordt ook een bloesje, een met een pussy bow. Zoiets als degene linksonder. Deze lap is ook 140 bij 150 en was ook 5 euro.

LeesVoerNu nog maar even zien wanneer ik tijd achter de naaimachine kan inplannen. Ik vind naaien met katoentjes voor mezelf eigenlijk doodeng vanwege de enorme verschillen tussen borst en tailleomvang maar ik moet gewoon willen durven. Ik hou jullie op de hoogte.

Wat ligt er op jouw stoffenstapeltje te wachten op verwerking?

15 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.