Mijn spotgoedkope vintage horloges

Reacties 10

Ik heb altijd problemen gehad met horloge’s, ze staan me niet, batterijtjes gaan leeg, ze passen niet bij mijn stijl en ik heb toch een mobiel dus waarom zou ik er een willen. Nou die mobiel is het hele punt… Elke keer als ik kijk hoe laat het is blijf ik een paar minuten hangen om toch eeeeeven wat dingen te checken. Ik moest dus een horloge, maar wat voor een?

In het verleden heb ik wel vaker gezocht naar een mooi horloge maar telkens klikte het net niet. Ze waren te klein zodat mijn handen enorm leken, te groot zodat ze te veel opvielen en eigenlijk was alleen mijn flik flak horloge ooit een succes, maar ja dat was op de basisschool. Ik heb nog een tijdje met een klokje aan een ketting rondgelopen maar met mijn royale boezem is dat ook niet ideaal.

Vintage horloges opwindbaar fifties leesvoer 1De oplossing kwam, zoals voor veel van mijn stijldilemma’s, uit de jaren 50. De trend voor dameshorloge’s was horloge’s die op armbanden leken: piepklein met een smal bandje. En ja hoor, ook al heb ik grote mannenhanden met korte vingers, zo’n piepklein klokje staat mij prima.

Op een vintagemarkt sloeg ik aan het speuren. Dat was makkelijker gezegd dan gedaan want hoewel je er enorm veel ziet in deze stijl had ik een paar eisen. Allereerst moest het een opwindhorloge zijn, batterijen gaan op, moeten vervangen worden en ambachtelijk je horloge opwinden past bij mij, ten tweede moet hij het doen. Klinkt misschien logisch maar check dat maar eens op een drukke markt, daarover later meer. Ten derde moet ik hem passen. Zoals ik al zei heb ik echt hele grote handen, daarbij ook brede polsen, probeer dat maar eens te vinden in een vintage dameshorloge.

Vintage horloges opwindbaar fifties leesvoer 6 handen

Hoe weet je nou of een opwindhorloge het doet? Mijn tactiek is als volgt: Je windt het horloge op, zet hem op tijd en ga een kwartiertje verder kijken. Als je terugkomt en hij staat goed dan doet hij het waarschijnlijk.close up wijzerplaten Vintage horloges opwindbaar fifties leesvoer 5

Uiteindelijk vond ik twee horloge’s beide niet helemaal voldoend aan mijn eisen. De eerste had geen bandje en was behoorlijk beschadigd maar liep als een zonnetje. Ik heb er 7,50 voor neergelegd en voor 16 euro een bandje gehaald… Ik heb heel veel moeite gedaan om te laten zien dat er een flinke barst in het glaasje zit, in het dagelijks gebruik zie ik hem niet.Vintage horloges opwindbaar fifties leesvoer 7 close up gebreken

Als tweede vond ik een prachtig verguld horloge dat me paste! Er was ergens in de jaren 50 een forse dame met een goede smaak. Er was alleen een probleem. Het horloge liep wel maar viel af en toe een paar minuten stil. Nadat ik hem een uur om had viel ook nog eens het glaasje er uit. Vreselijke miskoop zou je denken maar nee. Ook hier heb ik 7,50 voor betaald en een bezoekje naar de horlogemaker voor een nieuwe opwindpin en het opnieuw vastzetten van het glaasje kostte 15 euro.Vintage horloges opwindbaar fifties leesvoer 3

Ik ben enorm gelukkig met mijn uurwerkjes en draag er dagelijks een maar ik heb nu wel een probleem… Ik wil er meer!  Want mijn mooie vergulde heeft ook een hoop slijtplekken dus ik vast nog een mooiere vinden.Vintage horloges opwindbaar fifties leesvoer 8 close up gebreken

Woeps, Lana heeft een nieuwe obsessie.

Vintage horloges opwindbaar fifties leesvoer 2

Draag jij een horloge?

 

10 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.