Mijn spotgoedkope vintage horloges

Reacties 10

Ik heb altijd problemen gehad met horloge’s, ze staan me niet, batterijtjes gaan leeg, ze passen niet bij mijn stijl en ik heb toch een mobiel dus waarom zou ik er een willen. Nou die mobiel is het hele punt… Elke keer als ik kijk hoe laat het is blijf ik een paar minuten hangen om toch eeeeeven wat dingen te checken. Ik moest dus een horloge, maar wat voor een?

In het verleden heb ik wel vaker gezocht naar een mooi horloge maar telkens klikte het net niet. Ze waren te klein zodat mijn handen enorm leken, te groot zodat ze te veel opvielen en eigenlijk was alleen mijn flik flak horloge ooit een succes, maar ja dat was op de basisschool. Ik heb nog een tijdje met een klokje aan een ketting rondgelopen maar met mijn royale boezem is dat ook niet ideaal.

Vintage horloges opwindbaar fifties leesvoer 1De oplossing kwam, zoals voor veel van mijn stijldilemma’s, uit de jaren 50. De trend voor dameshorloge’s was horloge’s die op armbanden leken: piepklein met een smal bandje. En ja hoor, ook al heb ik grote mannenhanden met korte vingers, zo’n piepklein klokje staat mij prima.

Op een vintagemarkt sloeg ik aan het speuren. Dat was makkelijker gezegd dan gedaan want hoewel je er enorm veel ziet in deze stijl had ik een paar eisen. Allereerst moest het een opwindhorloge zijn, batterijen gaan op, moeten vervangen worden en ambachtelijk je horloge opwinden past bij mij, ten tweede moet hij het doen. Klinkt misschien logisch maar check dat maar eens op een drukke markt, daarover later meer. Ten derde moet ik hem passen. Zoals ik al zei heb ik echt hele grote handen, daarbij ook brede polsen, probeer dat maar eens te vinden in een vintage dameshorloge.

Vintage horloges opwindbaar fifties leesvoer 6 handen

Hoe weet je nou of een opwindhorloge het doet? Mijn tactiek is als volgt: Je windt het horloge op, zet hem op tijd en ga een kwartiertje verder kijken. Als je terugkomt en hij staat goed dan doet hij het waarschijnlijk.close up wijzerplaten Vintage horloges opwindbaar fifties leesvoer 5

Uiteindelijk vond ik twee horloge’s beide niet helemaal voldoend aan mijn eisen. De eerste had geen bandje en was behoorlijk beschadigd maar liep als een zonnetje. Ik heb er 7,50 voor neergelegd en voor 16 euro een bandje gehaald… Ik heb heel veel moeite gedaan om te laten zien dat er een flinke barst in het glaasje zit, in het dagelijks gebruik zie ik hem niet.Vintage horloges opwindbaar fifties leesvoer 7 close up gebreken

Als tweede vond ik een prachtig verguld horloge dat me paste! Er was ergens in de jaren 50 een forse dame met een goede smaak. Er was alleen een probleem. Het horloge liep wel maar viel af en toe een paar minuten stil. Nadat ik hem een uur om had viel ook nog eens het glaasje er uit. Vreselijke miskoop zou je denken maar nee. Ook hier heb ik 7,50 voor betaald en een bezoekje naar de horlogemaker voor een nieuwe opwindpin en het opnieuw vastzetten van het glaasje kostte 15 euro.Vintage horloges opwindbaar fifties leesvoer 3

Ik ben enorm gelukkig met mijn uurwerkjes en draag er dagelijks een maar ik heb nu wel een probleem… Ik wil er meer!  Want mijn mooie vergulde heeft ook een hoop slijtplekken dus ik vast nog een mooiere vinden.Vintage horloges opwindbaar fifties leesvoer 8 close up gebreken

Woeps, Lana heeft een nieuwe obsessie.

Vintage horloges opwindbaar fifties leesvoer 2

Draag jij een horloge?

 

10 reacties

 1. edmee

  Yep! Als tiener op school, toen 15 jaar niet totdat mijn oudste naar school ging.. in 1 opslag wilde ik toen weten of ik al op het plein moest staan ☺

 2. Nee, nooit, vrijwel nooit gedaan ook. Ik draag helemaal geen sieraden, zelfs geen trouwring. Ik heb een heel makkelijk te irriteren huid en zelfs het gevoel van ”dingetjes” op mijn lijf irriteert me, op dezelfde manier als harde geluiden, drukke mensenmassa’s en chemische luchtjes.
  Ik vind jouw nieuwe horloges wel erg mooi.

 3. Robin

  Jup ik draag een zilverkleurige Hugo Boss (vierkante wijzerplaat) was van mijn vader, die overigens nog gewoon leeft maar graag zijn horloge aan mij wilde geven. Ik heb er nog een paar, ook van zijn opa maar die graag ik niet, die liggen mooi in een kistje

 4. Marjolein

  Ze zijn mooi… En staan je ook mooi!
  Mijn batterijhorloge die ik als tiener had ging altijd voor lopen als ik ‘m om had overdag… En ’s nachts juist achter. Heel vaag. En onhandig. Of ik kreeg hele nare uitslag van de achterkant, vaak nikkel. Verder was ik nooit zo bezig met de tijd :D.
  Nu wonen we binnen gehoorsafstand van de klokken in de binnenstad, dus eigenlijk ook geen horloge nodig als je de uren enigszins bijhoudt ;).
  Heb nog wel zo’n digitaal sportgeval met allerlei functies. Die hangt al jaren aan de bedspijl als wekkertje. Ideaal, en een beschaafd piepje.
  Mijn zusje heeft voor elke outfit een ander horloge (bij wijze van spreken), en is super blij als ze weer een nieuwe krijgt bij Sint of kerst of verjaardag. Dat heb ik nooit gesnapt, haha.

 5. G

  Ooit, als tiener, had ik een Swatch. Toen heel hip. Ik had een zwarte, waarvan de cijfers met de wijzerplaat mee stonden, de 6 stond dus als 9. Weet niet of je het snapt, maar ik vond t geweldig! Als ik dat model nog es vond….
  Nu een soort van eenvoudig stalen ding van Fossil.
  Ik kan niet zonder horloge, hoor!!

 6. Ik was inderdaad ook op zoek naar een vintage horloge, maar dan met een rechthoekig horlogehuis en een smal leren bandje.

  Uiteindelijk ben ik gezwicht voor een nieuw exemplaar maar oh wat had ik graag een vintage exemplaar gehad!

 7. isa

  Zonder horloge is heel goed te leven hoor. Nee, ik ben jaloers, mijn li pols staat zo scheef dat er geen horloge om past, rechts wel geprobeerf maar is niet handig als je rechtshandig bent, dan zit dat ding continu in de weg.
  Deze klokjes staan je echt prachtig!

 8. Eva

  Die goudkleurige staat je supermooi!

  Ik heb ook een flikflak gehad. Sterker nog, ik heb hem nog steeds. Gaat ook nooit weg, want hij herinnert me aan een fijne kindertijd 🙂

  Ik heb een zilveren rechthoekig Esprit horloge wat overal bij past. Heb hem al vanaf m’n 13de. Hij heeft een zilveren bandje en ik heb ergens nog reserve-schakels liggen.
  Eva onlangs geplaatst…De lenteschoonmaak van de analoge fotograaf

 9. Ik hou wel van vintage produkten. De stijl is tijdloos. Het is classy, trendy en het komt altijd weer in de mode. De piepkleine horloges zijn overigens niet echt iets voor mij maar ze zien er wel erg mooi uit.

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.