Speciaal voor Rusland

Reacties 8

We gaan goed op de Olympische spelen en in het kader van de Gay rights in Rusland maken we deze week bij Kassa Groen van alles in regenboogkleuren.

Misschien weet je het nog wel van vroeger, dan maakte je moeder vreselijk zout brooddeeg en daar moest je dan mee kleien. Daarna ging dat uren in de oven en dan had je een keiharde blob. Ik vond het als kind veel leuker om met van die gekleurde modelleerklei te spelen. Maar de merkklei is vaak hartstikke duur en ruikt echt vreselijk naar mislukte zoetigheid.

Zoals met de meeste dingen die je kant en klaar kunt kopen is er een makkelijke, goedkope, snelle en leuke manier om het zelf te maken. De meeste ingrediënten heb je waarschijnlijk al in huis.

Wat heb je nodig:

1 cup meel
1/2 cup zout
2 eetepels cream of tartar
1 eetlepel olie, bijvoorbeeld zonnebloeml
1 cup water
Levensmiddelenkleurstof

Doe alle ingrediënten in het pannetje en verwarm dit, voeg de kleurstof toe tot de gewenste kleur. Roer net zo lang tot het niet meer gaat en haal het dan van het vuur. Laat een klein beetje afkoelen Kneed het vijf minuutjes door.

Dit maakt een behoorlijke hoeveelheid klei. Je kunt ook het recept halveren natuurlijk. Herhaal het proces met andere kleurtjes tot je alle kleuren hebt die de kiddo’s hebben besteld.

De klei blijft heel lang mooi en zacht als je het goed luchtdicht bewaart. Lege jam of augurkenpotjes zijn hiervoor ideaal.

Mis je een geurtje? Voeg dan bijvoorbeeld kaneel toe aan de de droge ingredienten of vervang de olie door die fles geurende babyolie achterin de badkamerkast.

Cream of tartar koop je online of bij de toko, een andere naam hiervoor is wijnsteenpoeder en het is ook bekend als cremor tartari.

 

Kijk het item bij Kassa Groen nog even na. Ben je benieuwd naar de regenboogrijst? kom dan morgen terug, dan leg ik ook alles uit over gekleurde pastakralen.

 

Die prachtige jurk is van notorious clothing, hij is nog te koop!

 

 

 

 

8 reacties

  1. Pingback: Regenboogrijst | LeesVoer Regenboogrijst | Een zoektocht naar domestic bliss omgetoverd tot smakelijk leesvoer

  2. Pingback: Vieze peuters | LeesVoer Vieze peuters | Een zoektocht naar domestic bliss omgetoverd tot smakelijk leesvoer

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.