DIY smartphone handschoenen in tien minuten

Reacties 3

Koud, nat en de bus gemist. Of misschien moest je naar buiten met het grut dat zich nu kostelijk vermaakt in de zandbak. Een hels dilemma: koude handen en afleiding van de smartphone of warme handen houden? Ik heb wel eens de telefoon opgenomen met de punt van mijn neus, seriously…

Natuurlijk kan je van die speciale smartphone handschoenen kopen maar die zijn over het algemeen weinig stijlvol. Gelukkig kan je heel makkelijk je eigen handschoenen ombouwen.

Wat heb je nodig?

benodigdheden smartphonegloves

Geleidend garen
Naald, als je leren handschoenen hebt is een speciale leernaald enorm aan te bevelen.
schaar
eventueel een krijtstift

Het moeilijkste om aan te komen van deze lijst is het geleidend garen, dat is in Nederland heel slecht te vinden. Ik kocht het voor een paar euro via ebay. Zoek op conductive thread. Ik had het binnen een week in huis.

Hoe hou je de telefoon vast?

Als eerste moet je kijken welk deel van de vingers je gebruikt als je de telefoon bedient. Je gaat maar een klein deel geleidend maken dus het is belangrijk dat het op een voor jou natuurlijke plek is. Trek je handschoenen aan en plaats ze op een natuurlijke manier op het scherm. Maak een merkje met iets afwasbaars, ik gebruikte een krijtstift.

maak een stip met krijtstift

Naai een geleidend bultje

Klinkt een beetje raar maar daar komt het op neer. Je naait een patch van het geleidend garen aan de buitenkant en zorgt dat get garen aan de binnenkant in contact komt met je huid.

geleidend garen met naald

Haal de draad door de naald en hou hem dubbel

naald

Haal de naald van binnen naar buiten door de handschoen en laat een lang stuk van de eindjes aan de binnenkant zitten, maak er geen knoop in.

geleidend plekje

Naai een patch van het geleidend garen, groot genoeg om prettig mee te werken. Doe de handschoenen regelmatig aan en test of de patch al werkt en groot genoeg is.

IMG_0075

Haal de naald naar binnen en weef de uiteindes door de voering, zorg dat er zoveel mogelijk contact kan zijn met je huid.

Herhaal op alle vingers die je compatible wil maken

Klaar zijn je smartphone handschoenen

it works

Enjoy!

3 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.