Slankheid

Reacties 6

Ik liet eerder al vallen dat het voor mij tijd is om wat af te vallen. Dat gaat prima, zowel op de weegschaal als in mijn kleding is te zien dat ik de goede kant op ga. Toch kan het nooit kwaad om de huisvrouwenhandboeken er op na te slaan. Elke tip is er een.

De vraagbaak voor de vrouw is eigenlijk heel verstandig als het over lijnen gaat:

“Slankheid wordt meestal vurig begeerd door vrouwen die niét slank zijn en angstvallig “in-stand-gehouden” door degenen die het wèl zijn. Alles bij elkaar dus wel een probleem om enig aandacht aan te schenken. En dat probleem zit dan voornamelijk daarin, dat men vaak probeert slank te worden zonder voldoende rekening te houden met de eisen die het lichaam stelt. Het is geen kunst om in korte tijd kilo’s af te vallen, maar het is wel een kunst om zó af te vallen dat de gezondheid er niet onder lijdt. In de eerste plaats is het zaak niet te overdrijven. Wanneer het gewicht zeer langzaam afneemt, is dit voor de hele lichamelijke constitutie veel beter, terwijl bovendoen veel minder kans op rimpelvorming bestaat,daar de huid de gelegenheid krijgt om zich aan de veranderde toestand aan te passen.

Een tweede regel waartegen nogal eens wordt gezondigd, is de juiste keuze van het voedsel. Het is niet onbelangrijk hoe veel of hoe weinig men eet, maar wel wát men eet. Laat u door een deskundige een geschikt dieet voorschrijven, zodat u geen honger behoeft te lijden uit angst voor de lijn en ook zeker kunt zijn, dat uw lichaam géén overbodige maar wel voldoende van de juiste voedingsstoffen krijgt.

Voldoende lichaamsbeweging, gymnastiekoefeningen en massage zijn verder middelen die meestal een beter en in elk geval een gezonder resultaat geven dan “voedselbeperkingen”.

Ten slotte willen wij nog opmerken dat niet elke vrouw die graag slank wil zijn, hier ook werkelijk een type voor is. Voordat u zich dus al deze moeite gaat getroosten, moet u zich maar eens grondig afvragen, of wat gezellige rondingen niet veel beter bij u passen!”

De vraagbaak heeft ook gelijk. Ik ben geen vrouw voor een superslank lijf, ik zal dan ook niet overdrijven.

Wel vind ik het opvallend dat ze zestig jaar geleden dus al wisten wat Sonja Bakker nog moet leren: Hoogwaardig voedsel is belangrijker dan snel afvallen.

6 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.