Sinterklaas anno 1949

Reacties 5

Vroeger was alles beter, daarom een blik in de libelle uit 1949. Een prachtig tijdsbeeld van onze cultuur, van reclames tot handwerksuggesties. Enjoy!
Toen je nog een thuispermanentje van de goedheiligman kreeg.
sinterklaas permanent

Toen de sint nog ingezet werd om fruit te verkopen.
sinterklaas fruit

Toen men nog echt aandacht gaf aan de verpakking?
Sinterklaas kado's

Toen een geborduurd kleedje voor de klok echt een mooi kado was.
sinterklaas interieur

Toen handgemaakte sloffen nog op waarde werden geschat.
Sinterklaas sloffen

En toen Piet nog blij was met een huisgemaakte tabakszak.
sinterklaas handwerktasje

Ga jij nog iets knutselen voor sinterklaas?

5 reacties

 1. Miriam

  Probeer het elk jaar wel te doen. Meestal voor mijn zoontje en neefjes. Vorig jaar hebben ze een vilt bord gehad. Dit jaar mis ik inspiratie voor de jongens maar ga wel een beanie haken voor mijn zus ๐Ÿ™‚

 2. Femke

  Wow! Wat een leuke handwerk ideeen. Ik wil ook een klok kleedje voor mijn geerfde klok!

 3. Claartje

  Plannen zat, maar tijd… (wij vieren het dit jaar al op 29 november)

 4. lieveheersbeestje

  Leuk he..ik heb ook hele stapels van die oude libelles en zo, netjes in boeken ingebonden. (de oudsten zijn van 1938). Ik kan er zรณ van genieten…
  Wij vieren zelf geen sinterklaas, maar wel kerst. Ik heb voor iedereen een kerstsok in de planning (tot nu toe zijn er vier klaar..). Ik haak ieder jaar iets voor in het huis in rood en wit. http://www.ravelry.com/projects/lieveheersbeestje
  Kussensloopjes, een hanger voor de kaarten met kerstbomen, sokken enz.
  Misschien maak ik nog een tissuedoos houder voor de jongste in de vorm van een ‘hippie’ busje…ravelry heeft hier een voorbeeld..http://www.ravelry.com/patterns/library/campervan-tissue-box-cover en misschien nog een bijpassend kussentje.
  Hij vindt het zo leuk…http://www.ravelry.com/patterns/library/vw-van-pillow

 5. Danielle Goedhart

  Handgemaakte sloffen worden nog steeds op waarde geschat! ๐Ÿ™‚
  Vind ik veel leuker dan gekochte spullen. Maar we leven (helaas) in het nu en ik krijg mijn heerlijke stiefmeiden nog wel aan het knutselen maar mijn heerlijke stiefzoon en man niet. Dus kopen we dingen en besteden we veel tijd aan de surprise en de het gedicht ๐Ÿ™‚

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.