Overal aanzitten bij Science center Nemo

Reacties 5

Misschien is het niet heel handig om aan het begin van een artikel de conclusie weg te geven maar ik ga het toch doen: Science center Nemo is fantastisch! Peuter en kleuter vonden het fantastisch maar eigenlijk vonden meneer LeesVoer en ik het nog veel leuker. Er is maar 1 nadeel, het is te ver weg om elke week heen te gaan…

LeesVoer metro kleuter en peuterDe kleuter had vakantie dus wij besloten dat we met zijn allen bij meneer LeesVoer op het werk zouden gaan lunchen en daarna ontvoerde we hem naar Nemo. Dat betekende alleen wel dat ik met een 2 en een 4 jarige twee treinen en een metro moest nemen. Iets wat de heren geen probleem vonden, zeker de oudste niet: “mama mag ik dan mijn ov chipkaart gebruiken, mijn foto staat er op, mag ik hem zelf in mijn jaszak hebben?” Waarna hij in elke trein of metro tegen aan medereizigers vroeg of ze ook een ov chipkaart hadden, want hij had er heen, en misschien wilde zij hem wel zien?

De wandeling door Amsterdam naar het werk van meneer LeesVoer duurde wat langer dan nodig omdat de heren de grachten wel heel interessant vonden.LeesVoer amsterdam gracht kleuter peuter

Na de lunch namen we de metro “Ik mag met mijn eigen ovchipkaart papa!” en een stevige wandeling later waren we bij science center nemo. Man wat een lol, als kind vond ik musea vaak niet leuk omdat ik overal af moest blijven maar hier mag, nee MOET je overal aanzitten. science center nemo kleuter leesvoerDe eerste twee verdiepingen zijn perfect geschikt voor de leeftijd van onze mini’s maar ook op de op iets oudere kinderen gerichte hogere verdiepingen vermaakte wij ons prima. Met de kleuter heb ik zelfs nog een ingewikkelde proef gedaan in het lab: wat gebeurt er als je zout bij ijs doet?science center nemo laboratorium

De afdeling over vormen was ook erg populair, de waterzuivering leverde twee blije natte mini’s op en bij de ballenfabriek moest ik ze bijna wegtrekken.ballenmachine science center nemo leesvoer

Omdat het vakantie was waren er extra activiteiten. De peuter bouwde met meneer LeesVoer een zeilboot en heeft hem wel 20 keer getest. Science center nemo zeilboot peuterDe tekenrobots vond hij minder nuttig, dat doet hij liever zelf, ik vond ze fantastisch!

Ik zou graag vaker gaan met de kinderen, we hebben museumjaarkaarten dus op zich geen probleem maar in mijn eentje is het toch een behoorlijke onderneming met twee kinderen. Misschien dat ik Lady Geek een keer meesleep.

Ben jij wel eens in science center Nemo geweest?

5 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.