Schrijven met de hand

Reacties 11

Kan jij nog schrijven met de hand? Ik snap dat je heus nog wel in staat bent om een enigszins leesbaar boodschappenlijstje af te leveren maar denk er eens over na. Wanneer schrijven we nu nog met de hand? Ik ken bijna niemand met een papieren agenda, e-mails hebben brieven vervangen en social media zijn voor veel mensen een dagboek. Ik besefte een paar maanden geleden dat ik het miste en ben weer gaan schrijven.

bulletjournal redactedAls eerste begon ik met een bullet journal, ik gebruik nu al een half jaar met heel veel plezier een bullet journal. en natuurlijk schrijf ik daar met de hand in maar op de een of andere manier kreeg ik er alleen maar meer schrijfbehoefte van. Iets zo mooi mogelijk uitschrijven met de hand is een van de weinige dingen die mijn hoofd stil kunnen krijgen. Dat is trouwens niet heel bijzonder, schrijven met de hand doet hele andere dingen met je brein dat typen. Mijn excuses voor het pixeleren trouwens, de inhoud van mijn bulletjournal is heel privé maar ik wilde jullie wel een idee geven van hoe mijn dagelijkse aantekeningen er uit zien.

Featured schrijven met de hand

Omdat ik voor de ukelele regelmatig nieuwe liedjes uitzoek en ik een beetje kriegel werd van de losse blaadjes besloot ik mijn eigen songbook te maken. Als ik nu een nieuw liedje heb uitgezocht of geschreven dan schrijf ik die zo mooi mogelijk in mijn notebook. De akkoorden er bij en hoppa, in plaats van een stapeltje uitgeprinte blaadjes heb ik een mooi boek dat het waard is om mijn best voor te doen.

songbook schrijven met de hand

verleerd

Toch viel het me in het begin moeilijk, het schrijven. Ik kreeg serieus kramp in mijn hand! Op zich niet zo gek als je bedenkt hoe weinig we tegenwoordig nog met de hand schrijven. Mijn handschrift liet ook enorm te wensen over maar na een half jaar weer dagelijks schrijven, al zijn het soms maar een paar zinnen, kan ik echt vooruitgang zien.

Ook ben ik door meer te schrijven met de hand weer gaan tekenen. Ik kan niet tekenen, laat ik het anders formuleren: ik kan de beelden die ik in mij hoofd heb niet effectief vertalen naar papier. Door vaker mijn gedachtes met de hand uit te schrijven ben ik de angst om bij het tekenen niet iets “moois” te creeëren aan het verliezen.

schrijven met de hand, met de hand geschreven

Elke avond schrijven

Naast mijn songbook en de dagelijkse aantekeningen in mijn bullet journal schrijf ik elke avond minstens twee dingen op waar ik die dag blij van ben geworden. Niet alleen om de positieve dingen van die dag opnieuw te bezoeken maar door ze op te schrijven wordt het meer echt. Zelfs als ik een moeilijke dag heb gehad helpt het letterlijke zwart op wit zetten van iets positiefs.

gratitude journal schrijven met de hand

Een ding dat wel al snel irritatie opwekte: pennen! Als je opeens weer veel gaat schrijven dan is die gratis reclamepen opeens helemaal niet prettig meer. Donderdag zal ik mijn materialen met jullie delen.

Schrijf jij nog wel eens met de hand?

11 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.