Schil

Reacties 6

Sommige trucjes zijn zo simpel dat je jezelf voor de kop slaat dat je er niet eerder op bent gekomen. Ik gebruik graag geraspte schil van citroen of sinasappel in cake en taart. Het vervelende is dat ik vaak alles in huis heb voor het gebak, behalve dan natuurlijk de citrusvruchten. Maar toen laatst een vriendin langskwam met biologische bloedsinasappelen kreeg ik een idee.

Ze stond op het punt om de schillen in de groenbak te kieperen. “Neeeeeeee!” riep ik dramatisch. Ik zou namelijk voor mijn gebak het liefst altijd biologische rasp gebruiken, in verband met de bestrijdingsmiddelen, maar dat is gewoon heel duur en als ik dan iemand dan die kostbare schillen zie weggooien…

Terwijl ik vijf sinasappels aan schil zat te raspen was ik aan het denken over een bewaar mogelijkheid. In de vriezer raak je zulke kleine porties kwijt en in de koelkast blijft het ook niet heel erg lang goed.

Dus ik besloot er suiker van te maken. Supersimpel: Je mengt de rasp met zoveel kristalsuiker dat het een dikke prut wordt. Smeer het uit op bakpapier en laat het drogen, dat duurt 1 of 2 dagen afhankelijk van de temperatuur. Maal de suikerkoek dan in de keukenmachine en voilá: altijd bruikbare instant citrusschil.

Naast gebruik in cake ook heerlijk op ijs.

 

 

6 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.